- Buchów
- 0
Witam. Mam 2 odmiany: BubbleGummer oraz WhiteWidow x BigBud. Przeglądałem fotorelację z poprzednich lat i zauważyłem, że mogą w pełni nie dojść. Mam taką opcję by zakrywać rośliny czyli zmniejszyć fotoperiod i wymusić kwitnięcie. Szkoda mi pomidorków bo ładnie się rozrosły widać, że już powoli formują sobie kwiaty jednak jeszcze nie kwitną. Pokazały preflowery - 100% żeńskie.
Moje pytania:
1. Czy jest sens ?
2. O której musiałbym je zakrywać i odkrywać ?
3. Od którego dnia zacząć zakrywanie i do kiedy zakrywać ?
4. Czy jeśli nie zakryję to może się coś stać ? Re-weg ? Co jeśli nie zakryłbym przez te 2-3 dni ?
5. Co ogólnie myślicie o tym pomyśle ?
Nie mam innych pomidorów więc na tych bardzo mi zależy. Najpierw kupiłem pechy a później się zarejestrowałem na forum i można powiedzieć "wszystkiego nauczyłem" także NIE BIĆ (statystyczny polak najpierw robi później czyta) stąd odmiany indoor na outdoorze.
Podobnego tematu niestety nie znalazłem. Mam nadzieję, że ktoś doświadczony mi pomoże, odpowie na pytanie i doradzi.
Pozdrawiam.
Moje pytania:
1. Czy jest sens ?
2. O której musiałbym je zakrywać i odkrywać ?
3. Od którego dnia zacząć zakrywanie i do kiedy zakrywać ?
4. Czy jeśli nie zakryję to może się coś stać ? Re-weg ? Co jeśli nie zakryłbym przez te 2-3 dni ?
5. Co ogólnie myślicie o tym pomyśle ?
Nie mam innych pomidorów więc na tych bardzo mi zależy. Najpierw kupiłem pechy a później się zarejestrowałem na forum i można powiedzieć "wszystkiego nauczyłem" także NIE BIĆ (statystyczny polak najpierw robi później czyta) stąd odmiany indoor na outdoorze.
Podobnego tematu niestety nie znalazłem. Mam nadzieję, że ktoś doświadczony mi pomoże, odpowie na pytanie i doradzi.
Pozdrawiam.