akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Golden teacher - czy to już czas zbiorów?

Wyszukiwarka Forumowa:

dr34m5

New member
Buchów
5
Cześć,

2 tygodnie temu zakupiłem pierwszy w zyciu growkit, golden teacher w tym przypadku. Nie spodziewałem się, ze to tak szybko pójdzie, a po powrocie dziś z pracy wieczorem zastałem grzyby w takim stanie:
Zrzut-ekranu-2026-02-19-182126.png

Zrzut-ekranu-2026-02-19-182140.png

Zrzut-ekranu-2026-02-19-190145.png

Czy to już czas zbiorów? Naczytałem się w internecie kiedy to powinno się wydarzyć, ale ja chyba nie umiem tego odnieść do swojego przypadku i szczerze mówiąc trochę zgłupiałem - myslałem, że takie rozkminy będą później. :D

Wczoraj było jeszcze tak:
Zrzut-ekranu-2026-02-19-182019.png

Zrzut-ekranu-2026-02-19-182033.png

Zrzut-ekranu-2026-02-19-182047.png

Zrzut-ekranu-2026-02-19-182115.png

Dzięki z góry za pomoc!

Pozdrawiam

dr34m5

New member
Buchów
5
No nieźle, nie wiem co mi się w bani ułożyło, ze te kapelusze nie były jeszcze takie jak powinny w dniu, w którym już był czas zbiorów i nawet nie pokusiło mnie, żeby dzień wcześniej się tutaj upewnić, czy to już.

Dzięki za szybką odpowiedź!

Oczywiście zebrane wczoraj, ciekawe czy reset tego ciastka coś jeszcze da, zobaczymy.

Pytanie, jak się przelicza dawkę takich grzybów zebranych trochę za późno? Bo podejrzewam, że są uboższe w cenne substancje w porównaniu do takich zebranych o czasie.

Ex Machina

Well-known member
Buchów
16
No nieźle, nie wiem co mi się w bani ułożyło, ze te kapelusze nie były jeszcze takie jak powinny w dniu, w którym już był czas zbiorów i nawet nie pokusiło mnie, żeby dzień wcześniej się tutaj upewnić, czy to już.

Dzięki za szybką odpowiedź!

Oczywiście zebrane wczoraj, ciekawe czy reset tego ciastka coś jeszcze da, zobaczymy.

Pytanie, jak się przelicza dawkę takich grzybów zebranych trochę za późno? Bo podejrzewam, że są uboższe w cenne substancje w porównaniu do takich zebranych o czasie.
Nic się nie martw, najwyżej ciastko Ci nie pójdzie kolejny raz.
Nie ma co przeliczać ;) trzeba doświadczać, bo ten Twój gt i tak będzie inny niż ten mój. One się różnią szczepami między vendorami. Jak masz dobry szczep, to na luzie. Keidyś myślałam, że jak się spóźnię, to będą słabsze, no i się zdziwiłam 😅😅😅

Ex Machina

Well-known member
Buchów
16
A jak nie wiesz, czy zdążysz, to fajnie badać albinosy, mało zarodników

dr34m5

New member
Buchów
5
No oprócz gt, mam właśnie obok ciastko z Albinos A+, ale one dopiero teraz zaczęły konkretnie rosnąć. Ten największy to jeszcze nie jest ten moment, prawda? Wybaczcie, ale po spóźnieniu przy gt bardzo nie chcę zrobić tego samego w przypadku tych. No i nie wiem czy ten niebieski kolor wokół kapeluszy jest w porządku.

Zrzut-ekranu-2026-02-23-220053.png

Ex Machina

Well-known member
Buchów
16
No oprócz gt, mam właśnie obok ciastko z Albinos A+, ale one dopiero teraz zaczęły konkretnie rosnąć. Ten największy to jeszcze nie jest ten moment, prawda? Wybaczcie, ale po spóźnieniu przy gt bardzo nie chcę zrobić tego samego w przypadku tych. No i nie wiem czy ten niebieski kolor wokół kapeluszy jest w porządku.

Zrzut-ekranu-2026-02-23-220053.png
Wyglądają zdrowo :) też mam AA+ na podobnym etapie nawet

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół