• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Fotorelacja 2 x ?? ciagle szukam

Wyszukiwarka Forumowa:

gragas

Member
Buchów
4
Witam, przywolywaczy w summoners rift;)

Jestem nowy na tutejszym forum ale jak bardzo doswiadczony;), chociaz
nie w hodowli no ale.. postanowilem i tego spróbować... Bede tutaj fotorelacjonowal
moje postepy z hodowla i czekal na rady... Fotorelacja to moze jak narazie zbyt duzo powiedziane,
narazie fotek nie ma, jutro zamierzam zamiescic pierwsze z mojego growboxa/growroomu, ktorego wlasnie
wykonuje i projektuje. Postanowilem zaadaptowac kawalek poddasza dla moich nowych dziewczyn:)
A wiec zaczynajmy, tak jak wspomnialem growroom bedzie na poddaszu, prawdopodobne wymiary to 60 szerokosc,
dlugosc 70 i wysokosc 60 cm. Chcialbym poradzic sie co do wyboru nasionek dla tak niskiego boxa, planuje wsadzic 2
w jedna dluga donice i popracowac nad nimi (lst) aby mocno sie rozkrzewily:) Oczywiscie drugim dylematem jest
oswietlenie... Bylem dzis w markecie ogladalem rozne swietlowki... wiekszosc jest K2700.. Czy taka barwa swiatla
nadaje sie do uprawy roslin w okresie wege? Czy musze kupic swietlowki k6500? Planuje zamatowac okolo 6 jednostek
swiecacych... Prosze o rady i porady.. Jutro pierwsze zdjecia to powinno bardziej przyblizyc Wam moj koncept:)
Pozdrawiam i zapraszam do odwiedzania mojego tematu

:zjarany:

Wooden Man

Well-known member
Weteran
Buchów
5
Odznaki
2
Chociaż jestem początkujący to sporo godzin tu spędziłem i coś tam mi się obiło o uszy ;)

a wiec twój box tak jak planujesz ma 0,42 m2 na taka ilość potrzebne jest 21000 lumenów ( przy wyborze światła popatrz też na to ;) ) tu masz kalkulator

http://www.haszysz.com/kalkulator.html

Jeżeli chodzi o barwę box nie jest wysoki wiec 2700 od samego początku spoko będzie chodź wiadomo ze na veg lepsze są 6500 ale spory koszt takie i takie szczególnie przy takiej ilości.

mając takiego boxa nie wsadzaj 2 do jednej donicy ......
ja doradził bym ci AF i więcej znacznie więcej niż 2 planty ;) :p co najmniej 4 a pokusił bym sie upchać i 6 maluszków ;)

Jeżeli nie AF spokojnie 3 moim zdaniem upchniesz

pamiętaj jednak o temperaturze ! żeby jakoś to ogarnąć i wilgotność bardzo ważna przy veg

myślę ze na tyle ile wchłonąłem tu wiedzy nie palnąłem żadnej głupoty :p ( jeżeli tak sorki :p )

a jeszcze jedno lepiej miske sporą kup niz donice balkonowe wiecej litrów ziemi i tez nie wysokie ;)

gragas

Member
Buchów
4
Dzieki za odzew... Wiem ze wazna jest ilosc lumenow, zarowki ktore ogladalem mialy okolo 1100... wiec chyba 6 nie starczy.... przemysle temat ewentualnie prosze o rady... na hps to zbyt niski box... szczegolnie ze jest to pod dachem i temperatura by przy nim szalala....

---------- Aktualizacja posta 28-08-2012 09:54 ---------- Czas poprzedniego posta 27-08-2012 19:28 ----------

Ok wiec dzisiaj pierwsze fotki z budowy mojego growboxa... wyglada to tak:
https://www.forum.haszysz.com/solarr/albums/userpics/64562/22.JPG

Zbudowalem dwie boczne scianki, pomalowalem je na bialo farba taka jak mialem dostepna( satynowa ), sadzicie ze to wystarczy czy obic sciany folia aluminiowa? Zastanawiam sie tez czy nie skrocic troche boxa... Moje wymiary po dokladnych pomiarach 56x90... Planuje w tej ceglanej scianie zrobic dziure i zrobic wylot powietrza na dalsza czesc poddasza ktore nie jest uzywane... Prosze o sugestie.

Wooden Man

Well-known member
Weteran
Buchów
5
Odznaki
2
Troche nie ten dział ;) radził bym przeniesc temat bo raczej za wiele tu osob sie nie wypowie .... zacznij tu z ogarniętym boxem i z gotowymi nasionami po to jest ten dział :p

Ale cos podpowiem

1.wylot dawaj przez cegły u gory boxa,
2. lec do apteki po koc ratunkowy ( 4 zł sztuka ) a nie zadna folie aluminiowa ;)
3. HPS
+
napewno LST : https://www.forum.haszysz.com/zrozumie-sztuk-lst-przeczytaj-zanim-obejrzysz-t14377.html

+
SCROG możesz sprubowac na takiej powierzchni SCROG : https://www.forum.haszysz.com/scrog-method-metoda-scrog-t14360.html

i przenos temat !!! ;)

zdjecia wrzucaj do do tematu a nie linki do nich najlepiej duze innaczej jeszcze mnie sie pofatyguje sprawdzic co i jak :p lenie hehehe ;)

gragas

Member
Buchów
4
Sadzisz ze przy takim niskim pomieszczeniu hps da rade? Juz tam jest dosyc cieplo 28st ... dodam hps to rosliny sie ugotuja

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół