• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach

nasiona marihuany

Fotorelacja. Poczatkujacy bez specjalistycznego osprzetu

Wyszukiwarka Forumowa:

Szusty

Well-known member
Buchów
0
Witam. Chcialbym zebyscie podpowiadali mi czy czegos brakuje moim pomidorom , czy moze ja cos zle robie i inne rady. Czytalem juz duzo na temat hodowli ale nikt wszystkiego nie zalapie odrazu. Na poczatek wstawie kilka zdjec zebyscie zobaczyli co ja tu cuduje i ocenili. <shiza>

---------- Aktualizacja posta 15:28 ---------- Czas poprzedniego posta 15:23 ----------

Mam pytanie. Robic FIM ? czy jeszcze poczekac. Chociaz nie wiem czy wogole robic

D

delete

Guest
pomaluj ścianki na biało lub obij kocem ratunkowym albo po prostu kup mylar.
Druga sprawa to światło jest go mało bardzo mało ,co to za żarówka?
No i wentylacja

Szusty

Well-known member
Buchów
0
http://www.google.pl/imgres?q=sylva...dsp=40&ved=1t:429,r:10,s:32,i:202&tx=61&ty=39
To jest zarowka 40W z takim "lustrem" w srodku. Myslisz ze lepiej bedzie pomalowac na bialo niz folia aluminowa ? Znaczy sie wiem ze lepiej wypadala biala farba od foli w testach bo tam gdzies kiedys przeczytalem ale czy to az tyle zmieni .Bo jakbym mial zmeinic to trzeba kupic ta farbe malowac a to ciutke roboty a niechcialbym zeby na koncu okazalo sie ze to bylo niepotrzebne. <palacz>

---------- Aktualizacja posta 15:48 ---------- Czas poprzedniego posta 15:40 ----------

Zarowka daje dos duzo ciepla. Zbytnio innej zarowki nie mam dlatego jest ta. Mam wiatraczek od komputera zrobiony w puszce od piwa bo byl bez obudowy i to byl pierwszy pomysl zamocowania jaki mi przyszedl do glowy. temeratura caly czas kolo 26-30. Na dole stoi pojemniczek od plyt CD w ktorym jest zawsze minimalnie wody ze nawet nie zapelnia dna z mysla o wilgotnosci. Ziemie mam kupiona w zwyklym ogrodniczym ktora jest przeznaczona do paproci. Do tego kupile wspulchniacz ziemi i nawoz do pelargoni i roslin balkonowych (poradzila mi w sklepie do Konopi <lol> ) Ma naturalne biologiczne czynne substancje wzrostowe, azot, fosfor, potas, magnez, wapn, sod, mikro i ultra elementy

Carigen

Member
Buchów
0
Folia powinna ładnie przylegać do boxa co czasami ciężko wychodzi :DD a biała farba na pewno zrobi swoje :) zdecydowawszy powinieneś zrobić sobie jakiś mały układ z kilku cfl albo coś lepszego ale bez przesady bo masz niskiego boxa ;P (SCHEMATY POŁĄCZENIA : http://www.haszysz.com/uprawa-indoor/22-oswietlenie/197-schemat-polaczenia-lamp-oraz-wentylatorow.html )
Do tego musi być jakiś wiatraczek wpuszczający świeże powietrze oraz wyciągające albo chociaż jakiś wylot i jeden mieszający wiatraczek zamiast tego wyciągającego. Mało ziemi jest w donicy przesadź ja do większej i dosyp ziemi oraz oczywiście do takiego niskiego boxa dobry trening LST i FIM! <peace>

Szusty

Well-known member
Buchów
0
To zrobie tak ze ten jeden wiatraczek co mam zostawie go jako mieszajacy, z tylu zrobie otwor i zrobie wlatujacy i mysle ze bedzie ok . I przkonales nie do bialej farby, w najblizszym czasie pomaluje. A co do zarowek to troche kosztuja. Jakbym kupil jedna taka i ustawil ja poziomo na samej gorze boxa myszlisz ze bedzie dobrze? i czy ta zarowka nie bedzie mi palila pomidorkow.?

---------- Aktualizacja posta 16:18 ---------- Czas poprzedniego posta 16:11 ----------

A jesli chodzi o donice to nie wiem co zrobic . mam dosc maly box i wieksza raczej sie tu nie spisze. Tymbardziej ze oczywiste ze jeszcze urosnie a wiecej ziemi czy inna donica da jej pare cm w gore. A i jeszcze pytanie . Co myslisz o samym krzaku ? ladnie on rosnie ? niczego mu nie brakuje ? i czy czasami nie powinien byc bardzie rozrosniety ?
I trzymam ja caly czas na sloncu a jak nie na sloncu to pod zarowka. Robic jej troche nocy juz czy jak ? Bo to jest moj pierwszy krzak i nie orjentuje sie jeszcze

Carigen

Member
Buchów
0
Jedna to zdecydowanie będzie za mało minimalnie było by żebyś dał tam z 4 cfl do tego odbłysnik choć z 3 też byś jakiegoś pomidora uchodował tam :p Zrób jeden otwór na dole przez który będziesz wiatraczkiem wpuszczał powietrze, jeżeli mają to być wiatraczki od kompa na pewno potrzebne będa z 2. Do tego zrób otwór u góry zeby ciepłe powietrze miało jak uchodzić z boxa ;) W takim niskim boxie musisz stosować jakiś trening na roślinie bo lampy zawsze będą Ci palić szczyt, poczytaj sobie o treningu LST oraz FIM. Zeby coś z tego było musisz niestety coś od siebie dać... kasa to zło ale jak palisz własny bigos czujesz dume :DD Powiedz mi ile ta roślinka ma dni? i co to za pestka jest :)

Szusty

Well-known member
Buchów
0
Wlasnie nie wiem czy wogole oplaca sie inwestowac bo nasiono mam z "nieznanego zrodla" i nie wiadomo czy wogole to bedzie dziewczynka. Ona ma z miesiac gdzies. wiec chyba rosnie powoli . O treningu lst i fim juz czytalem duzo i wiem jak to robic , ale to juz teraz zaczac ?

Carigen

Member
Buchów
0
najważniejsza była by teraz zmiana tego światła, roślina ma miecha to na ten czas wygląda bardzo MARNIE. zainwestuj troszkę pozbieraj kase zrób jakieś warunki do uprawy tam bigosu najlepiej tez zakup sobie pestkę z seedbanków i byle byś sie nie poddawał :p Bo to co jest na zdjęciach to nie wydaje mi sie, żeby coś z tego było :/

Raf_rk

Well-known member
Weteran
Buchów
2
T R A G E D I A !!!
Brak wentylacji, brak światła (tę żarówkę to można sobie w lampkę na biurku wkręcić, a nie uprawiać pod nią - absolutnie się nie nadaje).
Ziemi za mało, doniczka za mała i przezroczysta... sorry za szczerość, ale totalne dno.

wilczyduch

Well-known member
Buchów
0
T R A G E D I A !!!
Brak wentylacji, brak światła (tę żarówkę to można sobie w lampkę na biurku wkręcić, a nie uprawiać pod nią - absolutnie się nie nadaje).
Ziemi za mało, doniczka za mała i przezroczysta... sorry za szczerość, ale totalne dno.

Opinia właściwa - lepiej usłyszeć z***y, niż czarowanie, że "jakoś to będzie"
Buszek kolego leci

Ani jedna rzecz w twoim boxie i uprawie nie jest zrobiona dobrze. Albo przykładasz się i stwarzasz warunki takie jak należy , albo odpuść sobie bo nawet 1g z tego nie będzie.

Szusty

Well-known member
Buchów
0
Mysle ze macie racje ;) To ja juz sie z tym pobawie w takich warunkach jakie jest z nadzieje ze cos bedzie bo to jednak pierwsza proba z krzaczkiem a z czasem pokupuje zarowki, nasiona itp i posadze cos powazniejszego.
To dziekuje za szczerosc bo przynajmniej wiem na czym stoje i jak bede mial juz nowy osprzet to zrobie fotorelacje. Ale postaram sie wrzucic jakies zdj co jakis czas tej siepy zebyscie zobaczyli co sie tu dzieje w tak lipnych warunkach :spalony:

Phnom

#support
Weteran
Buchów
1,689
Odznaki
3
Dokup przynajmniej 2 energooszczędne żarówki po 23W koszt to 20 zł a napewno pomoże roślinie i ściągniesz jakiś plon :) Co to za odmiana bo nie doczytałem? Jeśli to nie automat to przestaw na 12/12 fotoperiod.

Herb-at-Nick

Well-known member
Buchów
1
Chyba napisał że nie wiadomo jaka odmiana .Ja w domu za nic bym sie nie bawił w nasiono nie feminizowane ( na out z konieczności - jak mam gratis).
Ale zabawa zabawą i jeśli chcesz bawić sie dalej i sprawdzić co to los przyniesie to kup jak kolega wyżej napisał jakieś żarówki: ze dwie po 20 w ale zapewne to ziarno to nie automat więc będzie to trwało kilka miesięcy .I czemu ziemia do połowy tylko ?????!!!!!!!!! Jeśłi było cos o ziarnach to sorka - juz poźno i zmęczony jestem z deka.

Szusty

Well-known member
Buchów
0
Kupie dwie zarowki energiooszczedne i reszte zostawie tak jak jest. Chociaz zrobilembym cos z ta ziemia jeszcze tylko nie wiem jak to rozwiazac . Ziemie jeszcze mam, ale prosibym o jakis "poradnik" pokolei co robic. I przypominam ze boxa mam malego i kolejne pytanie ktore juz zadawalem ale zbytnio odpowiedzi nie dostalem. Czy zaczac juz trening FIM albo LST?:bongo4:

Regulamin -> Nazwa tematu powinna wyglądać w ten sposób

[Lampa i moc][powierzchnia][ilość i Odmiana] Co tam wolisz

Popraw to - narzędzia wątku -> edytuj temat albo warn

Ostatnią edycję dokonał moderator:

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów

Góra Dół