GrowBox 100x100x200 potrzebna kompletna pomoc

Wyszukiwarka Forumowa:

Slimak1990

New member
Buchów
0
Witam wszystkich serdecznie, kilka dni temu poniosło mnie, i zakupiłem Boxa 100x100x200 bez jakiego kolwiek doświadczenia i bez większej wiedzy na temat hodowli konopii, a więc potrzebowałbym ja największej pomocy z waszej strony

Mieszkam w kraju gdzie hodowla do 3 roślin nie jest karalna, więc mam czas na to by troszkę się podszkolić:

A więc na początek foto szafy:

clear.gif

clear.gif

1. Pytanie, czy w takiej szafie jest możliwość wyprodukowania 4 roślinek, w zestawie dostałem 4 doniczki
2. Jak widać na zdjęciu wykiełkowała mi już jedna roślina, czy lampa jest na odpowiedniej wysokości od doniczki?
3. Na jakiej wysokości postawić termometr by wynik nie był oszukany,
4. Czy jeżeli tak jak na fotografii mam filt węglowy z wentylatorem, czy jest potrzebny ten dolny wentylator pokojowy który nie był w zestawie?

Z obserwacji zauważyłem, że wsadzając ten pokojowy wiatrak na dół, wilgoć powietrza zdecydowanie spadła a temperatura poszła w górę? czy jest ktoś kto mógłby mi od A do Z pomóc w pierwszych krokach?

Pozdrawiam

---------- Post Zaktualizowany 14:25 ---------- Data pierwszego postu 14:04 ----------

Zdjęcia wrzucamy do galerii forum!!!
FOTO

Ostatnią edycję dokonał moderator:

Honza

Well-known member
Weteran
Buchów
5,262
Odznaki
2
Pewnie! Wszyscy z checia poprowadza grow za ciebie...

A tak powaznie - na tym forum masz (prawie) wszystko, czego potrzebujesz. Poczytaj wiki haszysz, poogladaj fotorelacje, zdobadz choc szczatkowa wiedze... i jak bedziesz mial konkretne pytania to dopiero pisz. Co do pytan (mimo, ze odpowiem, nadal chu*a bedziesz wiedzial):
1. Tak.
2. Nie wiem, bo zdjecia nie znajduja sie w (teoretycznie) bezpiecznej galerii dostepnej na haszysz.com
3. Na wysokosci szczytow.
4. Nie jest potrzebny.

R

rolnikdolpasz

Guest
1. Tak. Możesz mieć w takiej szafie 4-9roślin.
2. Im jest bliżej lampy tym szybciej rośnie, ale trzeba też wyczuć, czy roślina nie ma za gorąco.
3.jpw..
4.Wentylator pokojowy jest potrzebny, żeby studził gorące powietrze pomiędzy lampą a szczytami roślin.

Trochę dziwnie to połączyłeś. Wentylator jak jest takiej samej średnicy co filtr, to wciskasz wentylator w filt, albo odwrotnie i razem je łączysz klamrą montażową. Jak innej są w sklepach redukcje średnicy itp..
Jak went nie wchodzi, to można krawędź filtra naciąć brzeszczotem. U ciebie jest odstęp pomiędzy wentylatorem i filtrem(połączenie rurą).
Wentylator może zaciągać powietrze z filtra wewnątrz boxa, lub może być umiejscowiony z filtrem na zewnątrz boxa gdzie przepycha zaciągnięte z boxa powietrze przez filtr.

Pamiętaj o wlocie pasywnym rurą w dolnym otworze boxa. Niektórzy dają na wlot wentylator wciągający.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

Góra Dół