akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Grapefruit

Wyszukiwarka Forumowa:

Atanazy Bazakbal

Well-known member
Weteran
Buchów
12
Jak kiedyś po pijaku wlałem pół butelki asashi do spryskiwacza bo uznałem że "na oko" będzie dobrze to pohermiło mi pół boksa. Jednak czy to od tego to nie wiem bo nie powtarzałem eksperymentu. Nie było jednak innych możliwych przyczyn.

Tazio

H

HCT

Guest
To może Asashi dopisać by do listy środków używanych do hermiania na pestki feminizowane ? :D

TAZIO EDIT:Jak zrobisz testy... Dla mnie to wciąż terra incognita.

Ostatnią edycję dokonał moderator:

chwastus

Well-known member
Buchów
0
Na poczatku flo pobcinałem troche dolne partie i potem żeby było im lepiej prysnąłem asahi... wyszło jak z reforma słuzby zdrowia. Od dzis asahi tylko na wegu!!! Pozdro

bobmarley

Well-known member
Buchów
0
mam pytanie do osob ktore mialy ta roslinke: czy ta odmiana zmiesci mi sie w boksie ok 90cm przy zastosowaniu treningu lst? po odjeciu wysokosci doniczek i lampy (hps 150w) zostaje jakies 50cm

D

delete

Guest
Mój kumpel miał i z dniczką 11l(26cm wysokości) bez treningu przy 2 lub 3 tygodniowym wegu miał około 80-90cm. Jak byś dał trochę mniejszą doniczkę, 1-2 tygodnie wega to na pewno się zmieścisz :)

G

Gość

Guest
Roślina podwaja swoją wysokość po przełączeniu na flo. Poza tym uważam, że się nie zmieści. Ew. może 12/12 od nasiona. Od 90cm odejmujesz nie tylko wysokość doniczek i wysokość odbłyśnika (zakładając, że doniczki 20cm odbłyśnik 10cm) ale także musisz uwzględnić odległość od lampy i myślę, że 20cm to jest minimum. razem daje ci to 40cm "wysokości roboczej". Myślę, że 12/12 od nasiona i LST może wtedy się uda.

bobmarley

Well-known member
Buchów
0
dzięki za odpowiedzi ale dalej nie wiem czy w ogóle warto zaczynać :(
najlepsze ze kupiłem te nasionka dlatego że w opisie bylo napisane: "rośliny rosną do 50-60cm przy zastosowaniu fotoperiodu (12/12) po jednym tygodniu fazy wegetatywnej (20/4)" i pomyślałem ze z lst spokojnie sie zmieści w moim boksie
sory ze tu spamuje ale nie mogłem znaleźć odpowiedniego tematu który pomógłby mi rozwiać moje wątpliwości jesli ktoś jeszcze ma coś do powiedzenia będę wdzięczny
pozdrawiam :zjarany:

chwastus

Well-known member
Buchów
0
U moich grapefruitów zauwazyłem dwa fenotypy, jeden z nich rosnie wyższy i ogólnie jest gorszy poznasz go po tym że liscie sa jasniejsze i jakby pomarszczone szczególnie na poczatku. Powodzenia

pipiripi

Well-known member
Buchów
0
Jak wygląda grapefruit na flo z zapaszkiem??? Mocno wali Ganją czy nie jest tak źle??? Filtr będzie potrzebny??

pipiripi

Well-known member
Buchów
0
Oki dzięki bo mam w planach wystartować z 4 panienkami a mieszkam w małym mieszkanku w bloczku. Ale i tak chcę jakiś filterek własnej roboty zorganizować na wszelki wypadek

chwastus

Well-known member
Buchów
0
Wali jakby owocowo, ale bez filtra niepotrzebnie zwiekszasz znacznie ryzyko - pomysl o tym.

drzewiec

spokojny furiat
Weteran
Buchów
11,402
Odznaki
11
mam pytanie do osob ktore mialy ta roslinke: czy ta odmiana zmiesci mi sie w boksie ok 90cm przy zastosowaniu treningu lst? po odjeciu wysokosci doniczek i lampy (hps 150w) zostaje jakies 50cm
jasne,zmieści sie , czemu nie

..u mnie było - hps 150W,,wys.box-100cm,doniczki 10l.(ziemi ok.8l.-wys.25cm)
- 30 dni wega (mysle że z tydzień za długo)
-lst
-wysokość - ok.45cm

Jak wygląda grapefruit na flo z zapaszkiem??? Mocno wali Ganją czy nie jest tak źle??? Filtr będzie potrzebny??
będzie czuć kolego,,dawaj filtr jakiś,będziesz spokojniejszy

no i .z fartem Ludzie.

lumenator

Well-known member
Buchów
1
Cytat:
Napisał pipiripi
będzie czuć kolego,,dawaj filtr jakiś,będziesz spokojniejszy

mam 10x passion x grapefruit bez filtra z litrowym słoikiem od ona pro nic nie czuć
poza ładnym zapachem nawet połowa słoja nie zeszła jeszcze będzie na next grow.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół