nasiona marihuany

Florovit jesienny na flo - npk 2,5-6-7

Wyszukiwarka Forumowa:

IndicaOcD

Active member
Buchów
0
Czółko!

Mam 3x mazary af fem. Na zaawansowanym flo leje jedynie florovit uniwersalny jesienny (NPK 2,5-6-7) w ilości gdzieś 35ml (7nakrętek)/1,3l wody raz na tydzień. Podarowałem zaś sobie pk13/14 ze wzgl. na ciekawy skład florovitu i cenę (10zł/1l) tego ostatniego.

Wydaje mi się, że florovit ma ciągle za dużo N, bo liście są naprawdę ciemno-zielone. Poza tym kfiatuszki ładnie przybierają na masie i nie ma efektu przenawożenia (mazar lubi nawozy na flo).

Ma ktoś doświadczenie z florovitem jesiennym zamiast pk13/14?

(spróbuję dojść do 50ml/l, dam znać jak coś się popali)
elo :bounce:

Ps Dzięki, admin, za przeniesienie, coś mi się popier*****

Ostatnia edycja:
S

sru

Guest
zaskakująco dobre NPK 2,5-6-7 - zakładając że markowe mają zazwyczaj 2-2-4 to może zastąpić i nawóz podstawowy i pk13
widzę też że florovit do roślin zimozielonych ma npk 2,4-5-8 nawet lepiej

temat przeniosłem

T

Tusonik

Guest
Mało jeszcze o nawozach wiecie. Zobaczcie sobie jeszcze Uniflor Zimowy NPK 2:6:8

A wy tylko te wasze canny za 3 stówki :sunny:

IndicaOcD

Active member
Buchów
0
w granulacie N;P;K 4;12,2;26
Ok, tylko że ten powiedzmy Uniflor, albo florovit jesienny w płynie jest proporcjami bardziej zbliżony do pk 13/14. Nie ma takiej dysproporcji między P i K

---------- Aktualizacja posta 13-07-2012 21:00 ---------- Czas poprzedniego posta 12-07-2012 15:51 ----------

Dzisiaj pierdzielnąłem 14nakrętek (70ml)/1,5l wody tym dwu najstarszym (ok 50dni).
Zobaczymy jak się to skończy... :jaraczz:

G

Gość

Guest
Faktycznie ten uniflor może być fajny na flo mimo iż go do tej pory nie widziałem
ale już biohumus z tej firmy jest słabiutki

IndicaOcD

Active member
Buchów
0
Moje mazary przyjęły bez problemu te 14 nakrętek (70ml) florovitu uniwersaln. jesiennego.
Podam na ostatnie nawożenie 20 nakrętek. Dam znać co będzie

chudyrok

Well-known member
Buchów
0
jasne daj znac a skoropiszesz ze ostatnie podlanie toi juz lada kosa wiec jak masz mozliwosc to zrób fotki przed ostatnim podlaniem i po tak dla porównania pozdro dlaciebie a nic nie pryskasz bo wiem ze florowit duzo osób pryska tez dolistnie

IndicaOcD

Active member
Buchów
0
No już niedługo kosa, fakt - ale będę obserwował czy nie przeciągnąć jeszcze trochę...
Dolistnie dawałem jakąś odżywczą mgiełkę ze skorupiaków morskich - ale tylko na wegu.
Na flo lecę tylko z florov. jesien.
Dam fotki

---------- Aktualizacja posta 18-07-2012 10:52 ---------- Czas poprzedniego posta 17-07-2012 12:18 ----------

Dziś moim mazarom (af fem, ok. 60 dni) dałem 30 nakrętek (150ml) florovitu jesien. No to już przekracza wszelkie pojęcie... - jak nie padną, to podziwiam odmianę ;)
Ok. 60 dnia już mocno, ale ładnie pachnie

Nie mam możliwości zrobienia zdjęć. Niestety :/

T

Tusonik

Guest
Po co je tak faszerujesz tymi nawozami ? Tylko, żeby potem nie było, że florovit hu**wy bo mi planty padły :sunny:

IndicaOcD

Active member
Buchów
0
Faszeruję, bo chcę mieć duże pały :freak2: (co za pytanie...) ;) Poza tym już ktoś pisał na forum czy gdzieś, że mazar łyknie i 500% zalecanej dawki nawozu x.
Jak na razie nie widzę żadnych anomalii (wczoraj w południe nawoziłem)

Po czterech dniach od zapodania 30 nakrętek florovit jesienny na 1,5l wody (czyli ok. 300% dawki dla krzewów/drzew wg ulotki) nie ma problemu z plantami. Topy puchną sobie powoli mniam mniam :bounce:

Ostatnia edycja:

IndicaOcD

Active member
Buchów
0
30 nakr. to jednak za dużo... - drobne problemy z liśćmi.
Po co je tak faszerujesz tymi nawozami ?
Jednak, przyznaję rację - dobra pielęgnacja, to nie zalewanie nawozami, tylko dostarczanie WYSTARCZAJĄCEJ ilości subst. odżywczych. <wodna>

kissme

Well-known member
Buchów
0
jesienny lejesz od początku flo ? Ja moim ruskom za 3 dni daje jesienny tzn ok 30 dni przed kosą , teraz leje im do pelargoni i innych kwitnących z większą ilościa azotu, z farcikiem tam :spalony:

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Góra Dół