akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Green Doctor w Łodzi

Wyszukiwarka Forumowa:

GreenDoctor.pl

Well-known member
Klinika
Buchów
349
Gabinet Green Doctora w Łodzi mieści się na Al. Marsz. Józefa Piłsudskiego 133 d – Centrum Medyczne Mediplan, gabinet nr 3.

Punkt konsultacyjny czynny będzie w każdy wtorek w godzinach 17:00-19:00

Centrum Medyczne Mediplan na parterze, gabinet nr 3 (Wejście w lewej strony budynku, od strony FitFabric). Rejestracja będzie udzielała informacji przychodzącym pacjentom oraz kierowała do gabinetu.

Rezerwacje terminów pod numerem telefonu 574 007 276 lub mailowo kontakt@greendoctor.pl

gorzki

Well-known member
Buchów
2
Do tej pory korzystałem z innej kliniki i z relacji osób wiem, że w każdej wyglada to inaczej.
1. Czy w gabinecie lekarz przedstawi mi cennik oraz dostępność lekrastw w aptece z danego dnia?
2. Czy jesli dostane receptę na najwyzsze stężenie THC, to w aptece bedę mógł sobie wybrac wtedy dowolną odmianę, a nie tylko taką, która ma takie steżenie jak na recepcie?
3. Czy dostanę receptę rozpisana na terapie trwającą 3 miesiące?
4. Czy w Łodzi to standardowa praktyka, że mogę sobie wziąć np po 5g z róznych odmian i kiedy opakowanie bedzie po 10g lub 15g to wtedy mi otworzą i odważą np 5g?
5. Czy przepisane lekarstwa na MM mogę sobie wybrać na ilu receptach będę miał je rozdzielone?

Wcześniej gdzie sie leczyłem, to takie były standardy i wiem, że niektóre rzeczy o które pytam zależą nie od lekarza, ale od apteki. Jednak we wcześniejszej klinice do której uczęszczałem, to miała porozumienie z apteką i zostałem poinformowany własnie o takich możliwościach.

Ostatnia edycja:

BetonowyDaniel

Edward A. Murphy
Buchów
10,752
Odznaki
12
Niestety, ale mam stwierdzoną dysleksje,
żadna wymówka kolego w czasach autokorekty itp...

I nie, nie czepiam się do Ciebie, po prostu jak napisałem wyżej - słowniki w przeglądarkach, telefonach, autokorekty itp. Wystarczy chcieć :)

Zdrowia :)

btw - szybciej uzyskasz odpowiedź jak do nich zadzwonisz. 28 lipca 2025 to jego ostatnia wizyta tutaj.

Ostatnia edycja:

Amator botaniki

Well-known member
Buchów
264
Odznaki
1
Do tej pory korzystałem z innej kliniki i z relacji osób wiem, że w każdej wyglada to inaczej.
1. Czy w gabinecie lekarz przedstawi mi cennik oraz dostępność lekrastw w aptece z danego dnia?
2. Czy jesli dostane receptę na najwyzsze stężenie THC, to w aptece bedę mógł sobie wybrac wtedy dowolną odmianę, a nie tylko taką, która ma takie steżenie jak na recepcie?
3. Czy dostanę receptę rozpisana na terapie trwającą 3 miesiące?
4. Czy w Łodzi to standardowa praktyka, że mogę sobie wziąć np po 5g z róznych odmian i kiedy opakowanie bedzie po 10g lub 15g to wtedy mi otworzą i odważą np 5g?
5. Czy przepisane lekarstwa na MM mogę sobie wybrać na ilu receptach będę miał je rozdzielone?

Wcześniej gdzie sie leczyłem, to takie były standardy i wiem, że niektóre rzeczy o które pytam zależą nie od lekarza, ale od apteki. Jednak we wcześniejszej klinice do której uczęszczałem, to miała porozumienie z apteką i zostałem poinformowany własnie o takich możliwościach.
Ja Ci mogę coś podpowiedzieć ogólnie jak to działa, bo przerabiałem trochę medycznej w PL, ale szczegóły to tak jak Ci Betonowy pisał.
1. Musisz dopytać, ale mała szansa. Lekarz może się orientować co jest dostępne, ale w jakich cenach, to nie ma co wymagać. Są kliniki, które mają swoją lub zaprzyjaźnioną aptekę i wtedy takie informacje można dostać przy wizycie.
2. Nie będziesz mógł. Lek wydany musi się zgadzać z tym przepisanym. Jak masz 27%, to tylko 27% mogą Ci dać, ale za to można różne odmiany o tej mocy dostać.
3. Tu trzeba zapytać, ale zwykle dostajesz jedną lub dwie recepty, co powinno według standardowych dawek sugerowanych, wystarczyć do dwóch miesięcy. Raczej rzadko się zdarza, żeby więcej dawano, bo też musisz wrócić na kontrolę i zostawić znów trochę pieniążków.
4. Zależy od polityki apteki. Są sieciówki, które to robią, więc nie powinno być najmniejszego problemu (DOZ, SuperPharm). Trzeba dzwonić do konkretnej apteki, żeby dopytać.
5. Decyduje lekarz, ale jak poprosisz, to nie powinno być problemu, żeby wybrać np. dychę na dwóch receptach.

gorzki

Well-known member
Buchów
2
Ja Ci mogę coś podpowiedzieć ogólnie jak to działa, bo przerabiałem trochę medycznej w PL, ale szczegóły to tak jak Ci Betonowy pisał.
1. Musisz dopytać, ale mała szansa. Lekarz może się orientować co jest dostępne, ale w jakich cenach, to nie ma co wymagać. Są kliniki, które mają swoją lub zaprzyjaźnioną aptekę i wtedy takie informacje można dostać przy wizycie.
2. Nie będziesz mógł. Lek wydany musi się zgadzać z tym przepisanym. Jak masz 27%, to tylko 27% mogą Ci dać, ale za to można różne odmiany o tej mocy dostać.
3. Tu trzeba zapytać, ale zwykle dostajesz jedną lub dwie recepty, co powinno według standardowych dawek sugerowanych, wystarczyć do dwóch miesięcy. Raczej rzadko się zdarza, żeby więcej dawano, bo też musisz wrócić na kontrolę i zostawić znów trochę pieniążków.
4. Zależy od polityki apteki. Są sieciówki, które to robią, więc nie powinno być najmniejszego problemu (DOZ, SuperPharm). Trzeba dzwonić do konkretnej apteki, żeby dopytać.
5. Decyduje lekarz, ale jak poprosisz, to nie powinno być problemu, żeby wybrać np. dychę na dwóch receptach.
No też właśnie, zawsze jak byłem w kilinice, to lekarz miał cennik z tego dnia, a apteka nie robiła mi problemów kiedy wybierałem sobie słabsze odmiany niż to, co miałem przepisane, dlatego zawsze brałem najmocniejsze stężenie, a w aptece przepierałem w promocjach.
Nie było też problemu, żebym dostał 3 recepy na łacznie 60g i rozpisane dawkowanie na 3 miesiące.
Dlatego szukam kliniki o takich standardach, do których jestem przyzwyczajony. Wtedy mogę sobie popróbować odmian, która na mnie najlepiej działa i na zapisane 60g, mogłem sobie wziąć 12 róznych.
Nie chce mi się szukać/dzwonić po aptekach tak żeby co do 1% zgadzało się stężenie i być ograniczanym w wyborze.

BetonowyDaniel

Edward A. Murphy
Buchów
10,752
Odznaki
12
Nie, żebym robił antyreklamę lub konkurencję ale może spróbuj u Konopnego Farmaceuty? Sporo osób jest z niego zadowolona.

Łódź​

ul. Bratysławska 2a, 94-032
Gabinet czynny dwa razy w tygodniu: wtorek - czwartek 15:00 - 19:00

KonopnyMed

gorzki

Well-known member
Buchów
2
Aspot clinics jest najtańszy;)
Zainteresował mnie ten Aspot, bo rzeczywiscie 70 zł za wizyte to tanio. W tej cenie dostanę również zaswiadczenie o tym ze jestem pacjetem MM?
Na ile rozpisują terapie i na jakie ilości mogę liczyć? Zaznaczę, że byłem już na terapi MM.
BTW. Byłem dzis w jednej aptece podpytać o MM i o dziwo trafiłem na taka, która wymaga oprócz steżenia dokładną nazwę odmiany na recepcie, bo inaczej mi nie bedzie mógł sprzedać i niestety, ale powiedziano mi, że nie bedę mógł sobie wybrać kazdej odmiany byle by stęzenie THC sie zgadzało.
Powiedziano mi również, że nie sprzeda mi takiej, która jest w promocji np. z terminem do końca czerwca jesli bede miał rozpisana terapię na 3 miesiące.
Widzę, że standardy są rózne i nigdy wcześniej nie było problemów z innymi stężaniami co na recepcie, czy brakiem dokładnej nazwy odmiany, czy terminu przydatnosci.
Polecacie moze jakieś apteki z Łodzi?

JimmyCzuuu

Respekt czuje przed naturą
Buchów
5,012
Zainteresował mnie ten Aspot, bo rzeczywiscie 70 zł za wizyte to tanio. W tej cenie dostanę również zaswiadczenie o tym ze jestem pacjetem MM?
Na ile rozpisują terapie i na jakie ilości mogę liczyć? Zaznaczę, że byłem już na terapi MM.
BTW. Byłem dzis w jednej aptece podpytać o MM i o dziwo trafiłem na taka, która wymaga oprócz steżenia dokładną nazwę odmiany na recepcie, bo inaczej mi nie bedzie mógł sprzedać i niestety, ale powiedziano mi, że nie bedę mógł sobie wybrać kazdej odmiany byle by stęzenie THC sie zgadzało.
Powiedziano mi również, że nie sprzeda mi takiej, która jest w promocji np. z terminem do końca czerwca jesli bede miał rozpisana terapię na 3 miesiące.
Widzę, że standardy są rózne i nigdy wcześniej nie było problemów z innymi stężaniami co na recepcie, czy brakiem dokładnej nazwy odmiany, czy terminu przydatnosci.
Polecacie moze jakieś apteki z Łodzi?
Raz w życiu korzystałem przed wyjazdem za granicę na wakacje. W cenie miałem zaświadczenie, receptę, wypełniony kwit potrzebny na wywóz leku zagranicę

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół