• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Dziwne dziury i liście

Wyszukiwarka Forumowa:
Status
Ten wątek został zamknięty.
G

Gość

Guest

Mam 2 małe pytania:

1. Co to za dziury w liściach, co je powoduje i jak z tym walczyć ?
2. Co się dzieje z liśćmi, czemu tak się krzywią, zawijają, żółkną, jak temu zaradzić ?

G

Gość

Guest
No dobra, ale jak z tym walczyć, jakiś oprysk, środki jakieś ?

Kwiatek_Ban

Well-known member
Buchów
0
W zależności co to jest należy zastosować odpowiedni oprysk. Preparatów jest bardzo dużo więc poproś sprzedawcę o coś odpowiedniego np. teldor 500 SC.
- jeżeli to takie milimetrowe pajączki to przędziorki więc musisz mieć coś na przedziorki (potrzebna lupa).
- jeżeli zielone to mszyce itd.

zaczarowany

Member
Buchów
0
środek ''karete'' na robactwo, a te żółte liście to nie dobóry, podlej biohomusem , jesli juz podlewasz nawozem to moze złe ph i roślina jest zablokowana. Poczytaj troche na forum jest mnóstwo podobnych tematów ;) pozdro

rękawiczka

Well-known member
Buchów
0
Kur**a Sory że tak zaczynam ale mnie szlak trafia jak nie łaska nic więcej powiedzieć. To my mamy się dopytywać o szczegóły to my ci laskę robimy? Kolego jak masz problem to go opisz nie sprawdze pH poprzez zdięcie.
1. Dziury to przez jakieś robaki nie powiem ci jakie bo nie widzę to ty masz sprawdzić i nam powiedzieć może ktoś będzie wiedział co jest.
2. Liście: Lej biohumus i np podsym azofonska (chyba tak się pisze) tylko bez przesady. To może być również coś z potasem lub fosforem jednak nie jestem pewien. ps. Sory jeżeli kogoś uraziłem tymi przekleństwami ale wiecie jak to jest. Nie jesteś dzieckiem żeby ci powiedzieć co masz robić bo nie umiesz czytać wszystko masz na forum.

Status
Ten wątek został zamknięty.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół