nasiona marihuany

FOTKI chorej MJ , doradzcie cos .

Wyszukiwarka Forumowa:
Status
Ten wątek został zamknięty.

geez

Well-known member
Buchów
0
Witam , trzymam ja w boxie (60/60/130) , owietlanym swietlowkami i kompaktami (12500lumenow) , nawozona byla tylko na poczatku (paleczki z ptasiej kupy :sunny: ) , podlewam ja codziennie (200ml woda mineralna) , wentylacja tez jest (wentylator 12V od kompa) , no i nie wiem co jej mze byc , oto foty ...

clear.gif

clear.gif

clear.gif

clear.gif

clear.gif

clear.gif

clear.gif

Jak widac na fotkach nie wszystkie licie sa "parchate" , ale mimo wszystko jest ich sporo. Jakies sugestie , co to moze byc , co robic ?

[ Dodano: 2006-09-26, 15:57 ]
Ok , widze ze wchodzicie i wychodzicie do tematu , ale odpowiadc nikt nie chce. Wiec tak , chcialem zrobic cos takiego : rozrobic zwyklego biohumusa w 0,5l wody no i napoic roslinke , co wy na to?. Pytam sie , bo nie wiem czy to dobry pomysl , moze ktos ma jakis inne sugestie ?

geez

Well-known member
Buchów
0
Nie , nawet nie wiem ja to sie robi :sunny: . Zazwyczaj kupuje mineralke , albo podlewam kranowa (odhlorowana).

[ Dodano: 2006-09-26, 16:39 ]
Jezeli to wina PH , to jest ono za duze , czy za male ? Co radzisz?

I

igrow-box

Guest
ph wody powinno byc w granicach od 5,5 do 5,8 tak zalecane jest przez wielu producentow nawozow ale ph 5,8 powinno byc juz od drugiego tygodnia cyklu 12h .
Sprawdzic ph wody mozesz kilkoma sposobami najszybszym i najtanszym jest udac sie do sklepu akwarystycznego i zakupic zestaw do sprawdzania ph wilele rybek ma bardzo wygorowane wymagania, lub zakupic urzadzonko do pomiaru ph

[ Dodano: 2006-09-26, 16:43 ]
na zdjeci widze mala roslinke ona wymaga 18 h cyklu swiatla dopiero roslinka okolo 15 centymetrow powinna byc w cyklu 12h

[ Dodano: 2006-09-26, 16:50 ]
jeszcze jedna uwaga jesli roslina jest posadzona w ziemi to wymaga ph okolo 6.0

geez

Well-known member
Buchów
0
Czyli sugerujesz ze te paskudne liscie sa efektem zlego Ph wody :scratch: , jutro to sprawdze :thumright:
Ta mala roslinka to klonik ten duzej :sunny: (jeden z osmiu) , oswietlam ja 24/0 :thumright: .

I

igrow-box

Guest
paskudne liscie .......moga byc rozne przyczyny, rowniez zlego nawozenia ale zacznij od wody jesli ma zle ph sprobuj to zmienic to bardzo wazne i nie trzymaj rosliny doroslej w cyklu 24h razem z malymi bo to tez jest szkodliwe.

geez

Well-known member
Buchów
0
Dorosla jest teraz na 12/12 (okolo 5 dni) , kiedy gasze swiatlo w boxe , klon idzie do swojego mniejszego boxa i dalej jest naswietlany 24/0 . Wqrwia mnie to ze nic nie moge zrobic zeby jakos pomudz swojej mj , jakies dwa dni temu zaczela kwitnac i to bardzo pieknie , a te liscie mnie zdolowaly :sunny:

I

igrow-box

Guest
mozesz wiele tylko musisz przestrzegac pewnych zasad dotyczacych uprawy takich jak ph i nawozenie, poszukaj nawozu do uprawy roslin w ziemi, jest to wazne gdyz uprawa na welnie mineralnei i cocosie wymaga innych parametrow a czasem specjalnego nawozu. Jesli masz kilka roslinek sprobuj do kazdej zastosowac inny nawoz przy pozostalych parametrach niezmiennych, wtedy zobaczysz ktory rodzaj jest najbardziej wydajny w twoim przypadku.

[ Dodano: 2006-09-26, 17:30 ]
http://www.hy-pro.nl/ ten producen zajmuje sie nawozami do kwiatkow ale mozna je stosowac rowniez do innych roslin

geez

Well-known member
Buchów
0
Zobaczymy co z tego wyjdzie , dzisiaj zwiekszylem wilgotnosc powietrza w boxie (do tej pory na samym dole staly pojemiki z woda,lacznie 4L, dzisiaj dodalem 3 wilgotne scierki na sznurkach :sunny: ) , co zbilo temp. z 38 na 28 :pr: jutro zmierze PH wody :flower:
Dziwi mnie to ze liscie wygladaja okropnie , ale mimo wszystko krzaczek kwitnie z calych sil , przed chwila sprawdzalem temp. , jak otworzylem boxa to az sie przestraszylem :sunny: .
Co do nawozow , to mam , ale boje sie stosowac (Nawoz do roslin zielonych , z bio-stymulatorem wzrostu i plynnym Humusem) , jednak dzisiaj wieczorem jak bede ja podlewal to dodam tego specyfiku do wody , moze pomorze.

I

igrow-box

Guest
martwi mnie ten brazowy lisc ktory jest widoczny na czwartym zdjeciu z prawej strony, moze to byc oznaka zlego nawozu. To ze roslina kwitnie nie powinno cie dziwic bo nawet jesli usuniesz chore liscie to i tak bedzie rosla i kwitla. Ja zastosowalem przy dwoch swoich roslinach mala terapie wstrzasowa ( usunolem 80% lisci dla poprawienia oswietlenia topow) ale moje roslinki maja 7 tygodni wiec i tak nie mam nic do sracenia a moze cos zyskam.

geez

Well-known member
Buchów
0
Wczoraj dolalem do wody tego nawozu o ktorym wczesniej wspominalem , i dzisiaj roslika wyglada duzo lepiej ,liscie nabraly ciemno zielonej barwy i prostuja sie do swiatla (nie sa juz tak bardzo oklaple). Z drugiej strony zauwazylem poprzypalane koncowki u kilku lisci , trzeba odczekac , zobaczymy co z tego wyjdzie.Ph wody nie sprawdzalem , moze jutro bede mial wiecej czasu to poszukam jakiego zoologicznego .Pozdro.

R

rasta

Guest
to na pewno nie ph. skręcające się liście to najprawdopodobniej za wilgotna ziemia. a co do odbarwień na liścich to też nie do końca jestem pewien ale chyba cynk. ale przebarwieniami zbytnio bym się nie przejmowal.

geez

Well-known member
Buchów
0
rasta napisał:
to na pewno nie ph. skręcające się liście to najprawdopodobniej za wilgotna ziemia. a co do odbarwień na liścich to też nie do końca jestem pewien ale chyba cynk. ale przebarwieniami zbytnio bym się nie przejmowal.

Ej stary nie wiem czy to dlatego ze jestem zpizgany , ale wydaje mi sie ze masz zupelna racje , normalnie olsnienie . Nie bede jest przez jakis czas podlewal , zobaczymy co sie stanie , bo jest taka mozliwosc ze jest lekko przelana :sunny:

[ Dodano: 2006-09-27, 23:02 ]
Szkoda ze tu wczesniej nie zajrzales :sunny:

I

igrow-box

Guest
geez napisał:
podlewam ja codziennie (200ml woda mineralna)
sprawdzilem trzy rozne wody mineralne i jestem bardzo zaskoczony wynikami:
1` ph 6.0 mS 0.04
2` ph 4,3 mS 0,08
3` ph 5,2 mS 0.79

sprawdz swoja wode mineralna i stosuj tylko jeden rodzaj jak sam widzisz sa duze roznice, chociaz na dwoch butelkach bylo podane ph i bylo zgodne z pomiarem, mS jest to ilosc pozywki zawartej w wodzie oznacza sie rowniez jako EC sredni poziom przy normalnej mieszance jest jest 1,8

geez

Well-known member
Buchów
0
Ludziska , wlasnie sie spizgalem dwoma lisciami swojej MJ :queen: :sunny:

Status
Ten wątek został zamknięty.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Góra Dół