akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

dziwaki

Wyszukiwarka Forumowa:
P

papież

Guest
1. pierwsze 7 dni od wyjścia z ziemi 2 świetlówki, teraz hps 400 W
2. Nasiona
3. uniwersalka (ph około 6) perlit
4. codziennie
5. chu**wa
6. raz dla sprawdzenia łyżeczka biohomusa do 1.5 litra wody
7. 11 dni od wyjścia z ziemi
8. około 25 C

roślinki zaczeły sie skręcać, znaczy całe łodygi jakby "nurkowały" w strone ziemi z liśćmi zwróconymi do lampy nie bardzo wiem o co chodzi. Na początku myślałem ze stały sie "sflaczałe" od nadmiaru wody (do tej pory codziennie podlewałem) ale nie nawadniam ich od wczoraj a one nadal leżą chyba 5/ 10 szt jest takich pozakrecanych. liście wyglądają na zdrowe moze u 2 sztuk widac ze lekko sie skreciły. Wszystkie roślinki pod względem wzrostu wyglądają na zdrowe - z dnia na dzień wypuszczają nowe listki.
Zastanawiałem sie też nad kwestią tego ze przez pierwsze dni życia krzaki miały lipne oświetlenie i strasznie sie wyciągneły a teraz mają lampe 400 W i kładą sie na boki ale nadal rosną. jakieś rady ?

Orion

Well-known member
Weteran
Buchów
11
kładą się na boki? być może we wcześnej fazie wzrostu łodygi urosły lipne i się kładą.. to się będzie odbijało na Twoich plonach.

Przesusz ziemie 3 dni! nie podlewaj co dziennie .. nie wiem jaką masz doniczke ale podejrzewam, że przynajmniej 5 L po kilku dniach podlej ok 50-60 ml wody sprawdź czy woda dotrze do dziurek w doniczce czyli dobrze przepuszcza gleba.

Na nawóz jeszcze za wczesnie, roślinka zapewne ma jeszcze zapas w ziemi składników mineralnych.

Zapewnij wentylacje! sprawdź jednak tą temperature przy szczytach...

Acha najlepiej zrobisz jak będziesz podlewał co 3 dni a gdy planty podrosną nawet co 4-5 dni susza nie jest im obca nic im nie będzie.

Popełniłeś pewnie jeden z grzechów głównych :) nadopiekuńczość.

Lupin

Active member
Buchów
0
ja mialem podobnie w pierwszysch dniach zycia mialy malo swiatla i sie wyciagnely strasznie i teraz musza byc podwiazane na paliku bo inaczej sie przewracaja normalnie nie potrafia utrzymac ciezaru wlasnych lisci :geek:

P

papież

Guest
2 dni nie podlewałem i faktycznie zaczynają wstawać, tylko listki wdają sie bardziej poskrecane Doniczki mam 1 litrowe. wentylacji to tyle ze otworze okno raz dziennie na 5 minut ale pomieszczenie jest dość duże. temperatura teraz jest dość wysoka trzymam pomidory na strychu i jak słońce wyjdzie to parówa straszna jest jutro dopiero je podleje i powinno być ok dzieki za pomoc :*

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół