• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach

nasiona marihuany

Green o matic od GHS

Wyszukiwarka Forumowa:

Black Jack

Well-known member
Buchów
0
Gree'o'matic:spalony:

Smak - 7/10 Lekko śmietankowy, delikatnie drapiący w gardło. Nie powoduje zakrztuszenia.
Zapach - 9/10 Zapaszek bardzo przyjemny. Można wyczuć w oddali zapach mielonej kawy i nutę sosny.
Moc - 6/10 Nie jest to powalające ziółko, ale najgorsze też nie jest. Jak dla mnie w sam raz.
Działanie - 9/10 Bardzo relaksujące, wchodzi na umysł dopiero po 10 minutach. Tysiąc myśli na sekundę, również włącza się słowotok, którego ciężko opanować. Ta odmianka jak najbardziej mi przypasowała, ponieważ nie zamula co mnie bardzo cieszy. Nadaje się na całodzienne palenie. Z czystym sumieniem polecam tą odmiankę.

W podpisie link do fotorelacji​

Ostatnia edycja:

blackdomina

Well-known member
Buchów
0
Pięknie ci to wyszło, jestem ciekawa jak będzie u mnie też się skusiłam. Czy Green o matic pleśniał ci? bo ktoś mi powiedział, że przez żywice lubi złapać pleśń.

Black Jack

Well-known member
Buchów
0
U mnie na szczęście nie pojawiła się pleśń i nie pryskałem niczym zapobiegawczo. Może dlatego, że nie było anomalii pogodowych.

Kage

Well-known member
Buchów
13
Odznaki
1
ja się nie zgodzę bo dla mnie jest to mocny upie****acz z efektem stoned

5gramzkrzaka

Well-known member
Buchów
0
Siema!
Przeczytałem dużo smoke reportów tej odmiany i uważam ,że każdy po części ma rację (dużo osób przedstawia przeciwstawne fakty). Wiele razy paląc ten sort myślałem jak go można opisać. Parę faktów ode mnie:

Roślina: była gotowa do ścięcia już w 55 dniu (80-90% 'włosków' brązowych) ale dałem jej 5 dni więcej. Rośnie niska, mocno się rozrasta. Tworzy ładne twarde topki, mocno oblane żywicą. Pod koniec życia, roślinkę było czuć w całym pokoju. Nie był to jakiś intensywny zapach, ale wyczuwalny. Dodam ,że nie miałem żadnego filtru.

Produkt: w moim przypadku żywiczne, długo palące się, dosyć twarde topki. Zapach i smak to coś w rodzaju mixu, jakby śmietanki, coś jakby kawy, coś jakby sosny + takie skojarzenie jakby trochę zalatywało lowryder'em.

Moc i działanie: Green-o-matic jakimś wybitnie mocnym paleniem nie jest. Według mnie zasługuję na miano 'trawki'. Trochę z przymrużeniem oka względem mocy, ale to nie znaczy ,że nie można się tym zrobić dobrze.
chociaż... niewprawionego zawodnika lolek 'czyścioch' (ok 0,5g na dwie osoby) zamienił w kamień a następnie wprowadził w stan głębokiego snu w pozycji siedzącej :D
Mnie ('niedzielnego' palacza, ale palącego od kilku lat) początkowo pobudza do robienia czegoś, szczególnie kończynami dolnymi, następnie delikatnie wszystko przechodzi w stoned. Można normalnie pogadać, myśleć.. ale tylko o teraźniejszości. Przeszłość jest totalną pustką.
W małych ilościach 1-2 buszki z fajki działa bardzo przyjemnie, relaksująco, lekko pobudzająco, z małym uśmiechem i z łatwością potrafimy kojarzyć fakty (teraźniejszość).
Na koniec dodam swoje pierwsze wrażenie po pierwszej degustacji tematu (2 buszki z fajki metalowej) : 'jest zaj*biście :)'

(Roślina pochodziła z uprawy indoor (microbox). Nasiona od Green House Seeds kupione w Amsterdamie)

Z fartem! 5!

Ps. Co powstanie jeśli green-o-matic zostanie zapylony lowryder'em?

5gramzkrzaka

Well-known member
Buchów
0
to wiem. Chodzi mi konkretniej o nowe rośliny powstałem z pestek gom x lr . Czy powstanie mix tych dwóch odmian. Czy będą się trafiały osobniki gom i osobniki lr? ew z przewagą cech w którąś stronę np kilka z przewagą cech gom i kilka z przewagą cech lr. Czy po selekcji roślin z cechami gom i kolejnym zapyleniu roślin tylko o cechach bliższych gom'owi powstanie tak jakby gom reg? czy po zapyleniu gom x lr powstanie gom z większą ilością cech lr? (Green-o-matic już sam w sobie ma geny low rydera)
genetyka: Ruderalis, Marrocan, White Dwarf, Low Rider

Wiem ,że skomplikowanie to napisałem, ale ktoś może mi rozmyć moje wątpliwości?

ps przeglądałem różne tematy ale nie wiem czy nie ma w nich odpowiedzi na moje pytania czy jestem tak głupi :)

Pozdr <shiza>

D

delete

Guest
wyjdą Ci nieustabilizowane geny (będą do siebie tak podobne jak ty do swojego rodzeństwa :p)

R

rrrrr

Guest
smak

można wyczuć smak szynki wieprzowej i curacao z dodatkiem jogurtu panacotta,,,,pie****enie zioło to zioło a nie ku**a jakaś chałwa lub czekolada:spalony:

5gramzkrzaka

Well-known member
Buchów
0
mały offtop po latach... Green-o-matic od GHSC ma dwa fenotypy: 1 mocny upierdzielacz kanapowy, ciemna zieleń, zapach i posmak pieprzowy 2 działanie indyjkowe ale znacznie lżejsze z oddziaływaniem na głowę :) szybkie kojarzenie faktów teraźniejszych, jaśniejszy kolor, smak\zapach śmietankowo-kawowy jakoś tak :) Rośnie szybko, produkuje dużo żywicy, niska i dobrze się rozrasta na boki. Fajna do lst i niskich boxów. Trzeba uważać na zapach! Dosyć intensywny. Ciekawa odmiana do sprawdzenia ale daleko jej do top5. ...a przynajmniej mi nie leży :) ps u mnie często występował zamulacz na następny dzień. Ale mało palę więc pewnie dlatego. Takie tam spostrzeżenia po 10 sionkach :) in i parapet

siema!

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów

Góra Dół