@JuJu_Seeds
ja nie mam nic przeciwko, nowy pełen ciekawości.
Człowiek najlepiej uczy sie na swoich błędach.
Możesz przeczytać milion razy żeby czegoś nie robić a jak jesteś bardzo ciekaw to i tak to zrobisz.
Rób ja jestem ciekaw losów jak to sie potoczy.
tam widziałem jakiegoś typa (
@Gość. ) co ma dużo fotorelacji aż 2 niedokończone, a skacze tam nie poszanowania dla nowych.
co do wentylacji bez niej może być trudno ")
Jakieś małe doświadczenie mam z samymi roślinami, bo robiłem już 4 sezony na outcie, zwykle jednoczesnie pracujac na 10 do 30 roslin. Indoor jest zupelnie inny, wiem, ale chciałbym spróbować i czegoś się nauczyć. To jest fun project, bo sam palę kilka razy w roku. Chciałbym wyciągnąć tak z 20g-30g, bo tyle mi wystarczy na własne potrzeby, bo palę głównie przy ceremoniach grzybów, które robię raz na kilka miesięcy, a fajnie mieć coś swojego.
Zdecydowałem się na dwa boxy, bo w obu jest trochę inny setup.
Ten z lampą Ledmax jest bardziej "ortodoksyjny", dlatego jest tam akurat taka lampa i tylko dwie sadzonki. Choć wybrałem do tego boxa kiełki, które najpóźniej wyszły z pestek, więc mogą być nieco słabsze.
W drugim, bardziej eksperymentalnym, postawiłem na dużo niższe koszta, bo są tam 4 żarówki led na splitterze i 4 rośliny, za to wybrałem te najsilniejsze. Chcę to sprawdzić, bo znalazłem na jednym forum dokładnie taki setup u gościa, który w ten sposób leci i dobrze to u niego wygląda. Przykładowe zdjęcie z jednej z jego relacji:
Dlatego nie jest to tylko mój wymysł, tylko pomysł kogoś, u kogo to się sprawdza. Jeśli to wypali to w przyszlości jestem w stanie dostawić trzeciego boxa i bardzo niskim kosztem dołożyć kolejne krzaczki. Zobaczymy, który box wypali lepej w tym przypadku, a na przyszłość będę coś wiedział. Jestem też ciekawy jak się będą zachowywać 4 rośliny obok siebie w porównaniu do 2 roślin. Chcę sprawdzić różnicę w finalnym efekcie. I zwyczajnie chcę się pobawić.
Zdecydowałem się też zainstalować te wiatraczki, tak jak napisałem. Na ten moment jedyne pytanie do doświadczonych osób to, czy to położenie będzie w porządku, czy zainstalować je gdzieś indziej? Zdjęcia wiatraczków umieściłem trochę wcześniej