• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach

nasiona marihuany

Emigrować z tego kraju czy nie.

Wyszukiwarka Forumowa:
G

Gość

Guest
Siema,
Jestem tu nowy i chcę zalozyć ten temat ponieważ nie znalazłem podobnego na tym forum. Cały czas meczą mnie myśli co robić z tym swoim życiem nie widzę w tym kraju perpektyw dla siebie i swojej żony, mieszkamy pod małą miesciną na wschodzie polski i wiadomo jak tu jest z pracą i z wszystkim. Znacie to uczucie jak się już troche pali w życiu to w pewnym momencie trzeba zająć się rzeczywistoscią bo inaczej będzie się w dupie. Mamy po 25 lat i całe życie przed sobą i jak zaczne myśleć to baniak mi się ora i nic na to nie poradze, na każdym kroku w tym kraju syf, zazdrośc, chciwość i obłuda itd. Zarabiamy razem po minimalnej krajowej i jakoś to jest póki dzieci nie ma, ale jak popatrze jak ludzie żyją z tej kasy i mają utrzymać rodzine to w pale mi się to ku..a nie mieści. Ja i tak w sumie nie mam najgorzej bo mamy całe piętro na dole teście mieszkają, teściowa ma schizofrenie i w sumie jest nieszkodliwa bo po tych klonach jak warzywo siedzi a stary też ujdzie. No i tak myślę czy z tąd spie...lać ,myślałem o wyjeździe do niemiec na stałe i się tam osiedlić. Bo ceny w polsce są prawie takie same jak tam i gdzie tu ku...a logika zarabiają po 7-8 tys zł zwykłe robole a tu gówno i tyle. W sumie ta polska to jakiś murzyński kraj a ja ten murzyn ale ludzie są tępi tutaj :pl::pl: I co nie wymyślisz to i tak się nie uda. Nie chce mi tułać po swiecie za chlebem jak ten żyd je*a..y wiadomo jak to w innym kraju nie jesteś u siebie i tyle. A w ogóle to dużego miasta nie trawie mam tutaj wszystko czego mi potrzeba chodzi o przyrode lasy i moje misje na fazie żyć nie umierać a w babilonie co beton k...a beton k...a beton i jeszcze raz beton drzewa nawet nie widać, ale z tego nie wyżyje i wiem o tym a też człowiek czegoś od życia wymaga więcej a nie po 1500 zł i wegetacje, całe życie i codziennie martw się czy tu nie zdechniesz. Nie chce później całe życie się użalać nad sobą jak wszyscy polacy to co najlepiej potrafią. DORADŹCIE mi coś. A wy jak tu dajecie sobie rade i jak to jest z tym życiem na emigracji? Pozdro

glock

Well-known member
Buchów
0
:)

powiem tak masz szanse spie****aj z kraju ja tak zrobilem i jest dobrze w h*j dzieciak do szkoly praca jest na wszystko stac pozdro

D

delete

Guest
Uciekaj stary jak masz możliwość bo życie jest tylko jedno...i pamiętaj "jak sobie pościelesz tak się wyśpisz"...

S

Synek z zawodu

Guest
ja ci powiem na przykładzie kolegi ...

Znalazł robotę w Norwegii , w budowlance (Polska firma) .

1 miesiąc siedzi tam i zapie****a . Przywozi za miesiąc wypłatę 9 klocków. Następny miesiąc odpoczywa w PL i znowu jedzie na miecha .

Dość fajny układ - tylko wiadomo trzeba to z drugą połówką przedyskutować czy się godzi na takie życie. No i jeszcze trzeba mieć pewność ,że ta druga połówka nie sk***i się pod twoją nieobecność ;)

glock

Well-known member
Buchów
0
ja ci powiem na przykładzie kolegi ...

Znalazł robotę w Norwegii , w budowlance (Polska firma) .

1 miesiąc siedzi tam i zapie****a . Przywozi za miesiąc wypłatę 9 klocków. Następny miesiąc odpoczywa w PL i znowu jedzie na miecha .

Dość fajny układ - tylko wiadomo trzeba to z drugą połówką przedyskutować czy się godzi na takie życie. No i jeszcze trzeba mieć pewność ,że ta druga połówka nie sk***i się pod twoją nieobecność ;)

lub odwrotnie :) takie zycie to h*j nie zycie jak spie****ac to razem

D

delete

Guest
Dobrze Jim prawisz ale nie lepiej by mu było zabrać kobitę ze sobą...wiadomo na dwa adresy ciężko się żyje.

[4fun]

Well-known member
Buchów
0
jak masz żonę, szukajcie roboty i spadajcie ;] chociaż nigdzie nie jest lekko, weź to pod uwagę!!
ja teraz jestem w Holandii ale firmę dla której wykonywałem usługi zamykają i nie wiem jeszcze co będzie ze mną, ale powiem Ci że za 1200 euro na rękę to ja pracował nie będę :) chciałbym wyjechać do Nowej Zelandii ale nie mam tam nikogo kto mógłby mi pomóc, a bez pomocy tam się nie dostaniesz!

