- Buchów
- 210
Sawadika wszystkim.
Po wielu wielu latach przerwy wracam do uprawy. Mam jakieś cztery uprawy outdoor za sobą ale przez okolo 10 lat mialem przerwe.
Tym razem postanowilem dla funu sprobowac indorka, a ze nie mam duzych potrzeb i warunkow to postawilem na microboxy i kilka automatów.
Nasionka: 3x Green Gelato Auto, 3x Easy Bud Auto (wszystkie od Royal Queen Seeds)
Boxy: 2 boxy o wymiarach 30x30x60
Na razie nie dodawalem zadnych nawozow. Jesli chodzi o harmonogram oswietlenia to jest troche dziwny, wiem o tym, ale nie chce zeby mi w nocy swiecilo jak spie.
Tak wygladaja roslinki po 1 tygodniu od wsadzenia pestek do wody:
BOX NUMER 1:
BOX NUMER 2:
Jak widać jedna z roslinek wciaz siedzi pod ziemia (Easy Bud w pudle drugim). Pestka wydawala sie najslabsza, bo najpozniej puscila kielek, ale kibicuje jej na rowni z reszta

Po wielu wielu latach przerwy wracam do uprawy. Mam jakieś cztery uprawy outdoor za sobą ale przez okolo 10 lat mialem przerwe.
Tym razem postanowilem dla funu sprobowac indorka, a ze nie mam duzych potrzeb i warunkow to postawilem na microboxy i kilka automatów.
Nasionka: 3x Green Gelato Auto, 3x Easy Bud Auto (wszystkie od Royal Queen Seeds)
Boxy: 2 boxy o wymiarach 30x30x60
BOX NUMER 1:
[30x30x60]
Nasionka: 2 x Green Gelato Auto + 2 x Easy Bud Auto
Oświetlenie: 4 x zwykle żarówki led 13W 2700K + splitter
Harmonogram naświetlania: 17/7
Podloze: 10L ziemia bio uniwersalna (BioVita) + 1 kostka kokosa + ok 3L perlitu + granulki mikoryzy
Donica: materialowa 24cm x 24cm x 25 cm
Wentylacja i filtry: BRAK (pasywne)
BOX NUMER 2:
[30x30x60]
Nasionka: 1 x Green Gelato Auto + 1 x Easy Bud Auto
Oświetlenie: Ledmax Eco 60W
Podloze: 10L ziemia bio uniwersalna (BioVita) + ok 2l perlitu + granulki mikoryzy + trochę keramzytu na dół i górę (dla ozdoby)
Donica: materialowa 19cm x 19cm x 19cm
Zalezy mi nie tylko na malych rozmiarach projektu, ale rowniez ciszy dlatego na razie zrezygnowalem z wentylatorow (nie ma nawet mieszajacych). Przez to w pierwszym boxie temperatura przy wlaczonym oswietleniu oscyluje miedzy 28, a 31 stopni, przy wilgotnosci okolo 40%. W boxie numer dwa temperatura przy oswietleniu zazwyczaj nie schodzi ponizej 31 (31-33), a wilgotnosc waha sie miedzy 27%, a 35%. Wiem, ze nie sa to idealne warunki, no ale zobaczymy.[30x30x60]
Nasionka: 2 x Green Gelato Auto + 2 x Easy Bud Auto
Oświetlenie: 4 x zwykle żarówki led 13W 2700K + splitter
Podloze: 10L ziemia bio uniwersalna (BioVita) + 1 kostka kokosa + ok 3L perlitu + granulki mikoryzy
Donica: materialowa 24cm x 24cm x 25 cm
BOX NUMER 2:
[30x30x60]
Nasionka: 1 x Green Gelato Auto + 1 x Easy Bud Auto
Oświetlenie: Ledmax Eco 60W
Podloze: 10L ziemia bio uniwersalna (BioVita) + ok 2l perlitu + granulki mikoryzy + trochę keramzytu na dół i górę (dla ozdoby)
Donica: materialowa 19cm x 19cm x 19cm
Na razie nie dodawalem zadnych nawozow. Jesli chodzi o harmonogram oswietlenia to jest troche dziwny, wiem o tym, ale nie chce zeby mi w nocy swiecilo jak spie.
Tak wygladaja roslinki po 1 tygodniu od wsadzenia pestek do wody:
BOX NUMER 1:
BOX NUMER 2:
Ostatnia edycja: