akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

EasySativa x Shaman niedobory?

Wyszukiwarka Forumowa:

waldek123

Well-known member
Buchów
0
Witam wszystkich Growerów! :spalony:
Mam problem ze swoimi krzaczkiem (EasySativa x Shaman) otóz od 2 tygodni kwitnie i dostaje nawozy na flo (Planton K - 2łyżeczki na 10l; PK 13/14 - 16 ml na 10 litrów; Biohumus Forte 2 nakrętki na 10l).
Od 2 dni pokazały sie takie zżółknięte i przpalone brzegi liśći a niektóre liście na innych krzakach zaczynają usychać(chyba?). Leje po 2.5l nawozu na krzak co 3 dni, a co drugi dzień 3l wody.
1) Czy te brzegi liści to wynik przenawożenia moich panien czy jakiś niedobór?
2) Czy te uschnięte liście to brak odpowiednij ilośći wody dla nich, czy jakis inny powód?

Photos

*1. Krzaczek

*2. Niedobory?

*3. Niedobory cd.

*4. Uschnięty liść

To by było na tyle, mój pierwszy out wiele błędów następny będzie o wiele lepszy, buchy jak i z***ki mile widziane, pozdro dla Was i do kosy.:spalony::harvest::harvest:

D

delete

Guest
Witam wszystkich Growerów! :spalony:
Mam problem ze swoimi krzaczkiem (EasySativa x Shaman) otóz od 2 tygodni kwitnie i dostaje nawozy na flo (Planton K - 2łyżeczki na 10l; PK 13/14 - 16 ml na 10 litrów; Biohumus Forte 2 nakrętki na 10l).
Od 2 dni pokazały sie takie zżółknięte i przpalone brzegi liśći a niektóre liście na innych krzakach zaczynają usychać(chyba?). Leje po 2.5l nawozu na krzak co 3 dni, a co drugi dzień 3l wody.
1) Czy te brzegi liści to wynik przenawożenia moich panien czy jakiś niedobór?
2) Czy te uschnięte liście to brak odpowiednij ilośći wody dla nich, czy jakis inny powód?

Photos

*1. Krzaczek

*2. Niedobory?

*3. Niedobory cd.

*4. Uschnięty liść

To by było na tyle, mój pierwszy out wiele błędów następny będzie o wiele lepszy, buchy jak i z***ki mile widziane, pozdro dla Was i do kosy.:spalony::harvest::harvest:

PHPHPHPHPHPHPHPHPHPH NIEDOBOR. chyba ^^

G

Gość

Guest
jakie ph :lol3: to przenawożenie nie wal tyle tego nawozu
Ja robię tak
Pk 13/14 15ml na10l + 30 ml canna terra flores co 6 dni i mniej więcej 1,5-2 l max na krzak
A liście żółkną bo roślina pobiera azot z liści
<shiza>

waldek123

Well-known member
Buchów
0
One mają po 2m to tak dużo im nawozu lałem 2.5l? Dzięki za wypowiedź, tak myślalem ze za dużo koksu im daje, ale poczekam na odpowiedzi innych użytkowników.

Turbogulgulator

Well-known member
Buchów
0
Jak kolega wyzej napisal,zle PH ziemi,wedlug mnie to ewidentny brak magnezu,podsyp dolomitem i zrob roztor woda+dolomit,podlej tym po kilku dniach problem powinien zniknac

waldek123

Well-known member
Buchów
0
Sypałem dzisiaj dolomitem porządnie, zobacze efekty za 2 dni bo wtedy planuje tam sie udać. Jeśli to przenawożenie to co im pomozę, wypłukanie dużą ilośćia wody, np z 5l ?

LoneRanger

Well-known member
Buchów
0
bez sensu,

gleba przyjmuje pH wody, którą podlewasz,

kup za 5zł papierki lakmusowe i kontroluj pH tego czym podlewasz,

Jak kolega wyzej napisal,zle PH ziemi,wedlug mnie to ewidentny brak magnezu,podsyp dolomitem i zrob roztor woda+dolomit,podlej tym po kilku dniach problem powinien zniknac

Sypałem dzisiaj dolomitem porządnie, zobacze efekty za 2 dni bo wtedy planuje tam sie udać. Jeśli to przenawożenie to co im pomozę, wypłukanie dużą ilośćia wody, np z 5l ?

kissme

Well-known member
Buchów
0
I jak tam ? Mam tą samą odmiane i ten sam problem :pl::pl:

waldek123

Well-known member
Buchów
0
Witam, no kolego powiem Ci ze bez zmian, caly czas mam takie liscie, sypalem dolomitem w ch*j, mi sie wydaje ze to moja wina ze je przenawozilem troche tym PK 13/14, bo dałem troche za duzo bo prawie 8ml na 5l wody. Nie wiem co teraz robic z tym, a takie liscie mam tylko na jednym krzaku i o dziwo on najszybciej kwitnie(Najbardziej mu puchna topy), byc moze dlatego ze jest tez najmniejszy. Chetnie bym sie dowiedzial co jest przyczyna takiego koloru tych lisci no ale nikt niestety nieudzielil mi 100% odpowiedzi na te zjawisko. Pozdrawiam Cie i z fartem do :harvest:

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół