Fryzjer? Automaty balkon

Wyszukiwarka Forumowa:

pieknyadziu

Well-known member
Buchów
0
Witam, mam na balkonie 6 roslinmz czego dwa powolutku zaczynaja kwitnac, bqrdzo pozno, sa juz leciwe na bank maja 6 tyg plus. Mix od rqs,gleba kwiatowa, na jednymmzrobilem lst a na drugim hst. Podlewane bio growem i bio heaven od niedawna. Bardzo niziutkiemalemdosyc bujne, mialem w ch*j klopoty z robakami ktore stopowaly wzrost roslin. Do tego pogoda kupa w nl odkad je posialem.

Fryzjer? RADY?SUGESTIE?OPINIE?
BEdzie widac jeszcze autonjacka, przeprowadzic na nim jakis tren8ng? A moze oba (LST PLUS HST)?

Pozdro ogrodnicy.

Rosliny niziutkie ale bujne..

---------- Post Zaktualizowany 21:31 ---------- Data pierwszego postu 21:26 ----------

CreepyCrawler

Active member
Buchów
0
Najpierw rozwiń HST ;) bo jestem ciekaw bo to grupa treningów a nie 1 trening i zastanawiam się co źle nazwałeś.
W temacie jest słowo "automaty" więc nie robiłbym nic z grupy HST bo zawalając Wega zmniejszasz sobie plon . HST jak toping , FIM , Supercroping spowalniają czasowo wzrost którego faza w auto jest określona wiekiem nie światłem.

Afroman

Well-known member
Weteran
Buchów
13
Siema, zrób lst na tej po toppingu i na reszcie też, a jak ci gdzieś liść przeszkadza z doświetleniem odrostów to śmiało możesz uciąć, zdaj się na swoją intuicję. :D

pieknyadziu

Well-known member
Buchów
0
Hst, przycialem na dwa szczyty(ostatnie zdjęcie).
Wczoraj mialemmb malo preflowerow, rano sie dzis budzę a tu zonk, zaczynaja mi sie formowac topki na tych 2 automatach.

Kiedy zaczac lac top maxa i bio blooma?
Mam jeszcze pk13 14 z canny, zastanawiam sie czy jedna panne tym podlewac? Do tej pory walilem same orhaniczne nawozy..

Fryzjera bede muaial zrobic, bo zaslaniaja mi liscie odrosty, moge ciac wszystkie oprocznwiatrakowych tak?

Eh liczylem na jeszcze tydzien samego grow, ale coz taka natura.

Nie polecam kartonowych doniczek na startt, nim sie korzen przebije to mija w ch*j czasu. Ja ostatnio podziabalem i powyciagalem tego kartonu trocheni od razu rosliny bzium do gory i na boki...

Malego auto jacka przycialem na dwa szczyty, chwile poczekam i bedzie lst. Myslaaelm wbic patyka jakiegos prostego i w spirale puścić glowny szczyt, da rade?

Pozdro, dzieki za aktywność! !!!

---------- Post Zaktualizowany 11:55 ---------- Data pierwszego postu 11:54 ----------

Ps jak bede przycinal liscie to przy samyn koncu lodygi czy zostawić jej z pol cm?

R

rolnikdolpasz

Guest
Co do topingu i lst, czy fim moim prywatnym zdaniem trochę za późno zasadziłeś. Osobiście zostawił bym rośliny w spokoju i nie ogołacał ich z liści, chociaż teorie o supercropingu i usuwaniu co niektórych liści też słyszałem.

Usuwał bym tylko całkowicie żółte liście kciukiem do wskazującego na łączeniu łodyżki liścia z łodygą rośliny.

CreepyCrawler

Active member
Buchów
0
Ja usuwam tylko uszkodzone liście , reszte zostawiam do późnego FLO bo jeszcze roślina wyciŕga z nich składniki jak brakuje w glebie

allroad

Well-known member
Buchów
1
Liscie żółte bym usuwał bo zabierają żarcie całej reszcie , a tak ogólnie skoro automat to bym nic nie trenował :p

Pikaczu

Well-known member
Buchów
1
o ile to jest veg ważna jest temperatura i wilgotność powietrza, widać że Twoje tak średnio miały warunki ale jeszcze nic straconego, duże i tak już nie będą, musisz teraz zadbać o odpowiednie nawożenie, ale nie przenawożenie, nie polecam dawać więcej niż piszą producenci, jeżeli będą jakieś niedobory to zauważysz to po liściach więc, nie lejmy wody do kubeczka po sam rancik bo nam się może wylać, a później trzeba sprzątać i herbaty wcale nie jest więcej... trening zawsze warto jest zrobić, nie słuchaj się koleszki wyżej co pisze automat nie automat, działanie treningu jest takie samo i skutki ma dalej takie same w przypadku sezonówek czy AF - czyli zwiększamy plon, co do ucinania liści to są różne szkoły, niektórzy nie ucinają wcale, niektórzy prawie wszystkie, i w obydwóch przypadkach można zauważyć dobry efekt końcowy, ja zazwyczaj ucinam z przodu liście wiatrakowe które blokują najwięcej światła rozgałęzieniom i staram się zostawić jak najwięcej liści i usuwam tylko te które zasłaniają dostęp światła do topów lub żółkną albo są poniszczone.

PS: najgorsze co jest w hodowli MJ to nadgorliwość, niejeden krzaczek wyrósł by ładniej gdyby dostał święty spokój i trochę jeść

R

rolnikdolpasz

Guest
Najlepiej takie automaty dać na koniec do boxa pod lampę, ale na boxa trzeba mieć warunki. Trzymane na balkonie wyjdą mizernie z powodu tego iż mają zapewne znacznie mniejszą ilość godzin światła słonecznego niż by rosły na otwartym polu.

pieknyadziu

Well-known member
Buchów
0
Mnie nic nie zaskoczy.
Historia autentyczna, z balkonu jakies 100m oode mnie ktor3j bylem swiadkiem.
Moj ziomus na samym poczatku marca wysadzil se piec automatow.
Po miesiacu rosliny mialy moze z 15 cm i smialem sie z tego imradzilem mu zeby te wydupil a se nowe zasadzil. Kolezka mnie nie posluchal, tylko cisnal ostro z nawozami plagron zestaw za 40e.

Te automaty to byly white russiac, chronic i mazar, n8szowe seedbanki jakies.

Efekt koncowy to 280g dobrego troche malo klepiacego, ale pieknego zielska. Serio autentyk.

Dziekuje panowie za odpowiedzi serdecznie.

Moje panie mialy i warunki srednie i pod górkę. Na poczatku 9stro zjedzone przez robaki a pozniej przesadzalem je to zostawilem je w takiej tekturowej donczce (grubosc kartonu to bylo z 0.4 0.5cm) i s8e nie moglymprzebic i staoy w miejscu.... dopiero jak lapa powyrywalem i ogolnie naruszylem te kartony to rosliny poszly do przodu. Dzis wygladaja tak

Ps pytanie wiem, ze banalne ale wole sie upewnic.

Czy butelka z kranowka moze byc zakrecona zeby chlor odparowal? No nie sadze, a do t3j pory zakrecalem prawie all time. Mongol hehe

---------- Post Zaktualizowany 12:42 ---------- Data pierwszego postu 12:35 ----------

Ps 2 dwa szczyty sa szersze 60cm niznwyzsze 52 cm.

Pikaczu

Well-known member
Buchów
1
nie będzie źle, ale jeżeli masz możliwość to kiedy słońce zachodzi od strony balkonu, wystaw je na parapet z drugiej o ile nie masz przypału albo jakieś oświetlone miejsce na podłodze z drugiej strony i będziesz miał ładne krzaczki o ile pogoda będzie przynajmniej średnia nie to co przez ostatnie miesiące :p

pieknyadziu

Well-known member
Buchów
0
Dzieki mordeczko, nie mam takiej możliwości niestety, u mnie swieci na nie od ok 12 do 18.

Wczoraj po zachodzie slonca poszedłem popatrzec se dokladnie na planciki.....
Zayebalem ze 30 35 robakow.... dzis juz tez z 15+.

Nie tykaja mi jednego plqnta tylko, a mam wysiqnych 5 malych i ten jeden na tle innych jest potezny....

Poki jest slonce nic nie szponce, ale wejda min 2dni deszczowe to wyspreyuje je bayer naturia.... (wczesniej palilo mi to roslinki i jestem do tego zn8esmaczony....)

Biobizz leafmcoat na hst a na reszcie canna cure nie daja rady niestetyz robakami....

---------- Post Zaktualizowany 20:23 ---------- Data pierwszego postu 20:08 ----------

Zdecydowalem sie jednak, ze od dzis do do piatku po zachodziemslonca roslinki beda dostawac syty oprysk z canna cure, jesli to nie pomoze, wjezdza naturia firmy bayer garden na ostro.

(mam obawy bo to pali rosliny.....)

pieknyadziu

Well-known member
Buchów
0
Yo, siemano ogrodnicze mordzie.

Mam problem, na poczatku bylo to gowno tylko na 1 roslinie, dzis przy dogladaniu dziewczyn widzialwm, ze kolejne 3 sztuki cierpia. Tzn pojawil mi sie sie NA AUTO JACKU Z FIRMY PARADISE SEEDS ( NIE POLECAM TEJ ODMIQNY OD TEGO PRODUCENTA NIKOMU TJ mialem 6 nasion 2x3st.
Jedna dalem ziomkowi (idzie lipa wfuj)a 5 se zasadzilem z czego wyskoczyly z ziemi dwie, jedna rosla az za dobrze i liscie byly az za duze i lodyga nie wytrzymala i padla mi roslina na glebe druga rosline mam i jest mega slaba pozatym pozarazala mi inne rosliny) pojawil sie bialy mech, to na bank plecha..
Co ciekawe atak poszedl glownie na lodyge, ofc bylo to tez na lisciach -punktowo ale jednak malo, zainfekowane liscie ofc od razu kosz... potem patrze, a tu nowe odrosty jak sie pojawialy to juz bialem-wydupilem ich chyba z siedem.....

Rosliny byly profilaktycznie pryskane canna cure, niestety nie daje to rady w ogole.
Jestem w nl i nie mam aktualnie hajsu, czy jest jakas eko tania alternatywa na ten mech?

Oprysk z czosnku?

Tak jak mowie, na poczatku tylko ten jack byl chory, ale dzisiaj rano poogladalem se rosliny a tu dupa na lodygach juz widzialem oznaki tego chorobska .. troche zalamka, bo mialem jedna rosline ktorej nie wpie****aly mi robaki i mimo, ze byla najmlodsza to teraz jest zdecydowanie najokazalsza.. jakies 2 razy wieksza od pozostalych... odmiana sweet tooth od barneys farm, wydupila nawet mazara od dutch passion z ktorym wiazalem ogromne nadzieje, ale on szczegolnie posmakowal robalom -.-.

Na poczatku mialem 2 laski, jedna, duzo zdrowsza ,lepiej rokujaca dalem na lst i spryskiwalem canna cure a druga slabsza przycialem na dwa szczyty i spryskiwalem leaf coat od biobizza.

Dwa szczyty sa duuuùuzo wieksze i mimo wsio zdrowsze. Nawozy te same i taka sama ilosc.

Choc musze przyznac, ze zaden z tych specyfikow nie poradzil se z insektami. I zjadaja mi rosliny od samego startu. Dlatego taka kicha rosnie..

Lst byl u fryzjera i chyba lekko przesadzilem, hehe.

Ok jesli ktos rozszyfruje ten belkot i chce sie podzielic swoimi spostrzeżeniami, to zapraszam,bede dozgonnie wdzieczny 8).

Pozdrawiam usmiechnietych, chinkskich ogrodnikowe.

Szafirowy

Well-known member
Buchów
0
Czosnek jest dobry na przędziorki z czego się orientuje. A na pleśń poza chemią z ogrodniczego to wątpię, że coś wymyślisz. Dziwne, że ci to pleśnieje jeszcze ten planty takie przewiewne wrzuć lepiej fotkę na następny raz z tym białym nalotem. Te ze zdjęć wyglądają na zdrowe.

Jak ci łapie łodygę od dołu to może ziemia? Nie przelewasz czasem?

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

Góra Dół