• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach

nasiona marihuany

Florovit jesienny granulat - ile go dać

Wyszukiwarka Forumowa:

Acodin

Active member
Buchów
0
Witam
Od razu napisze, że na całym forum nie znalazłem informacji ile trzeba go dać na roślinkę a proporcje na opakowaniu są na m2 więc ciężko mi to wymierzyć.
Dawkowanie to 20-30g na m2.
Mam zrobić tak jak jest napisane na opakowaniu czyli posypać dookoła roślinki i podlać czy może lepiej będzie rozpuścić to w wodzie i wtedy podlać ?
Jest tam jeszcze napisane "rośliny nawozić jednorazowo w dawce..." tzn, że tylko raz go mam użyć i tyle ?

abcd

Well-known member
Buchów
0
Ja używam i sypie garść pod krzaka naokoło rośliny zależy jakie potwory duże bo jak małe to proporcjonalnie żeby nie popaliło rośliny. :spalony: A co do dawkowania co tydzień półtora zależy kiedy zauważę że całego papu nie ma lepiej mniej a częściej niż 1-razowo dużo.

Acodin

Active member
Buchów
0
Czyli tak na oko to walisz ? Roślinka ma z 1,5-1,6m więc nie muszę pewnie zmniejszyć dawki. Posypujesz na wierzch czy mieszasz trochę z glebą ? Wiesz może czy ciężko to przedawkować z doświadczenia ?

Autoflowering

Well-known member
Buchów
0
Łatwo przedawkować(popalić roślinę)
Przy takich krzunach to 1 garść będzie odpowiednio, podsyp pod roślinę i podlej.

abcd

Well-known member
Buchów
0
Tak jak napisał AutoFlowering łątwo przedawkować ale garść będzie odpowiednia. Nie rozrabiam w wodzie tylko podsypuje i przy podlewaniu / deszczu razem z wodą wchłania się nawóz w korzonki.

Acodin

Active member
Buchów
0
Dobra posłucham Was i walne garść.
Druga sprawa to czym mam dać to tylko 1 raz (tak jak jest napisane na opakowaniu) czy tak jak napisał abcd, że co tydzień mogę ?

abcd

Well-known member
Buchów
0
Słuchaj nie co tydzień a jak zauważysz że pod wpływem podlewań/deszczu nawóz wsiąkł w korzonki wtedy możesz podsypać kolejny raz ja tak robie i nie mam żadnych problemów roślinki są w dobrym stanie.:spalony:

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów

Góra Dół