• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Florovit. Czy można go używać zamiast Biohumusa?

Wyszukiwarka Forumowa:
C

Canabis_16

Guest
Moje roślinki mają już 3 tygodnie a więc najwyrzszy czas aby zacząć je nawoźic...W sklepie nie było żądnych nawozów z seri Biohumus itp tak więc wziołem koncentrat ''Florowit'' Na etykiecie napisano, że jest to nawóz do roślin zielonych i zapewnia intensywny wzrost i wybarwienie...Systematyczne stosowanie nawozu zapewnia prawidłowy wzrost oraz zdrowy wygład roślin. I tu mam pytanie do hodowców, kturzy znają sie na tych wszystkich nawozach i chemi bo ja nie mam o tym Zielonego pojęcia... Czy ten nawóz zapewni moim roślinkom prawidłowy wzrost i czy będą sie one prawidłowo zozwijać tak jak przy stosowaniu Biohumusa ???

[ Dodano: 2006-05-22, 15:44 ]
Na etykiecie nie ma nic napisane że to nawóz do roślin kwitnących...

L

lukabrasi

Guest
Jeżeli w swoim składzie posiada zbliżone makro i mikroelementy do biohumusa to nie widzę dlaczego miałby nie pomóc. Z drugiej na pewno nie zaszkodzi jeśli nie przedawkujesz w jakimś wielkim stopniu. Moim zdaniem na pewno nie zaszkodzi :pr:

C

Canabis_16

Guest
A może mi ktoś podać skład tych makro i mikro elementów Biohumusa...

L

lukabrasi

Guest
Zaznaczenie "pomógł" zmobilizowało mnie do dalszych poszukiwań i oto wyniki: :flower:
--Biohumus Extra firmy EkoDarpol , Skład : Azot (forma amonowa)900mg/l ,Fosfor 500mg/l , potas 1100 mg/l ,magnez 120mg/l ,wapn 450mg/l pH 6,8-7,5
--POKON nawóz do roslin kwitnących , skład : azot 5% (azotanowy 2%, amonowy 1,5% ,amidowy 1,5%) fosfor 5% , potas 7% .
-- BIOHUMUS SM w formie dodatku do podłoza 1L ,pisze aby dawacv 1,5L na 10L ziemii . Skład : Azot (forma amonowa) 100mg/l , Fosfor 1000Mg/l , Potas 2000mg/l , magnez 500mg/l , wapn 2000mg/l .pH 6,5 .

1

1tathc

Guest
tesz mam florowit ale ma tych składników mniej o jakieś 40-50%.i pisze żeby używać co 7-14 dni.a jak zwiększe dawke dwukrotnie i bende podlewał co 4-6 dni to cośsie stanie???

ArmandoLoczek

Well-known member
Buchów
0
1tathc napisał:
tesz mam florowit ale ma tych składników mniej o jakieś 40-50%.i pisze żeby używać co 7-14 dni.a jak zwiększe dawke dwukrotnie i bende podlewał co 4-6 dni to cośsie stanie???
nic sie powinno stac, ale musisz obserwowac uważnie roslinki
ja spryskiwalem florovitem w spray-u codzienne :p i wyszlo im to na zdrowie ale trzeba uważac!

[ Dodano: 2007-02-18, 18:20 ]
musisz poprostu obserwować roślinki, ja tak pryskalem codziennie a na etykiecie bylo napisane ze raz na 7-14dni :p ale wyszlo to im na dobre.Czasami trzeba samemu cos przetestowac, ja mialem florovit w spray-u, pryskalem czesto i bylo okej, ale uważaj, obserwuj swoje panienki jesli im cos jest nietak odrazu przerwij to nawozenie ;P i przeplucz wodą :rendeer: :silent:

swiderro

Well-known member
Weteran
Buchów
1
ArmandoLoczek, spójrz na date ostatniego postu

wujekrzysiek

Member
Buchów
0
gdyby tegoo nie napisal ja bym teraz nie wiedzial ze można codziennie nawozic floravitem dolistnie przy okazji moze mi ktos powiedziec cos odnośnie dawkowania florovitu dolistnie?? z gory thx

puszek

New member
Buchów
0
słuchaj ja terz posiadam florowit zrobiłem roztwór nie wiem ile procent bo nie licyłem ale dałem całą nakrętke na 1.5 l wody destylowanej podlewałem i pryskałem roślinka dała niezłe plony easy sativa (moja pierwsza)indoor 70g :harvest: :smokee:

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół