• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach

nasiona marihuany

Faza przed kwitnieniem a nawożenie - krótkie pytanie

Wyszukiwarka Forumowa:

Koem

Well-known member
Buchów
0
Witam, moje roślinki pokazały już płeć, jeszcze nie kwitną ale chyba powinny zacząć w niedługim czasie bo trochę stanęły ze wzrostem no i mamy już koniec lipca...

Dawać im nawóz na wega (NPK 9-3-6) , na flo (NPK 4-6-8 ) czy może mix 50/50?

Pozdro :)

Pampuch

Well-known member
Buchów
1
Ja bym podawał pół na pół, i stopniowo zwiekszal dawke nawozu na flo wraz z postepm kwitnienia.

Luciano

Well-known member
Buchów
0
Mnie uczono w tym okresie juz odstawić nawoz na vega 1-2 tygodnia podlewać samą wodą dopuki sama sie nei przestawi na flow i wtedy wjezdza odrazu nawoz a flo i tak lecimy

ssakAnon

Member
Buchów
0
Trochę mnie dziwią te ciągłe pytania o nawozy, nazwy jak pk13/14, biohumus, planton przewalają się w każdym temacie, a prawda jest taka, że wystarczy użyć swoich przejaranych zwojów mózgowych i zrozumieć, czego roslina chce, rośnie? Dostarczaj jej wszystkich składników jakich potrzebuje, czyli np lej biohumus, jest naturalny, nie zaszkodzi, nie zaszkodzi nawet jak plant już kwitnie, a nawet jak już zaraz go masz ścinać, lanie nawozów typowo pod FLOW jest opłacalne jak juz nasza dziewczynka przestaje pnąć się aż tak na boki w gore i w przód, i potrzebuje więcej potasu na tworzenie ładnych dużych kwiatów.
Lanie z miejsca plantonuK bo wiemy, że to suczka nic nie da, a nawet może pogorszyć sprawę. Masz coraz więcej kwiatów? To i zapotrzebowanie na K się zwieksza, można trochę nawet większą dawkę niż podaje producent (a tu też z umierem).

#edit:
co do wypowiedzi @Luciano to właśnie o to chodzi, po tygodniu lub dwóch, roślina już tworzy kwiaty, to i potrzebuje tego cholernego potasu. Parafrazując popularne powiedzenie tego forum: z mózgiem! :)

Koem

Well-known member
Buchów
0
3 wypowiedzi, 3 różne opinie, może ktoś jeszcze się wypowie? :)

@ssakAnon
Niby logiczne ale napisałem, że aktualnie nie kwitnie ale przystopowała ze wzrostem a niedoborów nie pokazuje, stąd moje pytanie co jej potrzebne aktualnie :)

Luciano

Well-known member
Buchów
0
aktualnie czas i słońce a dwa ,trzy dni i przeskoczy a tak to dasz teraz papu jej i cholera wie czy jej nie poblokujesz teraz daj jej samoistnie przestawić sie nie przedobrzaj :bounce:

Kwiatek_Ban

Well-known member
Buchów
0
Witam, moje roślinki pokazały już płeć, jeszcze nie kwitną ale chyba powinny zacząć w niedługim czasie bo trochę stanęły ze wzrostem no i mamy już koniec lipca...

Dawać im nawóz na wega (NPK 9-3-6) , na flo (NPK 4-6-8 )?

Pozdro :)

Tak, taki zestaw jest wręcz idealny. Mało azotu i dużo fosforu i potasu na kwitnienie gdyż fosfor wpływa na ilość kwiatów a potas na ich masę. Na wegetację dużo azotu nieco mniej potasu i mało fosforu. Potas wpływa na to, że roślina nie wyciąga się jak głupia.

grama

Member
Buchów
0
ale mu jeszcze nie kwitnie, ja proponuje poczekać i przez jakiś czas nie nawozić, albo jeszcze na vegu trzymać pokaż może jakieś foto żeby zweryfikować czy coś się już dzieje jaka duża i w ogóle ....:smokee:

bolczer

Well-known member
Buchów
0
ja np zaczalem podawac nawoz na flo na poczatku tylko troszke i wstawiam rosliny do szopy na 12 gdz a pozniej je wyciagam. czyli wymuszone kwitnienie :jaraczz: sweet

freakyfreak

Well-known member
Buchów
0
ja przy przełączaniu , podlałem rano jeszcze odżywką na grow, potem woda kilka dni i jedzonko na flow ;) trzeba dać czas na przestawienie, ale myślę, że jesli nie będzie gotowa a podleje się ją odżywką, to jej nie przyjmie po prostu . zauważyłem, że przy podlewaniu też nie można polać liści, bo odżywki plagrona np. są dość mocne i je mogą poparzyć.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów

Góra Dół