akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Dwa Pytanka

• Autor wątku Usunięty 67097
  • Data rozpoczęcia
Wyszukiwarka Forumowa:
U

Usunięty 67097

Guest
Dwa pytanka do outdoorowców:
Czy taka ziemia jeśli wymieszam z dolomitem+ azofoska będzie dobra ? czy lepiej zainwestować w kupną? ( chciałbym żeby sie nadawała... bo doniesc tam w ch*j litrów ziemi w workach przez te bagno to nie lada wyzwanie ;v )
1.attach

Czy ta woda będzie sie nadawać do podlewania jeśli wyreguluje ją do odpowiedniego ph ?
2.attach

3.attach

BlackMen

Well-known member
Weteran
Buchów
2,768
Odznaki
1
nada się, jak będziesz mieszał z dolomitem to samo się wyreguluje :) dorzuć jeszcze perlit, spróchniałe drewno gówno kurze, bydlęce bedo miały jak w niebie

BlackMen

Well-known member
Weteran
Buchów
2,768
Odznaki
1
nie jestem pewny bo ja podlewam z rzeki a w stawie ch*j wie jakie ph ma :p musisz sam zbadać :) w rzece mam +8 i planty są zdrowe, parę garści dolomitu załatwia sprawę

nociekawe

Well-known member
Buchów
1
Powiem Ci, ze ja z bagna wode tankowałem i problemów nie było, podsypałem dolomitem co 2-3 tyg. i wszystko elegancko szło.

G

Guest

Guest
Woda pewnie kwaśna jest ale jak koledzy piszą dolomit wyrówna ph , ja lałem z podobnego szajsu kiedys i nic się nie stało ale mieszałem z gleba dolomit może dlatego, ziemia wydaje się ok w tym problem ze każda ziemia wilgotna wydaje sie ok :), u mnie na spocie jest prawie sam popiół a planty rosną jak głupie .

Burmistrz

Well-known member
Buchów
0
problem ze każda ziemia wilgotna wydaje sie ok
słuszna uwaga.

no ziemia wygląda obiecująco na tej glebie jest bujna roślinność? czy parę chwastów? <jakie rośliny rosną >

woda z takiej sadzawki, no zmierz ph.
widać ze jest ładnie zakwitnięta, pełno w niej starych korzeni itp co mocno zakwaszają wodę. <akwarystyka>

JahLoveProtectUs

Well-known member
Buchów
3
Ziemia ok, jak najbardziej. Sprawdź pH i ewentualnie wyreguluj.
Pada, pada, deszcz ..

Lolek94

Weteran
Buchów
0
Kolego nie trzeba Ci zaraz sklepowej ziemi. Przekop dołki dość głęboko daj obornika jak masz. Na wczesną wiosne podsyp wapna może być budowlane i przekop trochę płycej.Uzyskasz dosyć dobrą ziemie z zapasem azotu na wzrost. A wapno sprawi że twoja ziemia w dołku bedzie sypka. Piszę tak to najogólniej. Jeśli masz duży problem z tachaniem ziemi sklepowej na spota. Ja tak robie i ziemaia jest po tym zabiegu zaje**sta.

Zawisza Czarny

Well-known member
Buchów
0
bedzie dobrze nawet jak nic nie dorzucisz ,jak zrobisz kopiec na takich bagnach to nie musisz w ogole podlewac ... (choc wiadomo ze z zadbanego krzaczka wiecej wyciagniesz niz z takich zostawionych na pastwe losu )

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół