• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Dziwne plamy na liściu ?

Wyszukiwarka Forumowa:

Grownyman

Member
Buchów
0
Witam
Mam dość dziwny problem a mianowicie od jakiegoś tygodnia zaczęły robić się plamy na liściach u jednej roślinki. Plamy według mnie wskazywały na niedobór magnezu jednakże nawiozłem roślinkę a problem nadal nie zniknął. Co gorsze dzisiaj zauważyłem, że podobne plamy zaczynają się robić na drugiej z roślinek. Nie jestem pewien czy to na pewno jest niedobór magnezu może ktoś z was miał już kiedyś podobny problem bądź wie czego ten problem dotyczy. Dodam, że nie miałem takiego problemu z wcześniejszymi plantami. Uprawa indor pod HPS.
20120718222.jpg

kaczmar25

Well-known member
Buchów
6
mi to wyglada na przelanie i sprawdzil bym ph ziemi

F.B.I

Well-known member
Weteran
Buchów
0
Niedobór potasu, zle zbilansowany nawóz, albo ph do dupy, przy przelaniu najszybciej objawia sie zółtymi lisciami z braku azotu ponieważ mokre medium dusi korzenie. pozdrawiam

Grownyman

Member
Buchów
0
PH w normie 6,5. Przelanie też najprawdopodobniej to nie jest. Objawy pojawiły się w fazie pre flo lecz rośliny były nawożone tak jak inne a wcześniej to nie występowało. Może pomogło by płukanie gleby ? Jak sądzicie ?

rękawiczka

Well-known member
Buchów
0
Miałem identyczny problem jednak to była wina pH. Sprawdź pH jeszcze raz to jest Out czy IN ? Jak IN to przelej wodę przez doniczkę i sprawdź jakie ma ph woda która wypływa jak OUT to zrób dziurę w ziemi koło łodygi (tylko nie uszkodź korzeni bo szkoda stresować) i dopiero sprawdź. Wiekszośc nawozów na flo jak i na veg zawierają prawie wszystkie składniki które są potrzebne roślinie. Tak więc nawoź normalnie sprawdź ph i powinno się poprawić jak masz IN to ewentualnie zrób flusza i wtedy działaj.

Grownyman

Member
Buchów
0
OK. Przygotuję wodę o dobrym ph i zrobię flusza. Dam znać czy to pomogło.
pozdro

---------- Aktualizacja posta 22-07-2012 16:40 ---------- Czas poprzedniego posta 20-07-2012 17:57 ----------

Faktycznie flusz pomógł.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół