• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Fotoperiod na OUTDOOR, wymuszenie zakwitania poprzez zakrycie rośliny

Wyszukiwarka Forumowa:

buch123

Well-known member
Buchów
0
Witam. Mam 2 odmiany: BubbleGummer oraz WhiteWidow x BigBud. Przeglądałem fotorelację z poprzednich lat i zauważyłem, że mogą w pełni nie dojść. Mam taką opcję by zakrywać rośliny czyli zmniejszyć fotoperiod i wymusić kwitnięcie. Szkoda mi pomidorków bo ładnie się rozrosły widać, że już powoli formują sobie kwiaty jednak jeszcze nie kwitną. Pokazały preflowery - 100% żeńskie.

Moje pytania:
1. Czy jest sens ?
2. O której musiałbym je zakrywać i odkrywać ?
3. Od którego dnia zacząć zakrywanie i do kiedy zakrywać ?
4. Czy jeśli nie zakryję to może się coś stać ? Re-weg ? Co jeśli nie zakryłbym przez te 2-3 dni ?
5. Co ogólnie myślicie o tym pomyśle ?

Nie mam innych pomidorów więc na tych bardzo mi zależy. Najpierw kupiłem pechy a później się zarejestrowałem na forum i można powiedzieć "wszystkiego nauczyłem" także NIE BIĆ (statystyczny polak najpierw robi później czyta) stąd odmiany indoor na outdoorze.

Podobnego tematu niestety nie znalazłem. Mam nadzieję, że ktoś doświadczony mi pomoże, odpowie na pytanie i doradzi.

Pozdrawiam.

G

Gość

Guest
..<sex>.dołączam się.<sex>..
czy w moim przypadku też się to sprawdzi myślałem nad tym ale nie wiem ;/
mam 2x mataro blue aut (niby) sadzone 5 maja w ziemie.
powoli coś zaczyna kwitnąc ale jakoś chu***o

pomoże mi to i czym najlepiej nakrywać?
:spalony::spalony::spalony::spalony:
na dole link do fotorelacji z mataro

edward_kolano

Well-known member
Buchów
0
zwyczajnie zakrywaj tak, żeby ograniczyć światło do 14-12 h jakimś ciemnym nieprzepuszczającym światła workiem. Dzień się skraca, więc do wega raczej nie wróci.

ktoś to kiedyś próbował na forum i działało. > poszukaj dobrze, to może znajdziesz

elo

bogdan mówi bongo

Well-known member
Buchów
0
to taki indor na outdorze- ty decydujesz o ilości światła i wymuszasz kwitniecie, trochę latania jest przy tym ale można to opanować
Jeżeli twoje odmiany są długo kwitnące to najlepiej zacząć wcześniej np w sierpniu

G

Gość

Guest
w piz*u i jeszcze więcej latania o 20 jedz zakryj workiem i o 7 jedz zdejmij i tak przez kilka dni;/ nie zaparza się jak będą pod workiem te 2-3 h w słońcu?
Niby z rana aż tak nie grzeje ale wieczorem?!???
Myślę jeszcze się z tym wstrzymam poczekam na stymulator i zobaczymy za tydzień...

buch123

Well-known member
Buchów
0
Już mamy prawie sierpień. Więc trzeba zacząć jak najwcześniej.

Więc tak, zakrywam roślinę np. o godzinie 18 odkrywam o godzinie 7 lub 8 co będzie dawać odpowiednio 11 lub 10 godzin dnia (czyli 11/13 10/14). Dodam, że ostre słońce na miejscówce mam przez 6h później troszkę słońca troszkę padającego cienia.

Czy jeśli przykryję i nie będzie idealna ciemnia tak jak w nocy tylko "szarówka" (nie wiem jak to określić np. noc 100% szarówka 70%) to da to coś ?

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół