• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach

nasiona marihuany

Góra biała, dół pada

Wyszukiwarka Forumowa:

Sitel

New member
Buchów
0
Hej,

Podpowie ktoś co może być przyczyną białej plamy na górnym liściu i padających dolnych liści?

Wydaje mi się (po przeczytaniu trochę na forum), że nie robię nic źle.

Ph gleby jest OK.
Woda też raczej dobra - podlewam jak ziemia zaczyna schnąć.
Światło w porządku.
Wentylacja też spoko.

Nawoże od ok. tygodnia i nic się nie zmieniło.

Za mało nawozu (według wiki to niby braki w witaminach)? Ale daje tyle co jest napisane na opakowaniu (Plagron Grow)

Proszę o pomoc.

KochamDom

Well-known member
Weteran
Buchów
0
Góra przepalona przez oświetlenie lekko. Ogólnie dół wygląda jak byś za dużo czegoś wlał. Natomiast albo to światło albo masz za mało azotu w roślinach bo wydają się blade. W ziemi to na zwykłym biohumusie forte byś poleciał z dobrym efektem weg;)

Pozdrawiam.

Sitel

New member
Buchów
0
Kupie ten Biohumus i zobaczymy co będzie.

Ta góra pojawiła się już jakiś czas temu i nie powieksza się ta plama - jest bez zmian więc chyba nie będę nic robił.

Nie wiem czy to mozliwe żebym wlał czegoś za dużo bo generalnie dolne liście mi padają już od 2 tyg, jak zaczęły padać to lałem wtedy jeszcze samą wodę, teraz dolewam witaminek i nie widzę poprawy. Witaminki dolewam zgodnie z opakowaniem.

Ogólnie coś przestała rosnąć :/
Zobaczymy jak na Biohumusie poleci.
A może jakąś chemię zastosować doraźnie?

WesolyWiesiek

Well-known member
Buchów
0
Wiesz tak szczerze mowiac to ja nie wiem dlaczego ludzie jak i ty maja problemy na samym starcie praktycznie.Wez przemysl rzeczy ktore robiles od poczatku i jak sie przygotowales do uprawy ;p

1.Gleba
2.Woda
3.Swiatlo
4.Wentylacja

Jezeli te 3 czynniki spelniles prawidlowo to wtedy mozesz brac pod uwage inne czynniki.Rozumiem w dalszej czesci uprawy gdy plant juz jest rozwiniety i jego zapotrzebowanie jest wieksze ale tutaj gdy masz malego planta nie powinno byc problemow.A skoro je masz to mysle ze gdzies dales dupy ;p;p;p
Chyba ze to genetyka jest z***ana wiec raczej ciezko cos poradzic na to ;p

Moze cos z korzeniami zrobiles ??
Albo ten kermazyt cos ci psuje choc nie wiem ;p
Ja na starcie nie uzywam niczego zwykla ziemia woda i biedne swiatlo i nawet zoltego listka nie mam pawie do konca uprawy ;p

Pozdro i zycze szybkiego powrotu do zdrowia :)

Sitel

New member
Buchów
0
Gleba dobra bo Cana Pro
Woda z dobrym Ph
Światło nie jest jakieś super ale dawało radę (teraz zmieniłem na trochę lepsze)
Wentylacja jest ok

No właśnie roślinka już ma 5tyg więc taka młoda nie jest.
Dokarmiam ją teraz i daje lepsze światło więc mam nadzieje, że to pomoże :)

WesolyWiesiek

Well-known member
Buchów
0
Zobacz to moj starszy plant ktory mial ok 2 tyg a warunki kiepskie mam do uprawy.Pestka noname ;p

A tu masz tego samego planta ktory wyszedl na outa razem 5 tyg i 3 dni ;p

Sitel

New member
Buchów
0
Posłuchałem Waszych porad i niunia poszła ostro do góry :) nawet chyba za ostro :/ Rośnie aż za bardzo - około 1-1,5cm na dzień !

Co trochę muszę podnosić żarówkę żeby nie dotykała drzewka...

Warunki ma bardzo dobre... Ph w normie...
Światło to Elektrox dual CFL 85W

IMG_0607.JPG

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów

Góra Dół