akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

GreenGarden by Degustatorr AUTO Northern Light + AUTO Ultraviolet MONK SEED 300W CFL !

Wyszukiwarka Forumowa:

Degustatorr

Member
Buchów
0
!Witam wszystkich niskociśnieniowców!

Wpadam tu do Was z moimi dzidziuśkami i mam nadzieję, że spędzimy tu razem trochę czasu w za***istej atmosferze. Zakładam właśnie swoją pierwszą fotorelację w życiu mimo iż to nie są moje początki z kobitkami, dlatego też chciałbym się podzielić z Wami swoimi doświadczeniami, zabrać coś też Waszej wiedzy i ogarnąć przy okazji tez trochę z***ek :sunny: Tak więc zapraszam do śledzenia, a coś nowego wrzucę mniej więcej raz w tygodniu pozdro z fartem dla kumatych . No to zaczynamy :bounce:

Box : Zbudowałem z GK wymiary : 85x50x120

Auto Northern Light + Auto Ultraviolet
od Monks Seeds.
( Było Amsterdam Star i Big Princess)

1 went wciągający 12x12cm
1 went wyciągający 12x12cm
1 went mieszający 10x10cm + 5x5cm (moja konstrukcja oczywiście do wymiany :joker:)

Temperatura/Wilgotność: DZIEŃ 29'C max / 50% min
NOC 23'C / 65 % min

Światło :

200W Dual Elektorx + Odbłyśnik / 23W Philips x2 + Philips Tornado 65W + blacha do ciasta .
( 2 zestaw dorzucam na FLO i albo będzie upgrade albo powieszę każdą z nich po prostu do dołu bez odbłyśnika)

Nawozy :

WEG : Terra Grow/Power Roots/Pure Enzym
FLO : Terra Bloom/Power Roots/Pure Enzym/Green Sensation

NL po lewej 11 dzień / UV 6 dzień

Cheech_Marin

Well-known member
Buchów
0
Fajny grow się zapowiada - mało gadania, więcej działania :D Z takim nastawieniem na pewno skosztujesz swojego, dobrego palonka :)
Zastanawiam się tylko, czy ten dual da radę na taką powierzchnię z 2 plantami. Może ***nij te 65W od razu? Światła nigdy za wiele. I w dalszej perspektywie wentylacja do przeróbki.
A na początek Piona!

Total Kozak

Buja taka muza!
Weteran
Buchów
7,385
Odznaki
2
Napisz do admina, żeby przeniósł do fotorelacji

Degustatorr

Member
Buchów
0
Myślę że podoła. Ziomek ma prawie identyczny sprzęt w większym z tym ze On dał wszystko od razu i panienki nie AUTO i powiem Ci ze ładnie mu idzie :) tamtych nie chcę na razie dawać bo barwa jest na FLO i tak pomyślałem, że gdy będzie już kwitła to dodaam te 3 x Philips. Hmm no ale muszę się z tym przespać więc Dobranoc i dzięki wielkie za uwagę . Bless.

Degustatorr

Member
Buchów
0
Siemanko wszystkim tu przybyłym <peace> !

Dzisiaj postanowiłem zrobić mały up i pochwalić się moimi Panienkami!Jak na razie dzidziuśki mają się dobrze. Myślę, że wszystko idzie jak powinno więc ja też jestem happy :). NL ma juz 15 dzień a UV 10. Światło 18/6 i tu mam pytanie ? Zostawić tak na cały czas czy zmieniać coś? Wcześniej zmieniałem na 12/12,chętnie skorzystam z jakiejś porady. Panienki dostały już 1 dawkę jedzonka,żadnych zmian, no tylko te na lepsze :) NL ma już delikatne LST ,czekam aż się trochę rozwinie bo jest bardzo gęsta i ruszymy dalej z treningiem. No i tu też prosiłbym o jakąś poradę ponieważ myślę czy LST czy robić SCRoGa?

displayimage.php
[/url][/IMG]

Z fartem Wariaty :bounce:

Degustatorr

Member
Buchów
0
Prosze o przeniesienie watku do uprawa indoor. Male tu zainteresowanie.pozdrawiam

Jacula

Well-known member
Buchów
25
Miałem tą lampę i daję radę wiadomo to nie hps ale coś tam zawsze będzie swojego. Właśnie miałem odpalić projekt... Box kupiłem, pestki wyszły z ziemi ja sięgam po lampę i kurrrraaa co? Żonka mi niechcący stłukła i zanim przyjdzie druga to szlag trafi pestki ;(

D

DarkMessiah

Guest
lst to ja zadnego nie widze tam zbita jest bo swiatlo ma blisko. Lst juz mozesz robic na tej wiekszej.

Degustatorr

Member
Buchów
0
Witam wszystkich ! Z racji tego iż czekałem trochę zanim ktoś przeniesie ten wątek do Growlogu zdążyłem się zniechęcić jeśli chodzi o dalsze prowadzenie fotorelacji i miałem właśnie ją zakończyć dlatego też nic tu się nie działo. Widzę,że teraz wszystko gra więc są nowe chęci. Wrzucam Wam tu swoje Kobitki i mam parę do Was pytań bo czytać sobie można do momentu kiedy opinie ludzi są tak inne,że zaczyna człowiek wariować i nie wie co ma robić :joker: . Panienki podrosły już trochę i wydaje mi się,że NL jakby była jakaś niewyraźna a druga Panienka jakby była trochę nie AUTO. NL jest starsza o 7 dni a UV nie chce jeszcze za bardzo kwitnąć, łodygi ma grube,ogólnie jest jakaś zmasowana. Przybysze mam pytanie, NL kwitnie ale liście przy topowe są jasnozielone a łodygi liści są czerwone, dzisiaj zauważyłem też, że jakby opadły tez trochę(na zdjęciu tak tego nie widać). Podlewam co 3 dni około 3l wody na roślinę bo bardzo szybko piją i praktycznie 2 dni później ziemia jest sucha. Raz nawozy, raz sama woda i tak cały czas, jeśli chodzi o jedzonko to leje im jeszcze Rootsa, Enzymy i Blooma, jeśli ja miałbym się wypowiadać na ten temat to wydaje mi się,że może już powinienem lać Green Sensations bo potrzeba jej PK ? co o tym myślicie. Proszę o pomoc bo nie chciałbym żeby się rozchorowała... Niżej macie moje maleństwa :) Z fartem:spalony:

NL+UV 35 dzień .

NL

NL (opadnięte liście i czerwona łodyga liścia)

D

DarkMessiah

Guest
a ja mysle ze one ogulnie sa glodne :) cale npk im daj oczywiscie wiecej pk

Pig pepa

Well-known member
Buchów
1
duże jak na 35 dzień, ile mają wzrostu ? pozdro

Degustatorr

Member
Buchów
0
Siemanko Mordeczki :) Sorki za lekką zamułkę u mnie ale brak czasu niestety męczy i padam po prostu na mordkę ale dzisiaj po lepszym wdechu postanowiłem Was odwiedzić. Pig pepa według mnie są duże na ten czas mają "na oko" jakieś 50 cm NL i 60 UV, z tym że ten UV jest jakiś dziwny według mnie. Łodygi jakieś gigantyczne i dopiero tak jakby zaczyna kwitnąć i wygląda na to,że za dużo z tego to nie będzie. Myślałem też o tym żeby go usunąć i ogarnąć fajnie NL ale chyba dam mu szansę. Ostatnio też Panienki były u fryzjera i pozbyłem się trochę popcornu, jak dla mnie too late i trochę nie czas ale wynikło to z mojej niewiedzy i mogłem zrobić to na wegu.Ciekawy jestem opinii publicznej co do tego UV.

UV

NL

Pozdrawiam i z fartem <peace>

Degustatorr

Member
Buchów
0
Up. Zadowolony z UV bo zaczyna się coś dziać a z NL wszystko w porządku. Tyle w temacie. Pozdrawiam<wodna>

NL 56 dzień

UV 51 dzień

Jacula

Well-known member
Buchów
25
Fajnie idzie ten NL podoba mi się. Nie tnij liści z UV bo jakiś taki rzadki się wydaje.

Pig pepa

Well-known member
Buchów
1
ładnie rośnie ten NL wrzucaj ile planujesz go jeszcze trzymać ? :harvest: z fartem

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół