• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Dziwna część łodygi

Wyszukiwarka Forumowa:

KaZaM1

Member
Buchów
0
Witam mam żeński krzak w boxie z szafy i mam pewne pytanie czy ta część łodygi wytzyma do końca?

matimati123321

Well-known member
Buchów
0
1. Gdzie to trzymasz? W szafie z ubraniami?
2. To AF czy nie?
3. Popatrz na koncowke lisci, wgl ta roslina wyglada jak by gnila.

4. Podejrzewam ze to "Zgnilizna korzeniowa"

Moze sie tak dziac od:

a) Zbyt duzej ilosci wody.
Masz perlit na podlozu gdzie wsadziles roslinke? Lub jakies inne kamyczki? dobrze bedzie jak na dnie bedziesz mial troche zwiru i dopiero dasz na to glebe zeby podloze mialo dobra przepszczalnosc, Na dnie moze byc tak zwana "stojaca woda" ktorej korzenie nie absorbuja z dna co powoduje niedobor tlenu :D

b) Za malo swiatla, na zdjeciu widac jak bys mial tam tylko 2 zarowki 20wat co sie wiaze ze spadkiem temperatury, jaka masz tam temperature?

c) Mogles tez przysypac lodyge mulczem jak byla mloda

Wskazowki.

Usun wszystkie porazone czesci rosliny i zmien sposob podlewania, jesli bedziesz pewny ze to To o czym ja pisze, poczytaj na internecie o "Zgniliznie korzeniowej".

:spalony:

Oby sie udalo :)

---------- Post added at 14:19 ---------- Previous post was at 14:13 ----------

Mozesz tez miec niedobor azotu, Niedobór Magnezu,

Dodaj azotanu sodu lub organicznego nawozu

dodaj fosforanu (-sztuczny możesz kupić w sklepie)

---------- Post added at 14:23 ---------- Previous post was at 14:19 ----------

Sprawdz ph ziemi, i przeplucz glebe woda mineralna niegazowana :) nie przenawoz i dodaj azotanu

---------- Post added at 14:25 ---------- Previous post was at 14:23 ----------

PS. porob wiecej zdjec, z dalszej odleglosci.

KaZaM1

Member
Buchów
0
Tak trzymam w szafie z ubraniami mniejsze ubrania nie dotykają roślinki a i mam tylko jedną żarówkę 20 wat a i to nie jest automat a liscie oklapniete były dziś rano bo nie podlewałem przez 4 dni ale jak tylko zauważyłem to odrazu podlałem i liście odżyły i tak ma mało światła ale to moja wina bo pobiłem jedną żarówkę i nie miałem co wstawić do oświetlenia i jeszcze jagby było mało to sie pokaleczyłem ;(

matimati123321

Well-known member
Buchów
0
Ladna roslinka :p o lodyge sie nie martw, powinna odzyc, a nie myslales nad kupnem 5 wiecej zarowek :D?

KaZaM1

Member
Buchów
0
Tak myślałem ale to później bo muszę zarobić bo mnie narazie nie stać ;( a i podsypałem roślinkę ziemią bo brakowało w donniczce ;p

Ostatnia edycja:

Blaberus

Active member
Buchów
0
ten wątek powinien nazywać się growMASTER !!! :spalony:

człowieku gdybyś dał chociaż gdzieniegdzie koc ratunkowy jeszcze jedną żarówkę to może byś chociaż tego grama wyciągnął :lol3:

z fartem do wielkich zbiorów :harvest:<rotfl>

oleander

Well-known member
Buchów
0
Zmierz powierzchnie wpisz wynik w kalkulator uzyskasz ile potrzebujesz lumenow i dobierzesz oswietlenie. Wyloz kocem ratunkowym mylarem , pomaluj biala farba(wybierzesz to na co cie stac) o nawozy i wentylacje nawet nie pytam. Pozdro zycze obfitych zbiorow

PSH

Well-known member
Buchów
0
4. Podejrzewam ze to "Zgnilizna korzeniowa"

Moze sie tak dziac od:

a) Zbyt duzej ilosci wody.
Masz perlit na podlozu gdzie wsadziles roslinke? Lub jakies inne kamyczki? dobrze bedzie jak na dnie bedziesz mial troche zwiru i dopiero dasz na to glebe zeby podloze mialo dobra przepszczalnosc, Na dnie moze byc tak zwana "stojaca woda" ktorej korzenie nie absorbuja z dna co powoduje niedobor tlenu :D

b) Za malo swiatla, na zdjeciu widac jak bys mial tam tylko 2 zarowki 20wat co sie wiaze ze spadkiem temperatury, jaka masz tam temperature?

c) Mogles tez przysypac lodyge mulczem jak byla mloda

Wskazowki.

Usun wszystkie porazone czesci rosliny i zmien sposob podlewania, jesli bedziesz pewny ze to To o czym ja pisze, poczytaj na internecie o "Zgniliznie korzeniowej".

:spalony:

Oby sie udalo :)

---------- Post added at 14:19 ---------- Previous post was at 14:13 ----------

Mozesz tez miec niedobor azotu, Niedobór Magnezu,

Dodaj azotanu sodu lub organicznego nawozu
dodaj fosforanu (-sztuczny możesz kupić w sklepie)

---------- Post added at 14:23 ---------- Previous post was at 14:19 ----------

[/COLOR]Sprawdz ph ziemi, i przeplucz glebe woda mineralna niegazowana :) nie przenawoz i dodaj azotanu

---------- Post added at 14:25 ---------- Previous post was at 14:23 ----------

PS. porob wiecej zdjec, z dalszej odleglosci.

prawdziwy growmastah, poklony

matimati123321

Well-known member
Buchów
0
PSH, skoncz nabijac posty i pisz cos pozytecznego bo ku**a siedzisz i lizesz du*e tym co juz mnie hejtuja :) Dzieki za poklony :freak2: Nastepnym razem umyjesz buty :yeahh:

PSH

Well-known member
Buchów
0
wchodze na forum a tu w kazdym temacie twoj post z pie****ami, to jak nie hejtowac

"lizesz du*e" text dobry na wszystko ; )

matimati123321

Well-known member
Buchów
0
Dobra, skonczmy juz to. Zaloz lepiej temat o mojej nazwie tam sobie popiszeci o mnie, Niezasmiecaj mu topica.<sex>

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół