• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach

nasiona marihuany

Dwie roslinki parapet . Jakies rady ?

Wyszukiwarka Forumowa:

usr1337

Active member
Buchów
0
Siema , od okolo tygodnia mam u siebie 2 roslinki chyba dobrze i zdrowo rosna :p Jest to moja 1-sza 'uprawa' ;) i chcialbym abyscie dali mi jakies rady . Boxa nie mam ale mysle zeby sobie zrobic w najblizszym czasie , roslinka stoi na parapecie i ogolnie staram sie aby jak najdluzej byla w sloncu . Jak juz jest np 20-21 wtedy wkladam je pod swiatlo z zarowki energooszczednej nwm jaka to jest ^^ ale chyba im sluzy te swiatlo sami ocencie :)

Samar

Well-known member
Buchów
0
rozdziel je wsadź do normalnych donic i podsyp ziemią. Nie wróżę Ci źle ale ni z tego nie będzie z takim podejściem Pozdro

usr1337

Active member
Buchów
0
Spooko juz je rozdzielam , sa podsypane normalna ziemia ;d cos okolo 5-6 ph . A donice jakie im dac ?

mirabelka

New member
Buchów
0
Cześć,
moja "pierwsza uprawa" podobnie się zaczynała - suma sumarum rośliny (były 2 w jednej donice i to sporo za małej jak na nie) wyciągnęły się niemiłosiernie - we flo weszły przy 80cm a skończyły swój żywot przy 105 cm ;) i plon był mizerny. Jedynie co możesz polepszyć to przesadzić je do większej donicy - nawet nie rozdzielając - szkoda korzonków - odpowiednia mieszanka ziemi, plus Biohumus i zero przenoszenia (szkoda bardziej stresować dziewczyny).
Kokosów z tego nie będzie, ale jak na pierwszą uprawę, to sobie popatrzysz jak rośnie MJ, a w międzyczasie polecam czytać forum i oglądać fotorelacje bardziej doświadczonych:)

usr1337

Active member
Buchów
0
Wlasnie se przegladam czasem fotorelacje i przyjemnie sie patrzy jak rosnie strona po stronie xD . Wlasnie je rozdzielilem przesadzilem 1 do wiekszej doniczki a 2 narazie siedzi w tej samej bo innych nie mam , znaczy jest 1 ale nie ma dziurek nie wiem czy musza byc ? ^^ . I teraz juz lac tym biohumusem czy dopiero potem ? i w ogole cos z nich zbiore ? XD

plantyy

Well-known member
Buchów
0
Biohumusem mozesz lac dopiero gdzies 2 tygodnie od wyjscia z gleby :p

Samar

Well-known member
Buchów
0
Dobrze że rozdzieliłeś rośłiny ogólnie im większe doniczki tym lepiej dla plantów bo mają miejsce żeby się rozwinąć biohumusem gdzieś się leje od drugiego tygodnia życia roślin staraj się żeby miały jak najwięcej światła dziurki na dole doniczki to konieczność wtedy będzie miała gdzie woda uciekać żeby Ci korzenie nie zgniły po to isę robi dziurki znajdź gdzies w garażu wiaderka po farbie i przesadź tam te wariatki

usr1337

Active member
Buchów
0
Ok wielkie dzieki :)

---------- Aktualizacja posta 05-08-2012 17:15 ---------- Czas poprzedniego posta 01-08-2012 15:17 ----------

Czesc , mozecie cos poradzic / dac znac czy dobrze idzie czy cos ? :D

Wiec tu sa moje 2 dziewczynki tylko mam problem z 1 :(

Z ta mam problem jest starsza o pare dni od 2 i na poczatku bardzo dobrze rosla a teraz ma problemy :/

Nwm co jest z nia nie tak :( co z nia zrobic ? przesadzic ja na outdoor zeby sie nie meczyla ?
Za to z 2 roslinka ( mlodsza ) jest chyba bardzo dobrze nie bylo z nia problemow od poczatku z kazdym dniem coraz wieksza widac golym okiem :p oto ona :

Niedlugo bedzie mijalo 2tyg odkad sa na powierzchni Lac juz biohumusem albo czyms ? :p Ogolnie doradzcie co mam z nimi 2 zrobic czy zostawic czy ustawic w innym miejscu czy niech se poprostu rosna :spalony: Z gory dzieki :)

Itchy Trigger Finger

Well-known member
Buchów
0
lol jak na 2 tygodnie to malaaa

daj jej ziemi więcej i wy*** na dwór do ziemi najlepiej
bo ci badyl rośnie

usr1337

Active member
Buchów
0
Ocencie czy wszystko z nia ok . Dzisiaj zauwazylem ze listki jej jakby opadly ostatnio ja przesadzalem do wiekszej doniczki i roslinka jak wiadomo stoi na parapecie ;d a ostatnio troche zimno jest i nie ma az takiego slonca mozliwe ze to tym jest to spowodowane ? czy to normalne ?

Przed przesadzeniem ( 7 sierpnia ) :

Po przesadzeniu ( Foty robione dzisiaj ) :

I roslinka ma taki sam kolor jak wtedy tylko ze ch**e swiatlo :p

Kfasek

Well-known member
Buchów
0
jak masz pogodę to wyrzuć na dwór bo tak na parapecie to one ci sie wyciągają strasznie .

usr1337

Active member
Buchów
0
Ok , do kiedy ja trzymac na dworzu ? bo w sumie juz jest sierpien :p

a i pogoda nie jest taka super , 13 stopni i deszcz :/ . Przezyje mi ta roslinka na out ?

Ostatnia edycja:

Kopiacy Ptak

Well-known member
Buchów
0
mecza sie strasznie kup im byle clfa i powies nawet bez boxa

nadwor juz nie masz cobo wnocy jest zimno juz taki maluch nie da sobie rady i to stanie wkoncu na niczym

usr1337

Active member
Buchów
0
Juz jest git , ta wieksza rosnie ladnie a tamta 2 dawno padla :x .

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów

Góra Dół