D

delete

Guest
[4fun napisał:
;848999] za 1200 euro na rękę to ja pracował nie będę
A dla czego nie?Jak przez agencję to nie tak źle.Masz chatę (oczywiście warunki nie takie jak byśmy chcieli)opłacone ubezpieczenie i wsio.Jak na swoim to może być ciężko za taką kasę...

[4fun]

Well-known member
Buchów
0
nie no, jak na rękę 1200 dostaniesz od agencji za powiedzmy 180 godzin miesięcznie to z pewnością nie masz wliczonego kosztu mieszkania, ubezpieczenia itp... Niestety Holandia nie jest tak piękna jak była kiedyś...
do tej pory dostawałem 2000 euro miesięcznie ale byłem na własnej działalności w Polsce, chatę miałem od szefa za friko i było ok, ale postanowiłem się przenieść bo laska przyjechała, wynajęliśmy chatę, też dało radę, po odliczeniu ZUSu (złodzieje ku**a mać) i podatku dochodowego (kolejni ku**a złodzieje) zostawało na łapie średnio 1700 euro i luzik, da radę, ale jak ma mi zostawać 1200 to ja dziękuję... :)

Doobies

Well-known member
Buchów
0
Jest ktoś z forum, kto wyjechał do USA,Nowej Zelandi,Australi lub Kanady? najbardziej interesuje mnie usa, jest ktos? może ktoś coś przybliżyć? ja dokończe studia i wypie****am, elo

G

Gość

Guest
Dzięki za odpowiedź, myślałem o wyjechaniu do niemiec podszkoliłbym troche język tylko nie mam żadnego zawodu wyuczonego jestem po Liceum byłem na studiach ale pie.....em tym w h*j i pracowałem to tu to tam no i nie mam w sumie nikogo w tych niemczech co by mi jakoś pomógł na starcie, siedzi tam wujek mojej kobiety z całą rodziną ale szmaciarz taki że by cie za pięć euro sprzedał i w h..u ma ciebie wiadomo jak to z rodziną . A jak się pytasz kogoś jak tam jest to ci jedno powie że ciężko że niema pracy itd. tylko żebyś czasem mu roboty nie zabrał. Do angli nie chcę jechać bo już tylu tam polaków siedzi ze mnie tam nie potrzeba a mam tam kumpla i to takiego dobrego i nie katowałem go na początku bo wiadomo ktoś mu tam też pomógł i nie chciałem mu utrudniać tam jeszcze na początku ale już tam siedzi sześc lat to móglby h.j jakoś pomóc teraz ale nie w hu.u ma wszystko . No i nie wiem czepić się tam byle jakiej roboty w niemczech później jakąś zawodówkę skończyć? Czy w polsce iść gdzieś zaocznie i tak za dwa lata wyjechać z jakimś fachem w ręku? No ale k..wa
czas za...****a i nie widzi mi sie tu gnić jeszcze dwa lata. Pracował tam ktoś kto może coś powiedzieć o pracy i w jakich zawodach najczęsciej pracują polacy?Ten kraj wydaję mi się w miarę pewny i nie interesuje mnie takie jeżdżenie na trzy miesiące i odkładanie kazdego grosza tylko na stałe się tam osiedlić.Wydaje mi się na mój rozum że wystarczył by dobrze znać język pojechać do jakiegoś dużego miasta np. do Zagłebia Rury czy jakoś tak do jakiejś fabryki by mnie wzieli do jakiejś prostej roboty no chyba że się myle.

Fidel Gastro

Stary wyjadacz cukierasków...
Weteran
Buchów
4
Kumpel po 17latach zjechal ze stanow...do UK zdziwilem sie troche ale ponoc chu*nia juz w USA jest,N.Z. Australia jak jestes specjalista ktorego poszukuja to spoko+droga przez meke z dokumenatami,badaniami lekarskimi wlaczajac testy na HIV itd..

[4fun]

Well-known member
Buchów
0
no i spory koszt całej operacji wyjazdu do NZ....
jeśli jest tu ktoś kto ma jakiekolwiek możliwości to proszę o kontakt ;)
jestem zdecydowany wyjechać momentalnie :) Nowa Zelandia to moje marzenie od paru lat :) nie da się ukryć że Europa to śmietnik :)

Doobies

Well-known member
Buchów
0
Ja mam dalszą rodzine w Australii, ale nie ciągnie mnie tam, w NZ kumpel ma Wujka, ale to ja z tego nic miec nie bede. A co do stanów, może ktoś cos bardziej przybliżyć, albo kanade, ogólnie z tego co sie orientuje no w stanach najlepiej nie jest, ale żyć sie da. Myślalem żeby w Californi sie gdzieś zagnieździć, jest tam ktos, serio tam tak z klamkami biegaja i wymachuja że strach żyć bez broni?
A co do Niemiec, to był moj znajomy, inżynier budownictwa-kase niezłą trzepał, jest fach-jest kasa.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów

Góra Dół