• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Dziurki w liściach i uschnięty liść (NoName - outdoor)

Wyszukiwarka Forumowa:

series

Active member
Buchów
0
Witam, przepraszam że być może powielam jakiś temat i wyglądam trochę na przewrażliwionego na punkcie mojej roślinki, ale mam pytanie odnośnie dziurek które zauważyłem wczoraj przy podlewaniu mojej roślinki.
Czy są one spowodowane jakimiś robakami czy mszycami? Dodam, że tam gdzie stoi roślinka jest pełno pająków (jakieś takie małe krzyżaki czy coś etc.) i co przychodzę to zdejmuję z niej pajęczyny, ale czy to te pajączki zrobiły dziurki? ^.-
Co polecicie na tą roślinke? ma ona ok 6-7 tyg, zaczynają sie na niej pojawiać malutkie oznaki kwitnięcia ;)

https://www.forum.haszysz.com/solarr/albums/userpics/64064/DSC_0031.jpg
https://www.forum.haszysz.com/solarr/albums/userpics/64064/DSC_0030.jpg
https://www.forum.haszysz.com/solarr/albums/userpics/64064/DSC_0029.jpg

Czymś spryskać czy podać czymś? Czekam na wasze propozycje! :)

PS: patrzyłem na forum, i odpowiedzi w tym temacie były przeróżne, dlatego postanowiłem założyć temat samemu.

chudyrok

Well-known member
Buchów
0
na te dziurki to zastosuj karate np czy inny na robale decis wiele jest tego
a lisc żółty bo plancik pobiera z niego azot jak pójdziesz za 2 tyg na spota to pewnie tych żółtych bedzie wiecej ale ja bym sie i jednym i drugim nie przejmował ładnie wygląda jak na półtora mieszka i zdrowo jak sa juz jak piszesz oznaki flowal jej planton k czy cos innego co masz na flo

series

Active member
Buchów
0
Dobra, to jutro albo jeszcze dziś kupię Planton K do podlewania :)
A Karate to jakiś środek owadobójczy dostępny w ogrodniczym?

Dzisiaj też byłem zobaczyć jak ma się roślinka i problem się powiększa, widać ewidentnie że zaczyna się to rozprzestrzeniać dlatego chciałbym temu zaradzić.
A jeszcze inne pytanie, mrówki w doniczce to jest problem? Zauważyłem przy podlewaniu że uciekały dolnymi szparkami czerwone mrówki.

---------- Aktualizacja posta 13:57 ---------- Czas poprzedniego posta 13:54 ----------

Chciałem jeszcze zapytać, co myślicie o spryskaniu tego BioPon'em, jak już uda się uratować liście? <coolpalacz>

orzech1903

Member
Buchów
0
spryskaj agricolle koncentrat (albo jakos tak). u mnie pomogło. blesss<shiza>

series

Active member
Buchów
0
Może i to być dobre, ale czekam jeszcze na inne propozycje.
Jutro zamierzam coś kupić i iść popryskać tym od razu :)

orzech1903

Member
Buchów
0
w bricomarche są całkiem ciekawe opryski. będzie Cię to kosztowało około 20 zł <shiza>

series

Active member
Buchów
0
Spryskałem dzisiaj roślinki właśnie tym "agricolle", a jak myślicie, co innego jest dobrego do podlewania jak nie Plantkon K? Bo pytałem w ogrodniczym u siebie w mieście, to mówili że owego preparatu nie posiadają.

Kapiszonn

Well-known member
Buchów
0
Mrówki powiadasz, ja na dolnych liściach u mojej panienki AF mam podobny problem jak ty z tym jednym liściem tzn. w bardzo podobny sposób żółkną, a górne zaczynają lekko brązowieć i są mozaikowate, i również w skrzyni po stronie właśnie tej panienki zalęgły się te pie****one czerwone mrówki którym wypowiedziałem wojnę :pr: A więc to chyba nie przypadek, masz może jeszcze jakieś podobne do moich objawy ? Opis mojego problemu tutaj >>KLIK<<

Zamiast Plantonu K możesz użyć jakiegokolwiek nawozu z mniejszą ilością Azotu(N) niż Fosforu(P) i Potasu(K).

series

Active member
Buchów
0
Chciałbym dodać do tematu informację którą dziś się dowiedziałem.
Odmiana którą posiadam, to na White Widow :) :yeahh:

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół