Yo, siemano ogrodnicze mordzie.
Mam problem, na poczatku bylo to gowno tylko na 1 roslinie, dzis przy dogladaniu dziewczyn widzialwm, ze kolejne 3 sztuki cierpia. Tzn pojawil mi sie sie NA AUTO JACKU Z FIRMY PARADISE SEEDS ( NIE POLECAM TEJ ODMIQNY OD TEGO PRODUCENTA NIKOMU TJ mialem 6 nasion 2x3st.
Jedna dalem ziomkowi (idzie lipa wfuj)a 5 se zasadzilem z czego wyskoczyly z ziemi dwie, jedna rosla az za dobrze i liscie byly az za duze i lodyga nie wytrzymala i padla mi roslina na glebe druga rosline mam i jest mega slaba pozatym pozarazala mi inne rosliny) pojawil sie bialy mech, to na bank plecha..
Co ciekawe atak poszedl glownie na lodyge, ofc bylo to tez na lisciach -punktowo ale jednak malo, zainfekowane liscie ofc od razu kosz... potem patrze, a tu nowe odrosty jak sie pojawialy to juz bialem-wydupilem ich chyba z siedem.....
Rosliny byly profilaktycznie pryskane canna cure, niestety nie daje to rady w ogole.
Jestem w nl i nie mam aktualnie hajsu, czy jest jakas eko tania alternatywa na ten mech?
Oprysk z czosnku?
Tak jak mowie, na poczatku tylko ten jack byl chory, ale dzisiaj rano poogladalem se rosliny a tu dupa na lodygach juz widzialem oznaki tego chorobska .. troche zalamka, bo mialem jedna rosline ktorej nie wpie****aly mi robaki i mimo, ze byla najmlodsza to teraz jest zdecydowanie najokazalsza.. jakies 2 razy wieksza od pozostalych... odmiana sweet tooth od barneys farm, wydupila nawet mazara od dutch passion z ktorym wiazalem ogromne nadzieje, ale on szczegolnie posmakowal robalom -.-.
Na poczatku mialem 2 laski, jedna, duzo zdrowsza ,lepiej rokujaca dalem na lst i spryskiwalem canna cure a druga slabsza przycialem na dwa szczyty i spryskiwalem leaf coat od biobizza.
Dwa szczyty sa duuuùuzo wieksze i mimo wsio zdrowsze. Nawozy te same i taka sama ilosc.
Choc musze przyznac, ze zaden z tych specyfikow nie poradzil se z insektami. I zjadaja mi rosliny od samego startu. Dlatego taka kicha rosnie..
Lst byl u fryzjera i chyba lekko przesadzilem, hehe.
Ok jesli ktos rozszyfruje ten belkot i chce sie podzielic swoimi spostrzeżeniami, to zapraszam,bede dozgonnie wdzieczny 8).
Pozdrawiam usmiechnietych, chinkskich ogrodnikowe.