• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Dzurki w liściach

Wyszukiwarka Forumowa:

uniu

New member
Buchów
0
Witam

Posadziłem noname na oucie pod koniec kwietnia. Aktualnie roślina (już drzewko) ma ponad 2,2 metra. Od jakiś 3 tygodni mam dzurki na nowo powstających liściach. Wczesniej tego nie było w dolnych partiach liście są ładne pełne bez dziurek tylko te na górze są podzurawione jak ser szwajcarski. Co to może być? Jak temu zapobiec?

Dodam ze podlewam roślinę codziennie na wieczór wodą + gnojówka z pokrzyw. Rośliny niczym nie pryskam.

LoneRanger

Well-known member
Buchów
0
Możesz mieć przędziorki - szczególnie jeśli jest to połączone z żółtymi odbarwieniami, wskazuje to na tego pasożyta.

Jeśli tak to możesz się ich pozbyć jakiąś chemią, przykładowo Magus.

Na następny sezon wydaj te 50zł na normalne nasiona, bo doglądanie jakiegoś NoName często okazuje się stratą czasu. Przestań już podlewać gnojówką, to było dobre na weg - teraz podlewaj samą wodą aż zaczną kwitnąć i zainwestuj 10zł w Planton K - nawóz na tą faze życia rośliny.

Witam

Posadziłem noname na oucie pod koniec kwietnia. Aktualnie roślina (już drzewko) ma ponad 2,2 metra. Od jakiś 3 tygodni mam dzurki na nowo powstających liściach. Wczesniej tego nie było w dolnych partiach liście są ładne pełne bez dziurek tylko te na górze są podzurawione jak ser szwajcarski. Co to może być? Jak temu zapobiec?

Dodam ze podlewam roślinę codziennie na wieczór wodą + gnojówka z pokrzyw. Rośliny niczym nie pryskam.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół