• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach

nasiona marihuany

first out :-) 2012

Wyszukiwarka Forumowa:

krzys123

Member
Buchów
0
Witam , moj pierwszy out , ciezko mi bylo znalezc spota dobrego. Zacząłem od kwietnia zabawe , ale pierwsze dwa spotu to porazka ( sarny zjadly drugie cos zabralo :) )

Oczywiscie mialem duzo pestek, pomieszaly mi sie :) niestety , ale cos juz wyszlo :). Do rzeczy bede sie staral opisac 3 spoty i co tam w nich piszczy.

DO wszystkich byla kupiona ziemia ze sklepu + dolomit ( 1łyżka / 1l) i wymieszane z ziemia ze spotu. Podlewane TERRA HY-PRO ( 5ml / 1 l) Czesc zostawilem w butlach 5 l , czesc poszla do ziemi. Z duzej ilosci autotomatow i noname'ow wyszlo na dzien dzisjeszy cos takiego.

Spot A : Duzo slonca
Tutaj trzy pomidory , podlane 1xAsahi , takto TERRA HY-PRO

1. noname

Rosnie z przygodami ( przesadzenia , upadki ) juz 1,5 miesiaca. Odkad ma dobre slonce ,calkiem fajnie poszedl na boki. CO sadziecie bo pestka znaleziona ;-)

2. To powinno byc automatem :) {ale chyba nie bardzo} , rosnie 1miesiac od wsadzenia , i rosnie duzy . Rosnie ladnie w donicy , raz potraktowany ASAHI przy przesadzeniu.

To powinno byc automatem :) {ale chyba nie bardzo} , rosnie 1miesiac od wsadzenia , i rosnie duzy . Rosnie ladnie w donicy , raz potraktowany ASAHI przy przesadzeniu.

3.
Ten jest cos maly , rosnie juz 1 miesiac tez a taki mikrut :-( ; ( autoamt - noname)

Spot B : Srednio slonca , podlane 1xAsahi , takto TERRA HY-PRO

1.Automat , zyje juz miesiac, chyba cos mu jest . Ma biale plamki , dorzucielm dolomitu i w sumie czekam co sie stanie.

2.Tutaj były dwa automaty , jeden sie połamał niestety , drugi roznie fajnie , zyje tez miesiac. Tez ma plamki biale , i jedna dziure na lisciu. Takze dodalem dolomit i czekam

SPOT C: duzo slonca , podlane 1xAsahi , takto TERRA HY-PRO

i drugi zaraz po podlaniu :

TUTAJ sa 2 autoamty od Royal seeds , tylko albo Royal Dwarf albo NOrthen light , zyja dokladnie od 1 lipca :) , wiem ze pozno . Ale w tym roku sie ucze , zobaczymy czy zdążą :).

Dzieki za uwagi:jaraczz:

Ostatnia edycja:

krzys123

Member
Buchów
0
problem ze fotkami

Wczoraj bylem na nr. 3 no i po 2 tygodniach RoyalDwarfy wygladaja tak :

numer jeden.

numer dwa.

Za niedlugo bede na poprzednich miejscach to zrobie UP do galerii .
Oby byla pogoda :)
gl
gl

Ostatnia edycja:

krzys123

Member
Buchów
0
Spot A i B

NA Spocie A , troszke nieciekawie:

1. No name ma sie dobrze:

Hmm, drugi cos posmutnial bardzo :-( , nie bardzo wiem co mu jest , jest w donicy , podlewanie zbyt obfite ??????

Trzeci pomidor maly ale , troche odzyl od ostatniej wizyty:.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Spot B , tutaj niestety zostal jeden warty uwagi:

I cos mu jest , na dolnych lisciach ma biale skupiska , ktre zaczynaja dziurawic liscia. Szkodnikow nie znalazlem pod lisciami . Ostatnio dodawalem dolomit ale nie pomoglo :-( ??????

Prosba o komentarze :) :spalony:

---------- Aktualizacja posta 30-07-2012 15:07 ---------- Czas poprzedniego posta 25-07-2012 14:56 ----------

Po kolejnej wizycie ( chyab za czesto :) ) zrobie maly UP , .
Dalej wszystkie warzywa sa podlewane woda ( osmoza) + HY-PRO (3-3-4)

Spot A: Tutaj wszsytko gra ale jeszcze nic nie kwitnie , + zrobilem maly ekspertyment. Dwa pomidory dopiero wyszły z ziemi dwa dni wczesniej tak na oko ( auto) , zobaczymy czy dadza rade :)

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

SPOT B: Tutaj zostala jeden pomdorek , ma sie calkeim niezle . Podsypalem dolomitem , ale jest problem z dolnymi liscmi ( dwa oberwalem) : PROSBA , czy to brak dolomitu ?

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

SPOT C: Tutaj mam dylemat czy to NL czy RoyalDw ? Maja miesiac ( auto fem) przerosly ogrodzenie okolo 40-50 cm , wiec chyba bedzie to raczej NL.???? Juz powoli zaczynaja kwitnac.

PIERWSZY :

DRUGI :

vvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv​

PROSBA O KOMENTARZ :) :spalony:​

gl

krzys123

Member
Buchów
0
Kolejny up !!!!

Witam

No nikt nie dal komentarza ? :-( az tak zle :-( , ale nic nie poddaje sie . Chodz od poczatku tego sezonu to juz straciłem 3/4 populacji :).
Zakupiłem Platona na ten okres jednak .

SPOT A: Tutaj niestety zostały 2 , reszta poszła i meski był i nowe automaty padły niestety.

1: Ten rośnie juz około 76 dni , ma 75 cm . Ale nie kwitnie :??? Ale wyglada jak panna takze mam nadzieje ze zdazy ( pestka z palenia )

2: Ten zyje 58 dni ,65 cm ale cos biedny i takze nie kwitnie . Mam obawy ze to moze byc jednak mezak :? No ale trzymam za niego kciuki

TUTAJ PYTANIE : Do kiedy moga miec start flow??? We wrzesniu ?

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

SPOT B: Tutaj tylko jeden ale ja jestem pod wrazeniem , :) jak dla mnie to ten jest ogromny ( 140 cm , zyje okolo 68 dni ) no i zaczal kwitnac :) panna ufffff

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

No i SPOT C: Tutaj pestki z Royal'a i to widac , pomidory sa dokladnie od 1 lipca w ziemi , i sprawa ma sie nastepujaco:

1. Royal Dwarf : 55 cm , zyje 48 dni , kwitnie :)

Ciekawe ile wyjdzie ,ale cos mi sie wydaje ze malutko , chyba ze to spuchnie tak jak inni pisza. Ile jeszcze dwa tyg???????

2. Tutaj Notrthen Light , na stowe jest iny ewidentnie : zyje takze 48 dni , kwitnie, troche go ponaciagalem i chyba dobrze to zrobilo , wzrost 50 cm:

a)

b)

PROSBA O JAKIS KOMENTARZ:jaraczz:
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

essey

Well-known member
Buchów
0
one dopier0 teraz bd łapać masę, takze lej cos na flo i czekaj cierpliwie :)
wg mnie jescze 3 tyg minimum. pozdr.

krzys123

Member
Buchów
0
Podlewanie

Dzieki za odpowiedz :) , mam pytanie przez cały okres veg lałem TERRA HY-PRO ( 5ml / 1 l) to ma NPK 4-3-3 , na opakowaniu pisza zeby lać to przez cały okres zarówno veg jak i flo . I tu pytanie podawać to dalej na flo czy jednak uzywać czegoś mocniejszego np. Platon K , Substral ???? Po takiej zmienie stężenia NPK nic im sie nie stanie ? Asahi juz nie ma sensu??

krzys123

Member
Buchów
0
Dluga przerwa :)

NO trochę mnie nie było , :) . Niestety najlepszy spot ( moim zdaniem ) był najgorszy , złodziej !!!! zabrał NL :-( ale napewno za wczesnie weice kij mu w plery :).

Natomisat NA Spocie A: zostały dwa no-name, kwitna ale czy zdążą?????

1.

2.
2a.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Natomiast na SPOCIE B, został jeden ale za to bardzo ładny :) 172cm

1.

TOPEK :

PROSBA O KOMENTARZ ILE NA WASZE OKO JESZCZE ????????????????????

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów

Góra Dół