• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Dziwne kwiatostany, niedobór czy co?

Wyszukiwarka Forumowa:

dzonokel90

Active member
Buchów
0
Witam forumowiczów

Posiadam 2 roślinki: ak 47 i amnesia ak (autoflo) które są od 4 tyg. na flo

Z amnesią jest wszystko ok topy puchną w oczach i robią się zbite, a z ak 47 białe włoski robią się różowe i nigdzie nie mogę dostrzec trichomów, nawet na zdjęciach makro, topy są małe i wyglądają jak popcorn, niektóre łodyżki liści robią się czerwone.

ak 47:

i zdjęcie topka pięknej amnesi na pokrzepienie :bounce::

https://www.forum.haszysz.com/solarr/displayimage.php?pos=-319691

LoneRanger

Well-known member
Buchów
0
Witam forumowiczów

Posiadam 2 roślinki: ak 47 i amnesia ak (autoflo) które są od 4 tyg. na flo

Z amnesią jest wszystko ok topy puchną w oczach i robią się zbite, a z ak 47 białe włoski robią się różowe i nigdzie nie mogę dostrzec trichomów, nawet na zdjęciach makro, topy są małe i wyglądają jak popcorn, niektóre łodyżki liści robią się czerwone.

ak 47:

obstawiam totalną katastrofe w przygotowaniu mieszanki glebowej,

i zdjęcie topka pięknej amnesi na pokrzepienie :bounce::

https://www.forum.haszysz.com/solarr/displayimage.php?pos=-319691

piękne, budujące

dzonokel90

Active member
Buchów
0
Nasionko ak47 jest od thc thc.com natomiast amnesia od f2 seeds.

Ak 47 poszło do ziemi 15 maja, niby to automat ale zaczął kwitnąć po 2 miechach, amnesia natomiast jak powinna wsadzona do ziemi 15 czerwca po miesiącu kwitnie. Ak trzymałem w 3,5l litrowej doniczce gdzie rosła strasznie mozolnie ok. 30 cm miała. Dopiero gdzieś po 40 dniach wsadziłem ją do ziemi nie sprawdzonej, nie przygotowanej i w 2tyg. urosła 1m :zombi:, a teraz ma 2,5m i dużo odrostów dzięki intensywnemu lst. Amnesia natomiast była w 7,5l doniczce i miałem ją tam trzymać do końca ale po 30 dniach zaczynała kwitnąć a miała tylko ok 15 cm. podobnie jak z ak przesadziłem do ziemi i po miesiącu podrosła 50 cm w górę.

Na pewno przyczyną ich wolnego rośniecia była ziemia (niby dobra ph 6.0-6,5 ale jednak chu**wa)

Nie wiem co jest nie tak ale te dwie rośliny różnia się jakością topów, mają te same nawozy (biohumus forte na weg i jakiś krystalizowany NPK 10-15-30).

Powiem jeszcze tyle że pestki ak 47 zamawiałem z kolegą rok temu, i on trzymał ją w boksie bez wentylacji, z 3 świetlówkami 18 W i urósł mu badyl ok 0.5 m ale główny top był fajny nie to co u mnie popcorny same :pl:

Ostatnia edycja:

forumowa dziffka

Well-known member
Buchów
0
wiec wszystko jasne, nasionn ak47auto kupłeś od oszusta i typa który ma juz wyroki za sprawy narkotykowe, poczytaj w gogle o Piotrze który sprzedawał nasiona w internecie, wyrok dostał bodajrze w marcu?? i człowieku zastanów sie nastepnym razem gdzie kupujesz nasiona, bo dostałęś szajs jednym słowem!

G

Gość

Guest
człowieku zastanów sie nastepnym razem gdzie kupujesz nasiona, bo dostałęś szajs jednym słowem!

Święte słowa. Lepiej kupować od zaufanych dostawców jak f2seeds, cannabis, czy quakemind. Lepiej zapłacić trochę więcej a mieć nasiona na prawdę z górnej półki

dzonokel90

Active member
Buchów
0
Już chyba znam rozwiązanie problemu dotyczącego topów o dziwnej konsystencji :jaraczz:
Otóż dzisiaj na topkach ak 47 zauważyłem męskie jajeczka i jest to herma raczej z przewagą płci żeńskiej bo babanków jest zaledwie kilkanaście na ok 200 małych topków.
Ak 47 są posadzone ok. 60 cm od siebie i dwa odrosty są w odległości 2cm od siebie i tutaj rodzą się moje pytania:

-czy dojdzie do zapylenia amnesii gdzie już ok 10% słupków jest brązowych?
-jeśli tak to czy nasionka dojrzeją?
-a jeśli dojrzeją to czy będą to feminizowane?
-czy taka zhermiona ak 47 (zapewne przez asahi sl, bo przed opryskiem była 100% baba) będzie nadawać się do palenia?

Blizna

Well-known member
Buchów
0
Już chyba znam rozwiązanie problemu dotyczącego topów o dziwnej konsystencji :jaraczz:
Otóż dzisiaj na topkach ak 47 zauważyłem męskie jajeczka i jest to herma raczej z przewagą płci żeńskiej bo babanków jest zaledwie kilkanaście na ok 200 małych topków.
Ak 47 są posadzone ok. 60 cm od siebie i dwa odrosty są w odległości 2cm od siebie i tutaj rodzą się moje pytania:

-czy dojdzie do zapylenia amnesii gdzie już ok 10% słupków jest brązowych?
-jeśli tak to czy nasionka dojrzeją?
-a jeśli dojrzeją to czy będą to feminizowane?
-czy taka zhermiona ak 47 (zapewne przez asahi sl, bo przed opryskiem była 100% baba) będzie nadawać się do palenia?

- Napewno dojdzie do zapylenia, ale co z tego będzie dalej na tym etapie rośliny to już nie jestem pewien.
- Możę pare.
- Nasiona nie będą feminizowane. Żeby otrzymać nasiona feminizowane przede wszystkim potrzeba 100% czystej rośliny (czyli nie hermy). Jeśli już coś otrzymasz to będą to nasiona, z których mogą wyrastać hermy. Nic ciekawego.
- Będzie się nadawać do palenia tylko tej baki będzie ZNACZNIE mniej. Poprostu wydłubiesz nasiona i gitara.

dzonokel90

Active member
Buchów
0
Ale mówiłem, że roślina była żenskia i zhermiłem ją hormonami z asahi sl (słyszałem że takie rzeczy żadko, ale czasami się dzieją po spryskaniu tym specyfikiem)

Blizna

Well-known member
Buchów
0
Nie ważne czy była żeńska, różowa czy miała kanałowe leczenie zęba:spalony: Herma to herma. Jak Ciebie napromieniują za mocno to twoje dziecko ma szanse mieć 3 ręce ( mimo tego, że ty miałeś dwie :D ) . Tak samo z roślina. Spryskałeś ją, ona się zhermiła i jej "dzieci" będą miały nasrane. Ciekawa sprawa by była jakbyś zhermił męskiego i jeszcze miał z tego trochę palenia <joint>

dzonokel90

Active member
Buchów
0
Może i się mylę ale pechy feminizowane pozyskuje się z hermienia babki, pozyskiwania z niej pyłku i zapylaniu innej babki, a stosuje się do hermienia jakiś srebrzan. Podobnie ma się sprawa u mnie, więc może ktoś jeszcze się wypowie bo jedna odpowiedź mnie nie przekonuje.

LoneRanger

Well-known member
Buchów
0
Popieram: herma to herma, bez znaczenia czy to byłą femi czy regular.

Faktycznie nasiona feminizowane uzyskuje się pryskając rośline STS'em, ale nie ma to nic wspólnego z Twoją sytuacją.

Nie ważne czy była żeńska, różowa czy miała kanałowe leczenie zęba:spalony: Herma to herma. Jak Ciebie napromieniują za mocno to twoje dziecko ma szanse mieć 3 ręce ( mimo tego, że ty miałeś dwie :D ) . Tak samo z roślina. Spryskałeś ją, ona się zhermiła i jej "dzieci" będą miały nasrane. Ciekawa sprawa by była jakbyś zhermił męskiego i jeszcze miał z tego trochę palenia <joint>

Może i się mylę ale pechy feminizowane pozyskuje się z hermienia babki, pozyskiwania z niej pyłku i zapylaniu innej babki, a stosuje się do hermienia jakiś srebrzan. Podobnie ma się sprawa u mnie, więc może ktoś jeszcze się wypowie bo jedna odpowiedź mnie nie przekonuje.

dzonokel90

Active member
Buchów
0
No trudno, najwyżej będe co 2 dni obcinał bananki. Nie wiem czy zapylu czy nie ale wiem tyle ,że ***ałem dzisiaj średnią gałązkę ak47 i jutro ją spalę.
Aha, i topy ak47 nawet puchną jak teraz słońce przygrzało, nie jest najgorzej.

:jaraczz::jaraczz::jaraczz::jaraczz::jaraczz::jaraczz::jaraczz::jaraczz::jaraczz::jaraczz::jaraczz::jaraczz::jaraczz::jaraczz::jaraczz:

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół