Dziwne zmiany na liściach

Wyszukiwarka Forumowa:

SavageHush

Active member
Buchów
0
Powitać wszystkich. Mam pewien problem otóż Moje roślinki mają coś koło 3 tygodni od wykiełkowania i na jednej zaczęły następować dziwne zmiany na liściach na początku były nikłe lecz teraz sie pogarsza. Lampka to 85w świetlówka, ale już zakupiłem lampę CFL Dual 125 W. Rośliny mieszczą się w Grow boxie Diamond Room 30x30x70. Nasiona Green AK XL od Zambeza Seeds.

Tutaj zdrowa roślinka :
IMG_0059.JPG

Tutaj ta "chora :
IMG_0063.JPG

Ziemia i nawóz : Biobizz Lightmix, Biobizz Biogrow 2ml/l

Wujekzlo

Well-known member
Buchów
0
Jakie ph wody wlewasz tam do nich ? daj im troche odsapnac od wody bo na cfl nie trzeba tyle lac co na hps .. jesli za 2 dni bedzie sie pogarszac podrzuc dolomitu zeby ustabilizowac moze ph bo na wczesniejszym projekcie mialem tak samo z jednymi jasne liscie na gorze itp i wlasnie przyczyna bylo ph

SavageHush

Active member
Buchów
0
Jakie ph wody wlewasz tam do nich ? daj im troche odsapnac od wody bo na cfl nie trzeba tyle lac co na hps .. jesli za 2 dni bedzie sie pogarszac podrzuc dolomitu zeby ustabilizowac moze ph bo na wczesniejszym projekcie mialem tak samo z jednymi jasne liscie na gorze itp i wlasnie przyczyna bylo ph

Kranówka odstana 24h z 2ml BioGrow na 1l wody. Podlewałem co drugi dzień, ale dziwne że druga roślinka jest zdrowa.

GardenicPower

( ͡° ͜ʖ ͡°)ノ⌐■-■( ͡° ͜ʖ ͡°)ノ⌐■-■
Weteran
Buchów
2,047
Odznaki
1
Lej wodę jak medium wyschnie, wręcz trochę się przesuszy. Weź doniczke po podlaniu do ręki, zapamiętaj mniej więcej wagę i podlej dopiero, kiedy bedzie znacznie lżejsza. I wilgotność musisz niestety ogarnąć. Te 40% to jest totalne minimum

SavageHush

Active member
Buchów
0
Czy mama się zacząć tym martwić? Drzewko rośnie już z tym na liściach.

Tu zdrowa:

OG_Bubble_Gum.JPG

Chora:

Green_AK_XL.JPG

GRUZ

Morda
Buchów
6
pokarz aktualne zdjęcie
Wydaje mi się że ktoś usuwa posty.

GRUZ

Morda
Buchów
6
Dość spore odstępy między węzłami. Jeżeli chodzi o te przejaśnienia to nic strasznego.
Pozdro [MENTION=86966]SavageHush[/MENTION]

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w Growbox.pl i Growseed.pl na wszystko!

Góra Dół