• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Florovit

Wyszukiwarka Forumowa:

oberdiler

Well-known member
Buchów
1
Jaką dawkę stosujecie w nawożeniu dolistnym florovitem ?
Posiadam ten do pelargonii i chciałem dziś zrobić oprysk, wraz z asahi sl (nie będzie to ze sobą kolidować, gdy zmieszam je razem ? )

kissme

Well-known member
Buchów
0
Ja daje 2.5 ml na na 1itr wody, ale mi chodzi o to żeby ktoś powiedział czy stosunek pierwiastków NPK się zgadza na flo, tam pisze w tabeli, ale chce żeby ktoś doświadczony sie wypowiedział, żadnych oznak przenawożenia czy złego pH nie ma :jaraczz:

rudy10218

Well-known member
Buchów
0
ja na poczatku flo dawalem 2.5 pozniej zwiekszalem mniej wiecej co nastepne podlewanie
ph odpowiednie bo sypalem jeszcze dolomit moze dlatego ale ogolnie florovis spisal sie ja narazie zapraszam do siebie

FYAH

Well-known member
Buchów
0

kissme

Well-known member
Buchów
0
Kupiłem florovit do pelargoni i innych roślin kwitnących, NPK ma 4+6+8, planuje też kupić jesienny za jakiś czas, efekty zobaczycie w mojej fotorelacji, eloooo !!! :zjarany:

IndicaOcD

Active member
Buchów
0
Ja daje 2.5 ml na na 1itr wody, ale mi chodzi o to żeby ktoś powiedział czy stosunek pierwiastków NPK się zgadza na flo, tam pisze w tabeli, ale chce żeby ktoś doświadczony sie wypowiedział, żadnych oznak przenawożenia czy złego pH nie ma
No więc tak:
florovit uniw. jesien.: pH ląduje około 6,5
Jak pisałem wyżej, przy dodaniu 30 nakrętek (1nakr.=5ml)/1,5l wody na zaawansowanym flo u mazara daje efekt wzrostu pał i leciutkie oznaki przenawożenia, którymi się nie przejmuje
Stosunek NPK wydaje się idealny.

Sory, bro, ale ja nie jestem doświadczonym growerem - mam pierwszego boxa

Ciałko!

kissme

Well-known member
Buchów
0
ja na zaawansowanym flo też będę jesienny walił ;d teraz dopiero pare dni po przełączeniu na flo więc mysle ten florovit do pelargoni d arade, bo azot jest to jeszcze na wzrost podziała :zjarany:

IndicaOcD

Active member
Buchów
0
ja na zaawansowanym flo też będę jesienny walił ;d teraz dopiero pare dni po przełączeniu na flo więc mysle ten florovit do pelargoni d arade, bo azot jest to jeszcze na wzrost podziała :zjarany:

Jednemu mazarowi u początku flo też dawałem taką samą dużą dawkę (30 nakrętek) jesiennego i zauważyłem, że lekko mu to nie podpasowało.
Tak jak kolega FYAH pisał wyżej, jesienny tak 3-4tg przed :harvest:

kissme

Well-known member
Buchów
0
Dla automata troche kapa bo 4 tyg to on całkowicie kwitnie moze 5 tyg, wiec daje mu ten do pelargoni, bo chce zeby podrosły bo teraz straszna padaka jest
i spać </P>

AmericanCoCo

Well-known member
Buchów
0
Sory za odswiezenie tematu ale florovit do roślin kwitnących jest koloru zielonego i zapach przypomina coś płyn do spryskiwaczy? Bo mam w domu tylko nwm czy to to napewno.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół