• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Dzień 8, Czy można już podlewać nawozem?

Wyszukiwarka Forumowa:

anzel90

New member
Buchów
0
8 dzień fazy weg, wydają się trochę małe, ale wyglądają zdrowo, pełne zieleni liście, bez zażółknięć, powoli pojawia się drugie piętro.
-Low Ryder
-Ivory Ice
-Polar Skunk
-(DFxLR) x AK47

Wszystkie z nich są automatami.
Do spryskiwacza rozrobiłem Biohumus z wodą w proporcjach 1:30
Czy mogę już zacząć podlewać nawozem, czy poczekać jeszcze troche?
ze względu na chwilowy brak aparatu, przepraszam za słabą jakość zdjęć, następnym razem zrobię jakieś ładne makro.

Samar

Well-known member
Buchów
0
Pierwsze co to dosyp ziemii do nich pod dolne listki !! Ile te donice mają litrów ? Biohumusa lej im za jakieś 6 dni w mniejszej dawce

S

sru

Guest
lampa niżej bo badyle ci rosną a nawóz po co narazie mają wszystko co trzeba w glebie

anzel90

New member
Buchów
0
Donice mają 5 litrów, Ivory Ice tak wyciągnęło, reszta roślin jest o połowe mniejsza, ale dziękuję za spostrzeżenie z lampą, obniżę ją i zobaczymy co wyjdzie, aczkolwiek otrzymałem dwie sprzeczne informacje co do tego biohumusa, i nadal nie wiem czy lać, czy nie.

skilleks

Well-known member
Buchów
0
Donice mają 5 litrów, Ivory Ice tak wyciągnęło, reszta roślin jest o połowe mniejsza, ale dziękuję za spostrzeżenie z lampą, obniżę ją i zobaczymy co wyjdzie, aczkolwiek otrzymałem dwie sprzeczne informacje co do tego biohumusa, i nadal nie wiem czy lać, czy nie.

lej dopiero do drugim tygodniu od wykiełkowania czyli tak 14-15dzień
możesz dawkowac tak jak jest napisanie na butelce czyli 3-4 nakrętki na 1 litr wody.........pozdro:spalony: i z fartem

kiedy_zbiory

Well-known member
Buchów
1
hej kolego też jestem w trakcie pierwszej serio uprawy, mam AK 47 automata który ma dokładnie tyle samo co twoje i AUTO BLUEBERRY 6-cio dniowego. pozwolę sobie dać fotki dla porównania.

AKACZ- 8 dni

zobacz proszę lampa jest jakieś 5 do 8 cm od AK47 czy nie jest za ciepło sprawdzam ręką i jest OK

AUTO BB jest trochę niżej, dbam o nie zupełnie inaczej aby porównać końcowe efekty.

co do nawozów to jeszcze czekam i w 11 dniu bede lał
300ml - wody a w tym
przygotowany wcześniej hesi super vit 1 kropla na 5l wody, i zniej korzystam
0,5 nakrętki biohumusa
0,5 ml canna terra vega
0,5 ml rhizotonic

co o tym sądzicie czy taka mieszanka będzie ok.

Z fartem do końca :zjarany:

Ostatnia edycja:

skilleks

Well-known member
Buchów
0
z tymi nawozami to ja bym poczekał tak jak pisałem wcześniej nie ma sensu lac tak wcześnie ponieważ w początkowej fazie wega roślinka ma w glebie wszystko co jej potrzeba a jedynie możesz jej zaszkodzic....taki pierwszy początek na nawozy to ok 2tydzień......no ale zrobisz co chcesz...z fartem

D

delete

Guest
Przed wszystkim lampa niżej, co w ogóle Ci tam świeci? i jaki czas świecenia stosujesz dla gych automatów? Wywal też te baiłe kamyki, pewnie chcesz mieć większą wilgoć dzięki nim, ale lepiej sobie odpuść i zaopatrz w keramzyt, a co do nawozów to jeszcze nie potrzebują, za tydzień możesz startować z biohumusem.

G

Gość

Guest
Z obniżaniem lampy, to byłbym ostrożny. Lepiej najpierw podsypać ziemi do pełna i zobaczyć czy roślinki się nadal wyciągają w górę. Jeśli tak - wtedy obniżyć o jakieś 5cm i znowu obserwować.
Nawozów nie dawaj na razie, bo są za małe. Możesz im bardzo łatwo zaszkodzić.

@kiedy_zbiory, ciekawi mnie, po co wsadziłeś sondę od tego miernika T/H prawie do ziemi? On powinien być osłonięty gdzieś z boku, bo inaczej fałszujesz pomiar.

anzel90

New member
Buchów
0
Przed wszystkim lampa niżej, co w ogóle Ci tam świeci? i jaki czas świecenia stosujesz dla gych automatów? Wywal też te baiłe kamyki, pewnie chcesz mieć większą wilgoć dzięki nim, ale lepiej sobie odpuść i zaopatrz w keramzyt, a co do nawozów to jeszcze nie potrzebują, za tydzień możesz startować z biohumusem.

Co do lamp, to Ivory Ice i cross stoją pod standardowym philipsowskim kompaktem 75w, a Polar Skunk i Low Ryder naświetla Paulmann Plant 75w 4500k,
Naświetlam je osobno, bo chcę sprawdzić różnice w osiągach. Te białe kamyczki to marmur i bardzo go sobie chwalę, ziemia jest praktycznie cały czas wilgotna, nie mokra, 3 złote za woreczek 0,5 kg w Leroyu. A Naświetlanie 16/8 z tą różnicą, że kiedy około południa słońce daje się pięknie we znaki, planty wędrują na parapet złapać świeżego powietrza i stoją tam tak ze 3-4 godzinki, i powrotem pod lampę do zachowania cyklu.

Tak jak ci bardziej zaznajomieni z hodowlą napisali wyżej poczekam jeszcze tydzień z tym nawozem, wtedy wrzucę kolejne foto i się skonsultuję czy lać, czy jeszcze poczekać :)

Dzięki za szybkie odpowiedzi!
pozdro

kiedy_zbiory

Well-known member
Buchów
1
Sonda leży sobie pod lampą ale w strefie zasięgu wentylatora i ma za zadanie pokazywać temp i wilgotność. właśnie taką jaka tam jest. Oprusz niego mam jeszcze trzy termometry :p. jeden na ścianie nad lampami w cieniu, drugi pod samym dachem boxa przy ujściu ciepłego powietrza przy filtrze, i jeden z higrometrem w okolicy lamp. wiem że może nie jest to idealne rozwiązanie ale staram się z nich wyczytać czy jest ok czy nie.

najważniejsze dla mnie jest odczucie temperatury przy szczycie pomidora które sprawdzam dłonią, i co ważne to działa <joint>

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół