Kim wielkim był JPII ? Starcem widzącym szatana w prezerwatywach ? Eeeee, nic specjalnego.
lubo napisał:Kim wielkim był JPII ? Starcem widzącym szatana w prezerwatywach ? Eeeee, nic specjalnego.
sleja deb**`. Coś znowu łykałeś czy cię już całkowicie pok***iło? Znasz kogoś choć w połowie takiego jak Jan Paweł II? Wątpię.
Zastanów się nad tym co piszesz. Sam jestem niewierzący ale np. śmierć JPII bardzo przeżyłem.
Był autorytetem, był pierwszym papieżem zachowującym się jak normalny człowiek ( srał na to co przystoi papieżowi a co nie)
nie tracił poczucia humoru do końca, wielki człowiek, naprawdę niewielu jest takich na świecie.
durielek napisał:sleja ty jestes pier****!!to czlowiek ktory mimo choroby i wielkiego cierpienia chcial dalej pomagac ludzia!!
pomugl zjednoczyc wielu ludzi na swiecie!!jezdzil po wielu krajach mimo ze byl chory!!
a jago poczucie chumoru bylo takie jak przystalo na papieza!!
przeciez niepowie ci sprosnych dowcipow!!
pomugl takze obalic komunizm w polsce!!
zachowwywal sie jak normalny czlowiek tak by muc do kazdego trafic!!
a wielu ludzi odmienil!!a olweanie zasad ,to olewal te ktore bylo trzeba!! sleja
jak nieuwazasz go za autorytet to zostaw to dla siebie a to co napisales jest jego zkrytykowaniem ale i ponizeniem!!!
jak bena umierac ci bliscy to te bendziesz jaral, wdupcal dxm i fete??powodzenia uker:
durielek napisał:pomagal wielu ludzia jesli chodzi o calosc!!niewiesz co moglo by byc jakby go niebylo!!bo mozliwe ze tym co robil on wlasnie tobie pomugl,mniej lub wiecej!bo swiat bez niego muglby wygladac duzo gozej!!
muwisz ze to wiara uczynila a ja wlasnie sie wtrace ze nie!!gdyz po duzej czesci ludzie patrza na czlowieka!!bo powiedz mi czy wiara czynila to ze w srednio wieczu uzadzano dla przykladu wyprawy krzyrzoew!!gwalcac, niszczac wszystko i mordujac??czy wiara tez bylo plawienie sie w dostatkach,luksusach i wiecznym pijanstwie wsrud duchowienstwa!!to ludzie takie zeczy zmieniaja...!!i prawa moralne ktore nimi kieruja!!
jednoczyl ludzi za pomoca wiary a nie sama wiara...
heh uwierz ze chcialbymShadow napisał:Nie bulwersuj sie Bielak
heh sadzisz ze przekaz jest kulturalny? ;] hehe r:Shadow napisał:Kulturalna