• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach

nasiona marihuany

[Fotorelacja] Project X - PCBox

Wyszukiwarka Forumowa:

jaracz.skuna

Well-known member
Buchów
0
Lecimy z koksem !

Całość zgromadzona do kupy. Te tego odstającego plastiku z tyłu będzie podczepiona rura aluminiowa no i do środka włożony zostanie filtr węglowy.

Czekam teraz na oprawki, termometr i nasionka. W planach oczywiście jeszcze odbłyśniki z puszek po piwie oraz zakup rogramatora czasowego.
Chciałbym to jak najszybciej skończyć.. wszelkie z***y i porady mile widziane.

Teraz pytania.
1. Jak dobrze zmniejszyć temperature w tym boxie ? Mam dwa plejsy na tego boxa. Pokój gdzie temp wynosi 30stopni i strych ale tam jest lipa jak cholera bo temperatura wynosi 35stopni :/
2. Jak polecacie zakryć tył obudowy (to miejsce gdzie normalnie znajdują sie zasilacze) Chciałbym aby to wyglądało w miare na zamaskowane. Będą tam iść dwa kable (zasilanie żarówek no i wentylatorków) i nic więcej.

cytrynowy

Active member
Buchów
0
1. Wentylator wyciagajcy powietrze zamontuja na samej gorze poniewaz powietrze ciepłe idzie do gory, zamontuj jeszcze wciagajcy powietrze mozesz jeszcze dac szybe pod lampy

jaracz.skuna

Well-known member
Buchów
0
Wentylator wciągający powietrze jest zamontowany. Co do podwyższenia wentylatora wydmuchującego to też byłby dla mnie problem ze względu na konstrukcje obudowy :/

---------- Aktualizacja posta 14-07-2012 20:19 ---------- Czas poprzedniego posta 09-07-2012 18:15 ----------

Update

zielar78

Well-known member
Buchów
0
Ad 2 - Polecam zamontować szybę. Z doświadczenia wiem, że gdy wlot jest praktycznie zasłonięty doniczką tak jak w Twoim przypadku, to ciężko jest ogarnąć temperaturę. Jeśli box nie musi być ściśle tajny to polecam zrobić nową dziurę w obudowie i w niej zamontować wentylator.

Ad 1 - Wytnij kawałek kartonu na wymiar i włóż w miejsce "brakującej" obudowy.

Z fartem:spalony:

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów

Góra Dół