• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Dziewczynkę opuszczają siły witalne

Wyszukiwarka Forumowa:

wiewiorkawc

Member
Buchów
0
Witam. Moglibyście mi coś doradzić? Oto jak wygląda problem:

Dziewczynka, automat, ma 4 tyg. Odległość lampy ok, temp 35 stopni (stoją bimbrowniki wkoło). Jako pierwsza wyrosła i była dość rozłożysta aż ostatnio zaobserwowałem, jak jej łodygi i liście opadły z sił (co widać na jpg). Wilgotność staram się utrzymywać na 40-50% ale i tak ciężko z tym - mam nawilżacz, no i ta temp. zbić jej nie dam rady, gdy na zew jest 36 ;/ i tak od kilku dni.
Kwestia nawożenia - w czwartek dostały drugi raz dawki koksów na veg - pół litra z odpowiednią proporcją nawozów wg producenta (hesi tnt). Prosze o pomoc, bo wydaje mi się, że jej bliźniaczka o pół dnia późniejsza zaczyna również tracić siły...

Przy okazji zapytam się was o jeszcze jedną sprawę. Po ostatnim podlewaniu żżółkły końcowki szczytowych liści - ok rozumiem, że przenawożenie, ale w takim razie jak mam zareagować, jeżeli równocześnie (naewt wcześniej się zaczęło) żółkną liście z peirwszych pięter ? Co robić ?
Pzodro

Barak

Well-known member
Buchów
0
Sunek jak ci żółkną końcówki tylko górnych liści to odległośc od lampy nie jest"ok"... . nic nie rób tylko troszke oddal lampe od planta. a co do przenawożenia,poprostu z 2 razy podlej samą wodą i poczekaj na efekt, i zbij te temperature.Powodzenia<shiza>, (nawet jak jest 36 nazewnątrz to lodowate ręczniki zawsze te 2-3 stopnie pomogą

D

delete

Guest
To mi wygląda na przelanie...
Poszukaj w sklepach lub ściągnij szybko Asahi SL powinno ją ożywić jeśli roślinki zbyt mocno nie przelałeś.

Raf_rk

Well-known member
Weteran
Buchów
3
To mi wygląda na przelanie...
Poszukaj w sklepach lub ściągnij szybko Asahi SL powinno ją ożywić jeśli roślinki zbyt mocno nie przelałeś.
Powinieneś negatywa za tę odpowiedź dostać.
Widać, że roślina jest ususzona, ziemia w doniczce totalnie sucha.
Do autora:
PODLEJ JĄ !!! I utrzymuj wysoką wilgotność w boxie, bo inaczej przy tej temperaturze to nic z niej nie będzie.

wiewiorkawc

Member
Buchów
0
Raf_rk

Rzeczywiście, dostała pare godz temu trochę wody i wraca do siebie...
Hmmm starałem się jej nie przelać, palec w ziemię i dało się wyczuć wilgość na kilku cm... no ale jw. powoli wraca do siebie - dzięki, pozdro

D

delete

Guest
Rzeczywiście palnąłem głupotę, nie spojrzałem na ziemie.

Najlepiej raz na 2-3 dni podlać, palec wbić i sprawdzić czy jest sucho tak na głębokości 5-8cm jeśli sucho to nalać wody aż troszkę z donicy wyleci i ma się spokój na te 2-3 dni, niezłe masło mi wyszło :spalony:

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół