nasiona marihuany

Ekstrakt do waporyzacji 80% THC

Wyszukiwarka Forumowa:

GreenDoctor.pl

Well-known member
Klinika
Buchów
302
W miarę jak akceptacja wobec medycznej marihuany rośnie u nas w kraju, dostępność i różnorodność produktów zawierających THC również się zwiększa.
Jednym z bezpiecznych i w miarę nowych sposobów prowadzenia terapii są ekstrakty do waporyzacji, które są legalnie produkowane i dostępne w aptekach.

Extractum purum 80% THC jest to oczyszczony ekstrakt z medycznej marihuany przeznaczony do waporyzacji, przygotowywany przez przeszkolonego farmaceutę. Ekstrakt nie zawiera żadnych dodatków, substancji pomocniczych ani rozpuszczalników, wytwarza się go jedynie z zarejestrowanych surowców farmaceutycznych - dostępnego w kraju suszu.
Ekstrakt do waporyzacji jest dostępny jako lek recepturowy, sporządzany w aptekach na podstawie recepty. 0.9 ml ekstraktu zawiera 793.6mg THC

Jest też dostępna inna wersja ekstraktu, zawierająca 40% THC i 40% CBD

Ekstrakt jest przeznaczony do inhalacji przy użyciu waporyzatora typu Mighty (Storz & Bikel) lub specjalnych vape-penów.

W wyniku waporyzacji ekstraktu oczyszczonego początek efektu klinicznego następuje już po 30 sekundach, a szczytowe stężenie THC w osoczu jest osiągane w czasie od 3 do 10 minut po inhalacji. Jest to istotne między innymi w natychmiastowym łagodzeniu bólu lub napięć mięśniowych.

Waporyzowanie ekstraktu oczyszczonego pozwala na uniknięcie zagrożeń dla układu oddechowego, który jest narażony na toksyczne związki pirolityczne powstające w procesie spalania przy tradycyjnym paleniu. W porównaniu z waporyzacją suszu plusami są:
- praktyczna bezobsługowość
- łatwość obsługi pena
- stała gotowość do użycia - brak konieczności przygotowania, mielenia suszu i napełniania waporyzatora. Vape-pen z ekstraktem jest cały czas gotowy do użycia np w razie nagłego napadu migreny
- brak konieczności kupna i nauki obsługi waporyzatora - pacjenci kwalifikowani do terapii ekstraktem vape-pena otrzymują w aptece za darmo.
- dyskrecja - urządzenie wygląda jak typowy e-papieros, a wydmuchiwana para jest w bardzo małej ilości i praktycznie bezzapachowa

Minusami są jednak większy koszt niż w przypadku kwiatów, brak możliwości dobrania konkretnego profilu terpenowego oraz lepsza dostępność kwiatów w aptekach w porównaniu do ekstraktu.

Ta forma przyjmowania THC jest bardzo popularna w USA, w Polsce ekstrakty są dostępne od kilku lat, ale w dalszym ciągu pacjenci częściej wybierają kwiaty.
więcej info na stronie oraz na stronie cannateka.pl
Dostępność w aptekach można sprawdzić na stronie www.gdziepolek.pl , póki co w kraju 3 apteki mają taki asortyment.

Mieliście styczność z waporyzacją ekstraktów?

CaliforniaOrange

"Bo mój ulubiony kolor to zieleń"
Buchów
1,638
Czyli to taki RSO? Cen nie ma podanych
Edit.
Znalazłem 173-340pln ale nie ma podane za jaką ilość

Ostatnia edycja:

mleko1986

Well-known member
Buchów
1,273
CENY
Recepta RPW (na leki narkotyczne) jest ważna 30 dni od momentu jej wystawienia i można ją zrealizować częściowo nie przekraczając ilości leku przepisanego przez lekarza.
Poniżej znajdują się aktualne ceny na leki recepturowe z THC (w zależności od wykupionej ilości):

Ekstrakt do waporyzacji (vape pen) 80% THC i 40% THC : 40% CBD
0,45 ml – 300 zł (jeden cartridge)
0,9 ml – 580 zł (cała recepta)

Olej 2,5% THC i 1% THC 1% CBD pod język
10 ml – 210 zł (jedna buteleczka)
20 ml – 400 zł
30 ml – 580 zł (cała recepta)

Olej 5% THC pod język
10 ml – 420 zł
20 ml – 800 zł
30 ml – 1160 zł

Olej 10% THC
10 ml – 840 zł
20 ml – 1600 zł
30 ml – 2320 zł

GreenDoctor.pl

Well-known member
Klinika
Buchów
302
Czyli to taki RSO? Cen nie ma podanych
Edit.
Znalazłem 173-340pln ale nie ma podane za jaką ilość
RSO z tego co rozumiem to olejowy roztwór kannabinoidów pochodzących z kwiatów.
Tutaj są praktycznie czyste kannabinoidy, bez żadnych dodatków - inhalacja oleju w waporyzatorze skończy się w najlepszym razie uszkodzeniem układu oddechowego, w najgorszym - ostrym uszkodzeniem płuc, niewydolnością oddechową a nawet śmiercią.

Obecnie koszt około 600zł za 0,9ml ekstraktu - 2 kartridże do vape-pena.
Póki co specjalne vape-peny dla pacjentów pierwszorazowych są wydawane w aptece bezpłatnie.

magnato

New member
Buchów
0
@GreenDoctor.pl czy są jakieś przeciwskazania albo wskazania do stosowania takiego sposobu terapii? Jestem bardzo ciekaw, ze względu na trudności ze zwykłą medyczną mj.

magnato

New member
Buchów
0
Zasadniczo takie same jak przy suszu
Może być sytuacja że lekarz podejmie decyzję o leczeniu suszem/kwiatem zamiast ekstraktem? Czy to są na tyle zbliżone lekarstwa, że jeśli pacjent preferowałby taki sposób podania to lekarz przepisze ekstrakt? Z góry dziękuję za odpowiedzi, jestem mocno zainteresowany tematem od paru dni, medyczna marihuana mogłaby mi pomóc na moje schorzenia. Pozdrawiam.

GreenDoctor.pl

Well-known member
Klinika
Buchów
302
Może być sytuacja że lekarz podejmie decyzję o leczeniu suszem/kwiatem zamiast ekstraktem? Czy to są na tyle zbliżone lekarstwa, że jeśli pacjent preferowałby taki sposób podania to lekarz przepisze ekstrakt? Z góry dziękuję za odpowiedzi, jestem mocno zainteresowany tematem od paru dni, medyczna marihuana mogłaby mi pomóc na moje schorzenia. Pozdrawiam.
Ja zawsze dobieram sposób terapii razem z pacjentem - jak to robią inni ciężko orzec, ale raczej na siłę nie wciskają

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Góra Dół