• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

FIM na automatach

Wyszukiwarka Forumowa:

aliG

Active member
Buchów
0
Yo. Nie znalazłem podobnego tematu więc pisze nowy,wybaczcie. Sprawa polega na tym że prowadzę swojego pierwszego outa w życiu i nie jestem zbytnio doświadczony. Moje rośliny mają już miesiąc i postanowiłem je trenować więc zrobiłem im fim'a a na drugi dzień poleciałem z LST. Ale to są automaty i nie bardzo wiedziałem że nie należy wykonywać fim'a na nich:pl:. Nie za bardzo się tym przejmuję bo wiem ze dadzą sobie radę, ale chciałbym wiedzieć jakie macie zdanie w tej sprawie. Dajcie jakieś rady. Z góry dzięki:spalony:

LoneRanger

Well-known member
Buchów
0
zależy jakie to automaty i jaka lokalizacja, niemniej każdą roślinę warto trenowac

Mniejszym jak AutoBlueB robilem LST naginając je na północ i pozytywnie reagowały - dolne odrosty dostawały swiatło i wychodziły do góry.

Takim odmianom większym z dłuższym weg jak RQS NL AF robiłem FIM i bardzo ładnie reagowały wypuszczając 3/4 nowe stożki wzrostu i rozgałęziając się po bokach. Następnie również robiłem im LST i myśle, że FIM+LST to bardzo dobre połącznie.

Trenuj, ale pamiętaj, że po FIM roślina "zatrzyma się" na około tydzień.

Musisz sam spróbować, aby wiedzieć co i jak.

aliG

Active member
Buchów
0
Pójdę może jutro na spota to akurat zobaczę co tam z moimi dziewczynami. może wrzucę jakieś foty<coolpalacz>

Farmerek

Well-known member
Buchów
0
eh, ZAPAMIETAJ 1 : AUTOMATÓW SIE NIE FIM'uje ponieważ one szybko rosną a fim zatrzymuje weg. ale już trudno, dojda ci 1 tydz pozniej :) LST jak najbardziej

LoneRanger

Well-known member
Buchów
0
nie zgadzam się,

tak jak napisałem - to zależy od odmiany automatu i warunków,

Przykładowo BlueBerry to maleństwa, dodatkowo szybki kwitną, ale takie RQS NL to krzaki i warto je FIM'ować.

eh, ZAPAMIETAJ 1 : AUTOMATÓW SIE NIE FIM'uje ponieważ one szybko rosną a fim zatrzymuje weg. ale już trudno, dojda ci 1 tydz pozniej :) LST jak najbardziej

Kwiatek_Ban

Well-known member
Buchów
0

Ciekawa wypowiedź. Czy mółbyś uzasadnić to co napisałeś ? Oczywiście zakładam, że wiesz to z własnego przykładu a nie powielasz niesprawdzone treści jak papuga! Nie wszystko co jest napisane na forum jest prawdą, niestety.

Co to znaczy że się nie FIM'uje ?

Maryland

Well-known member
Buchów
0
Fim-ować każdy może, ale automaty mają dość krótki okres wzrostu wegetatywnego i jeśli chcemy, aby roślinka był jak największa to raczej powinniśmy unikać treningów mocno stresujących. Jak wiadomo FIM jest to trening po którym roślina jest bardzo zestresowana i na chwilę się zatrzymuje, w takim wypadku konieczne jest opryskanie rośliny preparatem ASAHI SL.

palebolubie2142

Well-known member
Buchów
0
na auto sie nie opłaca moim zdaniem szkoda czasu i stresu dla rośliny LST i ciśniesz do kosy

aliG

Active member
Buchów
0
no byłem dziś na spocie i muszę powiedzieć że widać postępy, już tworzą się nowe szczyty nie które mają już po 2 cm, na każdym krzaku będzie po 5-6 szczytów a krzaczków 4:spalony: dodam że rośliny się nie za bardzo zestresowały bo od rozpoczęcia treningów mineło dopiero 5 dni a jak już mówiłem widać efekty, a ja ich nawet asashi sl nie spryskałem<peace>

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół