• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Dziurawe i nadgryzione liście - pomocy!

Wyszukiwarka Forumowa:

TrickySwing

Well-known member
Buchów
0
Witam. Zajrzałem dzisiaj do swojej roślinki i oto co zastałem. Czy coś mi ją wpie****a? Bo wątpię żeby to był niedobór jakiś. Jest mi ktoś w stanie pomóc? Pozdrawiam.

gsfdgsdgsdfg.jpg

---------- Aktualizacja posta 16:07 ---------- Czas poprzedniego posta 15:43 ----------

IMG_1679.JPG

A tutaj jeszcze jedno pytanie. Pojawił mi się taki biały nalot na glebie, jednak jest to już od pierwszego podlania Biohummusem. Nie wiem czy się martwić, bo nie widzę w sumie żadnych skutków ubocznych tego (chyba, że to właśnie ten problem z liśćmi).

IMG_1680.JPG

G

Gość

Guest
ja bym obstawial na trips
31.jpg

---------- Aktualizacja posta 20:45 ---------- Czas poprzedniego posta 20:43 ----------

G

Gość

Guest
Nie nie to są konsekwencje,trips to są takie małe cienkie muszki możesz je zobaczyć po lisciami ale najbardziej lubią siedzieć w szczytach.Sprobuj szczytem uderzyć w dłoń jak to one to napewno będziesz miał kilka na dłoni

TrickySwing

Well-known member
Buchów
0
Na razie nic więcej się z tym nie stało. Ciekawi mnie czy może to być od tego, że ostatnio zostawiłem kilka kropel wody i może to jest wypalone. A ten "nadgryziony" liść to nic innego jak moja nieuwaga, bo sam go naderwałem niechcący. Po prostu chcę wiedzieć czy to jakieś szkodniki i mam się martwić czy wszystko jest ok.

Otylion

Well-known member
Buchów
0
zrób fotki tego czegoś białego?! te takie białe bąbelkowane :freak:na roślinie

TrickySwing

Well-known member
Buchów
0
Ale ja nie mam nic białego na roślinach. Tylko dziurki w liściach, które się nie powiększają i nie dochodzi ich więcej. I pytam czym to może być spowodowane.

Kfasek

Well-known member
Buchów
0
mam to samo wiesz i też nie zauważyłem żadnych insektów i nie mam pojęcia o <wodna>co kaman ale nie przejmuje sie tym tak bardzo

E

Eszterebeszte

Guest
Ale ja nie mam nic białego na roślinach. Tylko dziurki w liściach, które się nie powiększają i nie dochodzi ich więcej. I pytam czym to może być spowodowane.

Nie Ty, pipbart się podczepił i dodał 2 fotki z czymś białym na roślince, też mnie zastanawia co to jestm a Ty Tricky masz chyba przedziorki, zrób wywar z mleczu i łupin czosnku niech postoi 24h i zrób oprysk

Herb-at-Nick

Well-known member
Buchów
1
Szukaj , obserwuj bo to jakieś robactwo zapewne.Ja sobie takie seanse robiłem i leżałem sobie oglądając dokładnie maleństwa .W sumie z moich obserwacji wynika że niekiedy po kilka sztuk różnych robali się krzątało po plantach , szczególnie jak już kwitły he he - widać na poniższym zdjęciu efekt takiej przechadzki owadziej .Ważki , muszki, komary- nie wiem czemu tylko męskie osobniki a żeńskich na szczęście zero. Znalazłem raz nawet kilka żółtych kulek wkomponowanych sprytnie w kulki styropianowe których użyłem; ale zlokalizowałem szczwany plan intruza .Ale te twoje robale to jakieś drobniutkie mogą być więc .

Bursztynowe trichomy dobiły mrówkę rasta-fara-onkę i już tak skończyła . Wyobrażam sobie z jej perspektywy teren który mijała przed ostatnim strzałem thc .
Obraz_578.jpg

G

Gość

Guest
A więc tak zdjęcia które wkleilem pochodzą z google i to na pewno nie jest weed na tych zdjęciach chodzi mi o te dziurki na liściach pochodzą od TRIPS i to jest ważne podobne do tego co Ty masz na liściach,tym białym się nie przejmować.TRIPS lubi siedzieć w sztytach i tak jak pisałem wcześniej można to sprawdzić,oczywiście nie jest to TRIPS na 100%

TrickySwing

Well-known member
Buchów
0
Wstałem dzisiaj, coś mnie tchnęło i zajrzałem tam na doł, trzepnąłem w liście i coś mi zaczęło tam latać. Jakieś białe coś. I teraz nie wiem czy to muszki czy kurz bo zaspany byłem. W ogóle są takie dziwne białe kropki na liściach, zaraz foty zrobię.

raslutaa

Well-known member
Weteran
Buchów
4
możliwe że to skutek uszkodzeń mechanicznych, oraz wypalone dziury przez kroplę wody. Według mnie nic z tym nie rób poczekaj aż roślina podrośnie

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół