• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach

nasiona marihuany

elektryka - pomoc

Wyszukiwarka Forumowa:

smokeweed123

Well-known member
Buchów
2
Odznaki
3
Witam , jestem w trakcie budowy growboxa ( 27x31x57h) i mam 2 pytania odnoście elektryki , ponieważ jestem zielony w tym temacie :jaraczz:
1.Czy ten kabel można podłączyć pod żarówki w boxie ?

2. Czy ten zasilacz nada się do wentylatorków w boxie ?

biedroneczka

Well-known member
Buchów
2
to zależy jakie masz żarówki

to zależy jakie masz wentylatorki

smokeweed123

Well-known member
Buchów
2
Odznaki
3
Sorki , post pisany na szybko i zapomniałem napisać .

Planuję zakup 2 x Zephyr 80mm ( jeden na wlot , drugi na wylot ) , a oświetlenie to 3x 23W Phillips 1450 lm 2700 k

biedroneczka

Well-known member
Buchów
2
a jaki amperaż tych wentyli?

link może jakiś do żarówek? :) żarówki mają pewnie już swoje balasty (startery) więc możesz je podłączyć pod 220V. Na pewno przydadzą ci się oprawki :)

czarnybyk

Active member
Buchów
0
Tak ten kabel jest ok
A zasilacz też jest ok (zresztą sprawdzisz sobie jego jak wentylatorki już będziesz miał)

biedroneczka

Well-known member
Buchów
2
oprawki są tanie więc nie róbcie scen z oszczędzaniem na nich :)

skoro chcesz mieć dwa takie wentylatorki to:

2x0.16A = 0.32A

zasilacz masz 0.5A więc starczy - nie było to takie trudne, prawda? :)

nawiasem mówiąc na tak małego boxa nie pchałbym wentylatora wciągającego. pasywny wlot wystarczy.

po co chcesz ciąć ten kabel? jak już bardzo go chcesz wykorzystać to kup do niego gniazdo i podłącz żarówki do gniazda - to też niewielki wydatek.

smokeweed123

Well-known member
Buchów
2
Odznaki
3
oprawki będą :D
co do wentylatorów , to najpierw chcę zamontować oświetlenie ,żeby sprawdzić jaką bd miał temperaturę

PS: nie chce zakładać nowych tematów , więc zapytam tu . Czy doniczka 7,5 l da radę ? czy wziąć jakąś mniejszą na moje warunki ?;)

ogrodnik_bob

Well-known member
Weteran
Buchów
0
a ile ta doniczka ma wysokosci? masz niskiego boxa, wiec policz ile zajmie doniczka i lampa. - strzelam, ze na planta zostanie 16,5cm, czyli niewiele.

smokeweed123

Well-known member
Buchów
2
Odznaki
3
doniczka ma wysokość około 23 cm , żarówki dam jak najwyżej , na planta powinno zostać około 35cm ;]

biedroneczka

Well-known member
Buchów
2
doniczka ma wysokość około 23 cm , żarówki dam jak najwyżej , na planta powinno zostać około 35cm ;]
23+35 daje ci 58. gdzie tu jeszcze lampa? weź coś płaskiego ale niższego bo inaczej będziesz miał kichę. LST cię na pewno nie ominie.

Green Farmer

Well-known member
Weteran
Buchów
0
Dokladnie biedronka dobrze prawi. niema oszczedzania na oprawkach bo potem sie cos zapali to bd"na forum pisali ze mozna kablami" wiadomo ze mozna ale do gwintu nie polutuje nikt dobrze kto sie tym nie bawi. Wiec oficjalnie maja byc oprawki do zarowek i wtyk.:zjarany:

D

delete

Guest
doniczka ma wysokość około 23 cm , żarówki dam jak najwyżej , na planta powinno zostać około 35cm
odlicz jeszcze odległość planta od lampy 5-7 cm, proponowałbym szerszą, a niższą donicę.
W 30 cm. i tak się zmieścisz, ale im więcej miejsca tym lepiej;)

smokeweed123

Well-known member
Buchów
2
Odznaki
3
kurde , to bd musiał kombinować :( bo wysokości zwiększyć nie mogę , bo bd to tajny box i na takiej wysokości jaką planuje, nie będzie widoczny

możecie mi polecić jakąś fajną doniczke na moje warunki ?:)

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów

Góra Dół