[DWC & Ziema][400 w MH /600 w HPS][2.88 m2] - NA WDECHU #1 - NLxMxPNN & BIGMOM

Wyszukiwarka Forumowa:

wdech

Active member
Buchów
0
Siema wszystkim!

Witam w mojej pierwszej fotorelacji.

- Rośliny - to pozostałości po zabawie w Strain Hunters + STS atak (każdy chyba kiedyś marzył aby zrobić swoją własną krzyżówkę),

1. NLxMAROC x Purple No Name
Pani nr 1 to romans NL z Marokiem (pestka przywieziona z wycieczki do tego kraju). Tu otrzymaliśmy NLxMAROC, a następnie do tej dwójki dołączyła nieznajoma Fioletowa dama od starszego kolegi growera która towarzyszyła mu od outdoora '99.

2. BIGMOM
Pani nr 2 ta ze względu na swoją krzaczastość, swój wigor oraz łatwość ukorzeniania się klonów otrzymała roboczą nazwę BIGMOM, jej geny to krzyżówka amerykańców NYCDieselxSuperOG

Te dwie panie posłużyły jako mamy dla klonów.

- box - 2.88 m2 BudBox
- oświetlenie - weg MH 400 W, flo 600 W, odbłyśnik Adjust A Wings + spreader, zasilacz cyfrowy 600W DIMM Lumipower - regulacja 4 stopniowa + timer
- medium - ziemia kwiatowa + perlit + keramzyt - donice 11 L [9 roślin], DWC-16 L [2 rośliny]
- wentylacja - wentylator wyciągający TD Silent + Filtr węglowy, jeden wiatrak mieszający, wlot pasywny, nawilżacz
- warunki - temperatura dzień 23, wilgotność 41
- trening - fim, lst to robie zawsze, może dojdzie scrog indywidualny na każdą rośline z osobna.

- nawozy -

Matki wystartowaly pod koniec listopada tamtego roku, ukorzenione klony trafiły do ziemi i bublerów 31 grudnia. Pokój matek zajeły ich młode córki, a mamy poszły na miasto pokazać trochę ciała ;)

Fotki z dzisiaj
WEG dzień 8
Lewy górny róg Big MOM poniżej NLxMxPNN

BIGMOM

KLON DWC BIGMOM

NLxMxPNN

KLON DWC NLxMARxPNN

A TUTAJ DLA PORÓWNANIA KLON BIGMOM W DWC I W ZIEMI - START TEGO SAMEGO DNIA

Kandydatki na młode matki - bedzie 500+ <rotfl>

Ostatnia edycja:

wdech

Active member
Buchów
0

Witam!
Wczorajsza lektura forum troche mnie poschizowała, a mianowicie chodzi o zgnilizne korzeni.
Jako ze z DWC mam swoj debiut to strach mnie oblecial nieziemski. Pierwszy raz zmienialem pozywke 4 dni temu, a na nastepny dzien korzenie byly dziwnie kremowe/brazowe. Jednak po dzisiejszych odwiedzinach moge odetchnąć z ulgą. Wydaje mi sie ze to nawoz AN - MICRO zostawia taki nalot. Rośliny wygladają zdrowo a przebarwienia na korzeniach ustąpiły.

PH pozywki 6.4 , PPM 500/525 , Temperatura 19 C
W DWC byl disiaj FIM i lekkie LST.

Rosliny matki po ostatnich przycieciach szczytow puszczaja nowe odrosty. Dzis znow cos skubłem, a najwyższe złapałem za kudły i sprowadziłem do parteru. W całym boksie porobiłem drobne roszady.

WEG dzień 10

BIGMOM

NLXMXPNN

KLONY W DWC

NLXMXPNN

BIGMOM

I NA KONIEC MOJA POCIECHA chwyta promienie - wystawia rece jak do taty ;)

RysiuBeret

Active member
Buchów
0
Siemka
Zasiadam jako pierwszy i bacznie obserwuje, bo te crossy to mozebyc mieszanka wybuchowa.
Wiem ze masz aaw, ktory jakiś rozprowadzi to światło, ale 600w to nie będzie zbyt mało na 2.88m2??
Ta notka prawna na ścianie mnie rozbroiła :p

P.s
Bardzo podoba mi się twój styl prowadzenia FR-ki, oby tak do końca. Powodzenia

wdech

Active member
Buchów
0
400 i 600 -setka beda latały na szynie - to tez mój pierwszy raz jak DWC. Na forum odnośnie szyny nic nie widzialem, chyba że źle szukałem.

RysiuBeret

Active member
Buchów
0
Tez nic nie widziałem na ten temat, chociaż specjalnie nie szukałem.
Wiec będzie w sumie 1kW mocy lamp, czy weg 400w MH, a flo 600w HPS i będziesz zmieniał ich położenie rozkładając światło na cały Box ?

wdech

Active member
Buchów
0
Na wegu bedzie fruwac 400 setka, a na flo 600 W Sunmaster. W razie czego mam jescze jeden taki sam balast i odbłyśnik.
Jednak chce zaeksperymentować z ta szyną. W warunkach naturalnych słońce też porusza się po niebie, zachodzi za chmurkę itp.
A po drugie nie bedę miał problemów z temperaturą, a po trzecie mniejszy rachunek ..... a po czwarte jak szyna się sprawdzi kupuje wiekszego boksa zaczepiam wagonik i wista wio z nastepna lampa ;)

wdech

Active member
Buchów
0

W mojej małej Kalifornii sielanka, rośliny rosną powoli na wegu to ja sobie pomajsterkowałem. Projekt to indywiualny SCROG dla pojedyńczej rośliny. Tak, aby można było ją swobodnie przestawiać, podnosić i wyciągać.
Wykorzystałem kontownik z jakiejś cienkiej blachy jako filary konstrukcji, kawałek drutu na główną ramę( w przeszłości używałem drutu od suszarek domowych) oraz zielony drut ogrodniczy na siatkę.
Czas montażu ok. 30 minut. Siatka zamocowana nad najdorodniejszą mamusią - BIGMOM.

wdech

Active member
Buchów
0

Przed dziewczetami ostatnie dni wega, wszystkie w docelowych doniczkach, wszystkie po topingu - troche sie dlatego zestresowaly co odbiło się na wzroście.
Jak pewnie zauważyliście matki z których pobrałem klony, były już w fazie flo więc dlatego musiałem je cofnac do wega.
BIGMOM poradziła sobie jakoś z tym rośnie zdrowo, ale NLXMXPNN miała trudności i chyba zmutowała.
Mimo, że rośliny rosną na wegu już obsypują nowo powstale liście trichomami - to akurat zasługa szybszego przejscia na flo. Innym plusem bedzie to ze po zmianie światła na 12/12, planty szybciej zaindukują.

Jeśli chodzi o DWC to wygląda to tak:
- ph 6,4 (zostawiam tak nie zbijam niżej w koncu nawozy to formula ph perfect)
- ppm 620-670
- temp pozywki 18-20
- nawozenie po 30 ml Micro, Grow, Bloom(AN)

Kwiaty w donicach ostatnio dostały sama wodę o ph 6.2.

WEG dzień 20
Od trzech dni nad ogrodem lata ruchome śłońce.

Prawa strona boxa to familia BIGMOM

Lewa NLxMxPNN

Obie Panie w DWC po prawej BIGMOM

sputter_green

Well-known member
Buchów
1
W tym DWC to te korzenie, nie maja czasami za gorąco? Nie powinny być takie brązowe.

L

lowy

Guest
400 i 600 -setka beda latały na szynie - to tez mój pierwszy raz jak DWC. Na forum odnośnie szyny nic nie widzialem, chyba że źle szukałem.

mógłbyś powiedzieć jakie zastosowanie ma ta szyna do czemu ona służy?

sputter_green

Well-known member
Buchów
1
Po to aby jedna lampa oswietlic wieksza powierzchbie? Na logike, lampa sie przesuwa

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w Growbox.pl i Growseed.pl na wszystko!

Góra Dół