• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

es nie chce kwitnąć jakies porady by przyspieszyc

Wyszukiwarka Forumowa:

TopMan

New member
Buchów
0
jak lst moze miec cos wspolnego z kwitnieniem, nie ma zadnego zwiazku.

ochman

Well-known member
Buchów
0
no ja wiem ale ja napisalem ze po lst tylko tak dla wiadomosci ;p

G

Gość

Guest
Spokojnie, ES jeszcze nie kwitnie, zacznie się to gdy będzie równonoc czyli 12h dnia i 12h nocy. W ciągu kilku tygodni powinna pokazać płeć tj. białe "włoski". Moje rośliny wysadziłem 11 maja i też nie kwitną ale nie przejmuje się - oby jak najdłuższy weg. żeby roślina była większa wtedy przełączy się na flo. i tylko ładna pogada we wrześniu i można kosić piękne krzaki :)

Oba nawozy są na kwitnienie i nie powinno być jakiegokolwiek problemu, w sumie wydaje mi się że dobrze tak roślinę odzwyczaić od jednego nawozu, tak samo jak z człowiekiem - jedzenie jednej rzeczy codziennie na obiad staje się nieapetyczne. Możesz nawet na zmianę stosować te nawozy :)

MonsterBud

Well-known member
Buchów
0
Dokładnie, tak jak Pan wyżej napisał, nie ma się co martwić, ES to pewniak na polski out więc ciesz się że jeszcze trochę wzrosną na wegu. Sam mam 3- miesięczne ES i tylko pokazały płeć a dalej rosną wegetatywnie co mi się podoba.

ochman

Well-known member
Buchów
0
dzieki za rady. Ale to zaczac juz stosowac ten planton k czy nie ?

RośnijMaleńka

Active member
Buchów
0
Nie stosuj jeszcze "planton k". Zaczniesz nim podlewać jak kwiatek zacznie kwitnąć (zobaczysz na szczytach małe, białe pręciki i to będzie przełom w Twoim życiu jak zobaczysz to pierwszy raz :D). I także mam w tym roku ES która też jeszcze nie kwitnie, ale obstawiam, że za maksymalnie dwa tygodnie już będzie :p Co do twojego kolejnego pytania to chyba nie daje Tobie spokoju myśl, czy jak zamienisz Planton k na Canna Terra Flores to coś się kwiatom stanie. Otóż nic im się nie stanie wszystko będzie okiej, canne rób w proporcjach jak na opakowaniu. Aktualnie też stosuję ten nawóz na automaty i jestem zadowolony. Pamiętaj o tym, aby przestać lać canne tak z 10dni przed ścinką, bo smak popsuje ;/ Na sam koniec polecam jakąś dobrą wodę np żywiec, jest wydatek, ale są też efekty :)

greentube

Well-known member
Buchów
0
Chyba nie ma sie czym przejmować :smokee: Moja ES ma 12tygodni i wyglada identycznie jak twoja :freak:

ochman

Well-known member
Buchów
0
dzieki wariaty pomogliscie mi bardzo. jeszcze jedno pytanko mam passiona i kali mista tez maja tyle samo dni myslicie ze w jakim przeciagu zaczna kwitnac? wygladaja jak es znaczy nie tak samo ale wydaje mi sie ze sa na tym samym stadium.

Justi

Well-known member
Buchów
0
Mogą zacząć nawet lada dzień :) Teraz dzień staje się coraz krótszy, więc "pełno sezonówki" zaczynają po woli kwitnąć... Ja na twoim miejscu bym przestudiował forum, bo cienko widzę póki co u Ciebie kosę.

Koem

Well-known member
Buchów
0
Uff już się bałem, że z moimi coś nie tak :) Też pokazały płeć już ze 2 tygodnie temu ale jeszcze nie kwitną, marocki tak samo

LoneRanger

Well-known member
Buchów
0
Moje ES oraz PurpleMaroc narazie wszystkie pokazały preflowery gdzieś około 20.07

byly późno wysadzone - w przedziale od początku czerwca do połowy

najwieksze mają ok 2m, najmniejsze ok 1m, większość jest po FIM

Koem

Well-known member
Buchów
0
Jak w ciągu 2 miesięcy wyhodowałeś takie potwory? :)

Moje wyszły z ziemi pod koniec maja i od 1,2m do 1,6 m mają :p

LoneRanger

Well-known member
Buchów
0
-miaszanka: ziemia ph 5,5-6,5, perlit, azofoska,dolomit, (dołki śr.30cm, głębokie na 40)
-mikoryza pod sadzonki przy wysadzaniu
-nawozy: plagron terra grow, enzymes, woda ph 6,3
-asashi sl

kiełkowałem ok. 25 Maja, ale nie mogłem ich wysadzić wczesniej - przy wysadzaniu niektóre miały już ok 15cm

Jak w ciągu 2 miesięcy wyhodowałeś takie potwory? :)

Moje wyszły z ziemi pod koniec maja i od 1,2m do 1,6 m mają :p

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół