- Rejestracja
- Paź 2, 2009
- Postów
- 3,327
- Buchów
- 4,336
- Odznaki
- 13
no to sie uda jak zrobisz to przypadkiem nie wal 50ml jak geniusz od jeża@ekoludek No tak planowałem z cytrynami zamknąć w słoju na dwa miesiące. Powinno się udać.
no to sie uda jak zrobisz to przypadkiem nie wal 50ml jak geniusz od jeża@ekoludek No tak planowałem z cytrynami zamknąć w słoju na dwa miesiące. Powinno się udać.
No nie planowałem walić odrazu z grubej ruru, tylko badawczo/stopniowo. 40g na 0,5 70% + 0,5 95% plus lekko wyciśnięte cytryny bez skórki i odrobiną miodu. Czy robić to typowo po 7 dniach suszenia, czy jeszcze curring przynajmniej tydzień, dwa?no to sie uda jak zrobisz to przypadkiem nie wal 50ml jak geniusz od jeża
zrób curing a miód i cytryne dodaj dopiero po zrobieniu dg i znów niech lezakuje troche , tak wyczujesz ile czego dac na swój smakNo nie planowałem walić odrazu z grubej ruru, tylko badawczo/stopniowo. 40g na 0,5 70% + 0,5 95% plus lekko wyciśnięte cytryny bez skórki i odrobiną miodu. Czy robić to typowo po 7 dniach suszenia, czy jeszcze curring przynajmniej tydzień, dwa?
Kozacki efekt tego klarowanego Green Dragona, czego dokładnie się pozbyłeś?Miałem już jakiś czas temu pochwalić się green dragonem mojej produkcji robiłem generalnie z przepisu z pierwszej strony z tym że wcześniej pozbyłem się substancji które psują smak i wygląd tej za***istej mikstury
To pokrótce z tego co jeszcze pamiętam:
Mikstury wyszło około 900ml, także straty tylko 100ml. Moc zadowalająca, po kielichu ze zdjęcia faza upie****a łeb, dlatego też przy kolejnych podejściach do flaszki to 1/4 kielicha i jest całkiem sympatycznie. Smak dominujący to mocny alkohol także bez nieprzyjemnych wrażeń
- Suchy materiał z resztek pozyskanych podczas uprawy w ilości 47g,
- Dekarbo 150stC około 6 min,
- Podgrzanie alko w ilości 1litr około 70% mocy do około 70stC,
- Grzanie materiału z alkiem około 40 min. co jakiś czas mieszając,
- Odcedzenie alko od materiału i przelanie do butelek,
a tu zdjęcie baniaka z tym co nie trafiło do mikstury, dla miłośników tego typu dragona
czego dokładnie się pozbyłeś?
Dekarboksylacje robiłeś na mokrym suszu czy przed płukaniem w wodzie?Baronie praktycznie wszystkiego co jest rozpuszczalne w wodzie, bo przed kąpielą w alko była kąpiel w wodzie
Jak ktoś sobie chce nalewke trzymać dłuższy okres czasu to warto porządnie zrobić. Mi się trafili koneserzy którzy trzymają alkohole i chcą to nabyć po prostu do kolekcji.W sumie co za znaczenie że jest tam chlorofil. Psuje smak...no tak. Ale to tylko jeden kieliszek hahaha...albo i mniej a przemielony około 20 godzin. @turbocizia do wszystkiego trzeba dojrzeć...Ja do grzybów też dojrzałem.