• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

EasySativa usycha...

• Autor wątku BlackYabbol
  • Data rozpoczęcia
Wyszukiwarka Forumowa:
B

BlackYabbol

Guest
Bry. 10 dni temu wsadziłem na spocie do 20litrowej donicy z ziemią ogrodniczą, dolomitem, i keramzytem na wierzchu, prawie dwu tygodniową sadzonkę ES (kiełkowała na parapecie, więc była malutka). Podlałem ją wtedy biohumusem (niecała nakrętka na 1.5l wody).

Przyszedłem do niej tydzień temu, końcówki pierwszych listków były lekko białe, uznałem to za efekty lekkiego przenawożenia, więc już niczym nie lałem. Położyłem jednak na keramzycie, obok planta trzy nakrętki od słoików ze środkiem na ślimaki: Eko-Ślimak. (Skład: Sole mineralne, o odczynie obojętnym). I tak rosła tydzień.

Dzisiaj po przyjściu na spota, zobaczyłem to:

WTF? Czy to wina tego środka na ślimaki? Da się ją jeszcze odratować? Jeśli tak, to co robić? Przesadzać, flush?

G

Gość

Guest
na moje albo ziemia za mokra albo złe Ph
Wiem że lubicie ten keramzyt ale wy*** go i daj glebie oddychać
i sprawdź ph

Kwiatek_Ban

Well-known member
Buchów
0
Wygląda na spaloną. Musiało któregoś dnia być bardzo silne słońce a siewki są bardzo wrażliwe na nieprawidłową temperaturę. Jeżeli nawet przeżyje to będzie bardzo zapuźniona w rozwoju. Nie licz na nią !

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół