• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Dziewiczy out by Justi Easy Sativa + Passion

Wyszukiwarka Forumowa:

Justi

Well-known member
Buchów
0
Witam Wszystkich!
Jak to mówią "lepiej późno nic wcale"... Ów cytatem, chciałbym sprostować moje jakże późne zmagania foto-relacyjne.
Początkowo chciałem bardzo fotorelacji, ale moja jakże bliska mi osoba (czytaj. żona) nie zgodziła się na moje wołanie. Nie wiecie, ale pewnie część już zna ten "fakt" bycia żonatym... ile musiałem się namęczyć o tegoroczny out, a o in, to w ogóle nie wspomnę, bo nigdy takowego nie będzie :< ale jak to mówią lepsze zmagania out, niż NIC :) Dlatego przepraszam Cię Skarbie, ale to jest silniejsze ode mnie i leci fotorelacja <lol> :spalony:.
Przede wszystkim trafiłem na ciekawe pheno u sativki, zresztą sami zobaczycie za dosłownie chwile ;)

Krótkie informacje:

Kiełkowanie odbyło się w ostatnie dni kwietnia, natomiast pomidorki wysadzone na out zostały w 2 tyg. maja (mniej więcej). Pestki to pokolenie F2, tzw. "regularki". Jest to mój pierwszy out, dlatego nie chciałem inwestować w femki, gdyż szkoda zaprzepaszczać takowe pestki w razie nie powodzenia z mojej strony. Początkowo było 5 Easy sativek i 5 passionów, razem 10, póki co mamy 5 pomidorków, gdyż reszta okazała się mężczyznami.

Bohaterkami i bohaterami będą:

3 Easy Sativy
2 Passiony

Nawozy:

Weg: biohumus forte i biohumus do roślin zielonych -

Flo: planton k (npk 16-11-24)
Inne dodatki: dolomit, karate zehn (na przędziorki i mszyce)

Trening:

Nie było żadnego, chociaż "natura" tak chciała, iż zesłała mi królika, który "udziabał" cały szczyt i sam ją wytrenował, a owy efekt zobaczycie po niżej w pierwszej fotce. Czyli jeden trening jeden odbył się, a tak to Nie.

Cel:

W moich "skromnych" marzeniach był cel osiągnięcia 200g, ale jak to u mnie! - nie wypali te 200g:<. Realny mój cel to osiągnięcie 100-150g :) To mnie zadowoli, gdyż starczy mi na własną konsumpcje na całą zimę i wiosnę :)

A TERAZ JAZDA !!!:

Easy Sativa (~5tyg. flo)

displayimage.php
displayimage.php

A tutaj Easy Sativa, która tak się rozrosła, pomimo, iż jest jest bardzo malutka.

Tutaj natomiast, zbliżenie na topka easy sativy

A tutaj bardzo nie przyjemna rzecz mnie spotkała - czyli 2 pomidorki okazały się (brzydko mówiąc) fiutami... :pl:

Gwoli ścisłości przepraszam za jakość zdjęć, ale nie dam rady popykać lustrzanką, gdyż ów aparat w większym stopniu jest żony, pomimo, iż ja go kupiłem... Dlatego cieszyć się trzeba czym jest. :freak:

Podsumowanie:

Zostały mi jedynie 3 pomidorki; 3 Easy Sativy, czyli skromnie. W sumie to nie jest źle. Na fotach widać troszkę żółtych liści, te które były już takie "okrutne" dla wzroku usunąłem, ale foty zrobiłem przed usunięciem.

Moje uwagi i pytania:

1.Zastanawiam się czy nie odstawić plantona k, gdyż owy środek posiada dużo azotu, a kupić coś z potasem i fosforem. Myślałem nad pk 13/14, ale czytałem, że on dobrze komponuje się z czymś jeszcze, a sam mało daje. Poza tym wolałbym coś "lżejszego" typu florowit, nie chce za bardzo walić chemie... Wiem, że jest opcja WC i flush, ale po prostu nie chce.
Doradzić proszę.

2. Wg. mnie to jeszcze ok. 4tyg? i kosa, póki co trzeba czekać i modlić się o dobra pogodę.

3. Przypomniało mi się jeszcze, co do pleśni !!! Zastanawiam się czy coś kupić. Niby nie ma żadnych śladów owego paskudztwa, ale lepiej zapobiegać, niż leczyć... Niby planty są od siebie w miarę daleko, więc cyrkulacja powietrza jest w miarę dobra, nie stoją obok siebie dosłownie. Martwi mnie jedynie, iż w okół spota są krzaczory, a z drugiej cieszy, że jest dobry kamuflaż... Ale czy przez ten okrąg ochronny haszczy i krzewów będzie słaba cyrkulacja powietrza i planty zaczną pleśnieć? Dodam jeszcze, że na spocie mam sucho, nie borykam się z problemami, że pada, bardziej borykam się, że muszę podlewać, a jak jest z wilgotnością to za bardzo nie wiem.

Rady i opinie zawsze po proszę !

D

delete

Guest
Ładne rośliny, włożyłeś w to trochę zdrowia więc spokojnie czekaj na syty plon ;)
Zastanawiam się czy nie odstawić plantona k, gdyż owy środek posiada dużo azotu, a kupić coś z potasem i fosforem. Myślałem nad pk 13/14,
Na PK już za późno, zanim Ci przyjdzie będzie szósty tydzień flo, czas by odstawić wszelkie nawozy.
Wg. mnie to jeszcze ok. 4tyg? i kosa, póki co trzeba czekać i modlić się o dobra pogodę.
Czuje w kościach, że wrzesien będzie ciepłym i suchym miesiącem; weź powąchaj planty, dostaniesz odpowiedź czy warto robić opryski ;)

Albert Hoffman

Well-known member
Buchów
0
Buszek za tę z żoną walkę. Rozumiem Cię doskonale. Ja jednak bym prysnął topsinem 1,5ml na litr wody i do ścinki się ulotni a przed pleśnią zabezpieczy. pozdr

d-sisive

Well-known member
Buchów
0
Prysnij prysnij Topsinem bo ta pleśń to cholerstwo, mi w***ała wszystkie plony z 4 lowryderów.. jakieś 60g..

Justi

Well-known member
Buchów
0
Przeglądając forum i przede wszystkim za namową Waszą prysnę czymś, bo pleśń to na prawdę nie miłe cholerstwo. Także jak to mówią lepiej zapobiegać niż leczyć; spróbuję w razie "W" zapobiec w/w problemu :)

Justi

Well-known member
Buchów
0
Przede wszystkim przepraszam ale dzisiejszy update bez zdjęć. Miałem na głowie inne sprawy i za pomniałem zabrać z sobą "pstrykarki fot".
Korzystając z wolnego udałem się na spota z 2 powodów. Pierwszy z nich to Wasze rady odnośnie pleśni. Pomimo, iż takowej u mnie nie ma, to nie zaszkodzi zabezpieczająco prysnąć. Dlatego w ruch poszedł topsin 2,5-3ml/1l.
Drugi powód to ostatnia dawka plantonu k.
Planty napuchły, calutkie zdrowe, parę liści musiałem oberwać, gdyż za bardzo zasłaniały topy... A niech mają więcej słońca. Ogólnie to wszystko w porządku i nie ma co narzekać.
Przy najbliższej wizycie pójdzie już coś z większą ilością pk (azotu jak najmniej)! Obstawiam, że to będzie: Florovit jesienny, bądź uniflor zimowy. Sam jeszcze nie wiem :) W następnym upie obiecuje foty będą :)

koosmoo

Well-known member
Buchów
0
Ale masz pałki :D uważaj żeby się nie połamały pod ciężarem :D:D:D,ile kosztuje ten środek na pleśń?

piter666

Well-known member
Buchów
0
wszystkie kosztuja podobnie wiec ci odpowiem, kupowalem ostatnio miedzian i amistar i oba kosztowaly w granicach 10zl, wychodzi z tego ok 10l cieczy uzytkowej

Justi

Well-known member
Buchów
0
Ale masz pałki :D uważaj żeby się nie połamały pod ciężarem :D:D:D,ile kosztuje ten środek na pleśń?

hehe, co racja to racja :D jak pryskałem od pleśni to fajnie ruszały się te "pały" :), a co do ceny, to tak jak ziomek wyżej napisał ~10zł... Po prostu kupujesz małą ilość, bo możesz też kupić za 100zł i Ci baba da takie opakowanie, co byś mógł pryskać na 500roślin hah. Ale każdy bierze najmniejsze ilości ml środku, więc jest tanio.

Justi

Well-known member
Buchów
0
A nad melaską trzcinową myślałeś?? Inwestycja żadna a efekty konkretne. pisać mi się nie chce ale poszukaj na forum, przemyśl. Warto
Pzdr

Tak, właśnie myślałem nad tym do tego jeszcze miód :) Ale co do tego muszę jeszcze poczytać artykuły, bo szczerze mówiąc czytałem ale jedynie troszkę
i obeznany w ów temacie nie jestem...

Wracając do moich poczynań!
Dziś rano wybrałem się na grzyby, w sumie to za namową żony. Na początku nie chciało mi się, ale druga pozytywna myśl w mojej głowie naszła bardzo szybko i od razu humor się poprawił. A jaka to myśl
sami zobaczycie po niżej.

Pod pomidora poszedł pierwszy raz florovit jesienny o dawce ~300 ml na 5L wody. Plantona odstawiłem, gdyż miał za dużo azotu, a poza tym już mamy późny okres flo, dlatego wybrałem florovit.
Ogólnie w "ogrodzie" nie było co do roboty. Podlanie, zebranie "nie potrzebnych" już liści z roślinki, sprawdzenie czy pleśń się nie tworzy, zapach, zbicie topów i tyle. Muszę przyznać, że jestem pod wrażeniem :) Ciekawa zima się zapowiada.
Aaaaa i przepraszam ale foty wymieszane, gdyż pstrykałem na zmianę.
Ale dość głupot przejdźmy do finału:

Podsumowując:
Jest dobrze, topy ładnie puchną, zero pleśni. Jak to mówią? Czego chcieć więcej?

Chcieć więcej grzybów, bo wstyd się przyznać ale koło połowy koszyka przyniosłem, starczyło aby na sosik i na suszenie hehe, żonka zdenerwowana małą ilością, ale po zjedzeniu przestała dziamolić :)
W sumie piękna sprawa wybrać się na grzybobranie i zarazem na spota.
Tylko przestroga jest jedna! Mało w tedy przyniesiecie borowików i podgrzybków <rotfl> :lol3::lol3: :mrgreen:

Rady i opinie zawsze po proszę !

---------- Aktualizacja posta 17-09-2012 23:34 ---------- Czas poprzedniego posta 12-09-2012 16:35 ----------

Witam !!!!!!!!!!

W niedzielę późnym popołudniem korzystając z wolnego udałem się na przechadzkę do lasu. Korzystając z okazji odwiedziłem "ogródek".

Ale do rzeczy! Przede wszystkim pomidory rosną dobrze, zero objawów pleśni. Dwa planty oblane są już żywicą. Macając je i sprawdzając czy nie ma pleśni, ręce kleiły mi się jak muchy do gówna. Trzeci pomidor natomiast gorzej wypada niż reszta, ale i tak jest w późnym flo, on zazna żywota najdłużej.

Na spocie podlałem 300ml+ florovitu/5L wody + po urywałem zżółkłe i inne "nie potrzebne" już liście (nie wiele ich było).
Jako, iż właściwie zastawał mnie wieczór, to foty które pyknąłem wyszły tragicznie :pl:. Ale nic na to człowiek nie poradzi. Zobaczcie sobie poprzedni up z fotami z dnia jak jest jasno, o wiele, wiele lepsza jakość i radość dla oczu.

Ogólnie trzeba się modlić o ładną pogodę, a reszta sama przyjdzie z czasem :)

Porady, pytania, opinie zawsze mile widziane !!!

koosmoo

Well-known member
Buchów
0
Nie no suuuper to wygląda wszystko:joker::joker:,miazga miazga miazga :harvest::harvest::harvest:

Merc

Member
Buchów
0
Za***iste pałki z fartem do końca!! :harvest::harvest:

Justi

Well-known member
Buchów
0
Witam! Wczorajsza przechadzka po lesie zakończyła się wizytą na spocie :)
Ogólnie planty zdrowe, lecz jest jeden minus :< zaczynają się "przewracać", właściwie to wyginać od ciężarów topów :jaraczz: :lol3: :)

A teraz zapraszam!:

Moje uwagi:

Pora już chyba odstawić nawozy na tych dwóch easy sativach, gdyż są już na prawdę napuchnięte, foty nie odzwierciedlają tego. Poza tym zaczynają się kłaść od wagi topów.
Ta 3 roślina (ta wysoka) to zastanawiam się czy to nie aby passion. Czyżbym się pomylił? Może to być passion, gdyż były passiony i easy sativy. Jeżeli passion to znaczy, że na 5 nasion 1 żeńska. Co myślicie?

Opinie, uwagi i porady mile widziane!

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół