akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

[Foliak |LR reg auto] Za***iście późny out w dupsztalowym wydaniu

Wyszukiwarka Forumowa:

dupsztal

Well-known member
Buchów
0
Witam wszystkich serdecznie!

Zaplanowałem mało sensowną akcję, jaką jest wysadzenie pechy na początek września. Ile wytrzyma sam chwaścik, tyle będzie siedział w foliaku. Jeżeli pogoda zacznie się siarczyście pier***ić- poleci na parapet lub inne miejsce gdzie bez pomocy prądu będzie się badylował aż do ścinki. Nie irytujcie się mało rozumnym podejściem, gdyż to czysty eksperyment tak też MJ może nawet pokazać jajca bo nie zależy mi na plonie. Jeżeli pokaże jajca (w miarę wcześnie) to dobrze bo akurat pestek jest deficyt :freak:

Trochę faktów:

Pestka: Lowryder/ automat/ regular,
Ziemia: Sklepowa (~6,5 PH) wymieszana z dolomitem,
Doniczka: Aktualnie 3,5 litra, rozważam przesadzenie.
Nawozy: Pakiet "Flora Duo" od GHE + regulator ph wody + ripen (bo był w zestawie)

Pozwólcie, że najpierw pokażę sąsiadkę, która została wysadzona we właściwym czasie (w niewłaściwej doniczce):

I po wielu przejściach, glebach i patologiach dalej żyje i ma się całkiem nieźle:

Była tam jeszcze jedna lokatorka ale została ścięta z rozkazu lorda dupsztala, wyszło gdzieś koło 20-30g na oko, nie ważone.

A mały lr trochę się wyciąga bo raz, że pora późna to pogoda nie najcudowniejsza:

Jak krzun się rozhula nieco bardziej, wstawię kolejne fotki. Mam nadzieję, że znajdzie się ktoś, kto czasem zajrzy do tej fotorelacji.

Peace <peace>

MiejskiPlant

Member
Buchów
0
Do zmotywowania powiem że nie jesteś sam z takim późnym outem :D

Będę zaglądał i z fartem życzę.

dupsztal

Well-known member
Buchów
0
No właśnie nie mam zamiaru przesadzać, gdyż jeżeli zajdzie potrzeba przenieść go z zewnątrz bo jakiegoś bunkra to małe rozmiary ułatwią mi podróż oraz tak jak wspominałem, nie bardzo zależy mi na efekcie końcowym.

Malutki up gratisowo. Dosypana ziemia, w najbliższym czasie delikatne podlanie, żeby zachęcić korzenie do efektywniejszego rozrostu:

Jak widać, póki co szału nie ma, ale na nic nie narzeka. Z nawozami pójdzie stabilizacja PH ziemi i po kilku dawkach powinna się rozkręcić.

dupsztal

Well-known member
Buchów
0
Witam pod dłuższej przerwie!

Low Ryder okazał(a) się być kobietą. No cóż, pestek nie będzie :(
Na szczęście pogoda ostatnimi czasy jest dosyć przychylna dla rozwoju.
Na nieszczęście zaś, LR zaczął kwitnąć, co pozwala wysnuć wnioski, że nie jest automatem a w dalszym pomyślunku plon będzie mizerny. Podlewany regularnie nawozami i wodą z regulowanym PH. Jej siostrzyczka w najbliższym czasie zbliża się do kresu swojego żywota. Lipa wygląda atrakcyjnie i w przeciągu kilku tygodni powinna zakończyć żywot.

Ale koniec z pie****eniem. Mix zdjęć LR i LG z różnych przedziałów czasowych, miłego oglądania :)

Wpierw LR:

Okolice 18 września:

22 września:

Stan aktualny (28 wrzesień:)

A teraz czas na siostrzyczkę, Lipę:

18 wrzesień:

Stan aktualny (28 wrzesień:)

Uprawa generalnie przebiega bez większych kłopotów. Miejsce uprawy jest wybitnie mało popularne i nie sądzę, żeby ktoś poza jedną osobą tam się kiedyś pojawił. Regulowanie odżywki pomaga utrzymywać PH ziemi na właściwym poziomie, roślinki (jak na moje oko) nie przejawiają oznak (niekontrolowanych :smokee: ) niedoborów. Jak nadejdzie właściwy moment to dodam kilka zdjęć z życia obu kobiet. Dla Lipy będzie to prawdopodobnie już :harvest:.

Miłego dnia wszystkim!

bigalos

Well-known member
Buchów
0
piknie wyszło...obetnij wystające wiatraki..już są niepotrzebne

dupsztal

Well-known member
Buchów
0
Witam znowu!

Dzisiaj przedstawię Wam dekapitację Lipy.
Ogólnie jestem zadowolony z wyniku, ale co ja się tam znam. Oto fotki:

Bukiety bez obróbki:

I mój ulubieniec :freak:

A teraz po (wstępnej) obróbce:

Nie wiem ile wyjdzie z tego suchego, ile jest mokrego bo wagi brak a handlować tym też nikt nie będzie <coolpalacz>
W następnym uploadzie już tylko LR, ewentualnie smoke-report z Lipy :bongo4:.

Bless

dupsztal

Well-known member
Buchów
0
Witam!

Po pewnej przerwie wrzucam kolejną garść zdjęć dotyczących LR. Lipa już zakonserwowana. Czeka na swoją kolej do utylizacji :smokee:

Jeżeli chodzi o LR. Efekt nie jest zaskoczeniem. Roślinka ma się dobrze, jednak ilość kwiatostanów jakie produkuje jest mizerna. Nie trudno było to przewidzieć. Tak czy siak, oto fotki:

11 październik (w odwiedzinach u pobliskiego kolegi):

17 październik:

18 październik:

20 październik:

21 październik:

I to tyle. Nie wiem ile jej jeszcze zostało czasu. W aktualnym stanie planowane jest ścięcie dojrzałych topsonów i zostawienie pozostałych do podrośnięcia. Krzaczor otrzymuje nawozy z GHE Flora DUO. Jak widać roślinie nie przeszkadzają. Dawki wg zaleceń producenta.

Dziękuję za uwagę, miłego dnia

dupsztal

Well-known member
Buchów
0
Dla takiej ilości nie ma sensu tworzyć środowiska :D
Dzisiaj krzun został przeniesiony do cieplejszego miejsca z nieco gorszym nasłonecznieniem.
Niech sobie pod słoneczkiem skończy żywot. I tak nie ma sensu go pompować, gdyż ilość materiału palnego przygotowanego na tę zimę jest i tak zbyt duża co do potrzeb. Teraz już mam pewność, że szybki out na koniec sezonu nie jest warty zachodu, ale zawsze to jakieś zajęcie i chwila relaksu przy tym przeza***istym hobby :]
Jeszcze chwilkę ją potrzymam, zrobię fotki na koniec i smoke-report.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół