• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach

nasiona marihuany

Floreo na kwitnienie

Wyszukiwarka Forumowa:
G

Gość

Guest
Siema,
obczaiłem ostatnio w sklepie taki nawóz: Floreo do azalii i rododendronów.
Floreo specjalistyczny nawóz do azalii i rododendronów to najwyższej jakości, nowoczesny nawóz NKP z mikroskładnikami pokarmowymi, przeznaczony do zasilania wszystkich odmian azalii i rododendronów w uprawach ogrodowych i inspektowych.

10-6-37 + (MgO 2 + SO3 + 16)
Nawóz WE - spełnia normy Unii Europejskiej.
Skład:
10% azotu całkowitego
6% pięciotlenku fosforu
37,4% tlenku potasu
2,1% tlenku magnezu
16,3% trójtlenku siarki
0,02% boru
0,03% miedzi
0,08% żelaza
0,04% manganu
0,03% cynku

Wg mnie nadawałby się na flo. A co wy o tym sądzicie? Nie ma dużo opinii na forum o tych nawozach, ale widziałem, że niektórzy stosują i spisuje się.

G

Guest

Guest
napewno niezaszkodzi w tamtym roku podkradłem troszke mojej kobiecie z ogrodu do roslin zielonych i kwitnących i zpisał sie dobrze niec napewno sie niestanie ja stosowałem i z jednego plata MAGHTY MAITA wyciągłem 250 g :)

D

delete

Guest
Trochę dużo azotu jak na późne flo, ale jak na początki i owszem ;)

ps Oczywiście miałem na myśli użycie go raz czy dwa podczas całego okresu kwitnienia...broń Panie Boże nie polecam stosowania przy każdym podlaniu i przez długi czas. Takie nawozy powinno się zastosować raz lub dwa razy przy podlaniu i to do tego w małym stężeniu! Stosowanie go w późniejszych fazach flo może zniweczyć cały aromat ziółka.

Ostatnia edycja:

Kwiatek_Ban

Well-known member
Buchów
0
napewno niezaszkodzi w tamtym roku podkradłem troszke mojej kobiecie z ogrodu do roslin zielonych i kwitnących i zpisał sie dobrze niec napewno sie niestanie ja stosowałem i z jednego plata MAGHTY MAITA wyciągłem 250 g :)

Trochę dużo azotu jak na późne flo, ale jak na początki i owszem ;)

Ludzie zastanówcie się co piszecie ! Przecież piszecie bzdury ! Za takie wypowiedzi należy się Wam po karnym kut*sie za wprowadzenie w błąd !

Nawóz absolutnie nie nadaje się dla kanabisu między innymi ze względu na toksyczne stężenie siarki.

D

delete

Guest
Nawóz absolutnie nie nadaje się dla kanabisu między innymi ze względu na toksyczne stężenie siarki.
Skąd Ty wziąłeś te informacje? Daj mi jakiś link z chęcią przeczytam...
Ja używam co rok azofoskę na outdoorze i jakoś chwalę sobie dobry smak i jeszcze żyję :sunny:
'Azofoska

NAWÓZ WE
Nawóz NPK (MgO + SO3) 13,6 – 6,4 – 19,1 (4,5 + 23,0) z borem, miedzią, żelazem, manganem, molibdenem, cynkiem.'
Tu jest jej nawet więcej :zombie:
DR WIESŁAW SZULC, SGGW WARSZAWA:
'Siarka jest niezwykle ważnym makroelementem, niezbędnym dla prawidłowego wzrostu i rozwoju organizmów żywych. Występuje ona na wielu stopniach utlenienia ( -2, +4, +6) i w zależności od tego jest albo przyjazna dla człowieka albo niezwykle trująca. Formy zredukowane siarki, a głównie siarkowodór (H2S) występujące często w glebach o nieuregulowanych stosunkach powietrzno wodnych wykazują silne działanie toksyczne, mogąc doprowadzić nawet do śmierci organizmów żywych. Z drugiej zaś strony formy utlenione stanowią bardzo ważny składnik odżywczy'

G

Gość

Guest
Hey,
poszperałem trochę w necie i z tych prac naukowych, które wyskakują po wpisaniu "znaczenie siarki w rolnictwie", jednoznacznie wynika, że siarka ma bardzo korzystny wpływ na rośliny. Głównie pomaga wykorzystywać azot zawarty w glebie oraz wpływa pozytywnie na ilość i jakość plonów.
Jeszcze poszukam trochę, ale raczej jestem przekonany, żeby ten nawóz jednak zastosować na flo.
Pozdro :jaraczz:

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów

Góra Dół