akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

GrowBox 30x30x60 czy to ma sens???

Wyszukiwarka Forumowa:

GoHan

Well-known member
Buchów
0
Witam serdecznie wszystkich UŻYTKOWNIKÓW FORUM!!!! Potrzebuje opinii doświadczonych farmerów, planuje box 30x30x60 bo na innego nie mam miejsca:((
chce kupić gotowca i tam jest lampka: Mini Panel LED COB 20W 4000K wystarczy taki led? podobno wydajność hps 100w ?(powklejałbym linki ale nie mogę:( ) i teraz pytanie czy w takim boxie jest możliwość wsadzić dwie roślinki(AF) tak żeby z uprawy wychodziło przynajmniej 30g suchego ?(ktoś poleci jakieś dobre nasionka do takiego boxa ?, lubię bardziej zamułe na tv, filmach , grach czyli bardziej coś z INDICA ? ) czy box będzie za mały i nie ma takiej fizycznej możliwości ?? tyle wyciągnąć?? bo nie wiem czy to się kalkuluję ?? tak na miech 30g mi idzie w płuco jak oszczędzam ...

Z góry dzięki za od ,Pozdro

medicum89

Well-known member
Buchów
0
ja mialem 30x30x60 i led cob 20w i dawalo rade pozniej zmienilen na 40x40x80 i 2x20w cob mam tu dwie fr amnesia x jh tam na weg mialem panele 2x25w led a na flo 20w cob a pozniej 40x40 40w cob a teraz mam odmiany tastego i ida jak szalone pod tym cobem luknij sobie. odezwij sie na priv z jakiego sklepu chcesz zamowic ok. a kiedys w takim boxie 30x30x60 4 rosliny w litrowych donivzkach:) odezwij sie na priv to ci link do fr podesle

GoHan

Well-known member
Buchów
0
Hejka , dzieki za odp. Nie moge sie na priv odezwac bo wiadomosci moge narazie wysylac co 1500min , ble... to mowisz ze jest szansa na 30g z takiego boxa?? Minie mi ten czas to powysylam linki na priv ok? Ale na allegro sie to nazywa ZESTAW DO UPRAWY: GROWBOX HB 30X30X60CM + LED 20W

Afroman

Well-known member
Weteran
Buchów
13
Witam serdecznie wszystkich UŻYTKOWNIKÓW FORUM!!!! Potrzebuje opinii doświadczonych farmerów, planuje box 30x30x60 bo na innego nie mam miejsca:((
chce kupić gotowca i tam jest lampka: Mini Panel LED COB 20W 4000K wystarczy taki led? podobno wydajność hps 100w ?(powklejałbym linki ale nie mogę:( ) i teraz pytanie czy w takim boxie jest możliwość wsadzić dwie roślinki(AF) tak żeby z uprawy wychodziło przynajmniej 30g suchego ?(ktoś poleci jakieś dobre nasionka do takiego boxa ?, lubię bardziej zamułe na tv, filmach , grach czyli bardziej coś z INDICA ? ) czy box będzie za mały i nie ma takiej fizycznej możliwości ?? tyle wyciągnąć?? bo nie wiem czy to się kalkuluję ?? tak na miech 30g mi idzie w płuco jak oszczędzam ...

Z góry dzięki za od ,Pozdro

Do tego grow boxa jeden krzak wchodzi(sam mam takiego boxa), doniczka 6L-8L+ trening LST. Na początek wybierz sobie Automata od Sweet Seeds nie zawiedziesz się a ilością plonu będziesz się martwił na końcu. :)

GoHan

Well-known member
Buchów
0
:(

na pewno nie opcji większy namiot ?

No niestety ale nie :((( Ja to był bym skłonny nawet szafę wywalić z pokoju taka 70x70x220 i kupić takiego boxa dla tej mojej miłości :p no ale niestety nie będę się zagłębiał w szczegóły ale taka opcja nie przejdzie :p i mogę wcisnąć własnie takiego 30x30x60 koło szafy :((( co o tym sądzisz ??? chciałem w takim boxie 2 roślinki AF(automaty) oczywiście na LST i tak żeby mi przez te 60 - 70 dni wychodziło te 30g ,czy jest to w ogóle możliwe w tak małym boxie ?? wiadomo nie od razu , w końcu to start , wiem że to mały box sam nad tym strasznie ubolewam :(

Pozdro

Ostatnia edycja:

Afroman

Well-known member
Weteran
Buchów
13
No niestety ale nie :((( Ja to był bym skłonny nawet szafę wywalić z pokoju taka 70x70x220 i kupić takiego boxa dla tej mojej miłości :p no ale niestety nie będę się zagłębiał w szczegóły ale taka opcja nie przejdzie :p i mogę wcisnąć własnie takiego 30x30x60 koło szafy :((( co o tym sądzisz ??? chciałem w takim boxie 2 roślinki AF(automaty) oczywiście na LST i tak żeby mi przez te 60 - 70 dni wychodziło te 30g ,czy jest to w ogóle możliwe w tak małym boxie ?? wiadomo nie od razu , w końcu to start , wiem że to mały box sam nad tym strasznie ubolewam :(
Niby czytałem , oglądałem fotorelacje z pc boxow i po 30g chłopakom się udaje wyciągnąć , nie wiem może jeszcze jakoś by mi się udało pc boxa wcisnąć gdzieś tak żeby był nie widoczny , kompy naprawiam to jedna skrzynka więcej się w oczy nie żuci , i bym jechał na 2 boxy , nie wiem sam ... chce coś wymyślić żeby cały czas mieć raczej swoje palonko a nie latać ... jeszcze teraz u nas coś ciężkawo z tematem bo przypały ... no a tak 20 - 30g w miesiącu skopce , doradźcie coś ?

Pozdro

Po co tam chcesz pakować dwa krzaki? Jeden krzak wypcha 0.09m2 po brzegi... 30g z wagi od dila? aha
Nie ma co doradzać, mniej gadaj więcej rób.

GoHan

Well-known member
Buchów
0
no zmiana planów , może będzie 40x40x80 jak dobrze pójdzie ... no robię robię , już większość rzeczy w drodze :) ta 20 - 30,z wachadła ściągane

Jacula

Well-known member
Buchów
25
No teraz 40x40 dużo większe pole do popisu hehe. Za niedługo ja startuje z boxem 40x40x120 i daje 3automaty bo zostały mi pestki a tak to jedna sezonówka i gites

GoHan

Well-known member
Buchów
0
Witam serdecznie , to sprawa wygląda tak :
box zamówiony 40x40x60 , ale chyba trochę wtopiłem bo zakupiłem do niego 2 x mini panel led cob 20w (nie mogę wstawić linka , jakby coś to pisać na priv to wyślę) niby każdy taki panelik to odpowiednik hps 100w a że kolega podesłał mi linka do tych paneli po cenie ... w growshopah po 140zl a wlinku od kolegi po 35zl :) więc od razu ziołem dwa żeby sprawdzić czy to te same lampki co w growshopah to myślałem sobie jak będą takie same to do kupie jeszcze jeden 20 w i bedzie git , tylko źle sprawdziłem wymiary i 3 paneli-ki nie wejdą do boxa :((tzn weszły by ale by były koło siebie i mogły by dotykać ścianki boxa:( a nie wiem jak się one grzeją ,a i bał bym się o jakiś pożar jak by były tak poupychane :p
Pytanko czy 2 x 20 w starczy mi na takiego boxa ??? czy upychać 3 - no ale tak ciasno , bez dobrego przewiewu ? cz schować sobie te dwa do szfaki na jakiego pcboxa , a wyłożyć kasę na takie same tylko 2x30 w się zmieszczą itd ... -- ta opcja najmniej mi odpowiada :(

Jacula

Well-known member
Buchów
25
Gratuluję zakupów. Moim zdaniem jakbyś dorzucił trzeci nic by się niestało (pożar) a jak byś wziął trzeci 30w zmieściłby się? Po bokach 20w a na środku 30w. Wydaje mi się też że to co masz wystarczy

GoHan

Well-known member
Buchów
0
Gratuluję zakupów. Moim zdaniem jakbyś dorzucił trzeci nic by się niestało (pożar) a jak byś wziął trzeci 30w zmieściłby się? Po bokach 20w a na środku 30w. Wydaje mi się też że to co masz wystarczy

No tak by było najpiękniej , ale nie ma szans 30 są większe ... Nic , nie ma co się zastanawiać na start kupie te 2 x 30 i tak chciałem kupić
2 x 20 po cenie 140 za jeden , dobrze że medicum89 dał znać gdzie taniej to i tak za 4 zapłacę 80z taniej niż za 2 po 140 :) a jak się coś poduczę, zobaczę jak z temperaturami to pomyśle nad 80w ma 33cm to wejdzie i jeszcze miejsca zostanie , a te 20 sobie schowam mi się przydadzą :)

medicum89

Well-known member
Buchów
0
ja jutro zamawiam 10w :) ja bym dal 2x20w ja tak mam i widzisz jak pieknie rosna roslinki

papsko

Member
Buchów
0
Witam. Komletuje właśnie osprzęt growboxa 40x40x100 i rozglądam się za oświetleniem. Mogli byście podesłać linka gdzie kupić te panele led w takiej cenie? Pozdrawiam

EasyFarmer

Well-known member
Buchów
7
Czesx. Mógłbyś podesłać mi link pod te ledy? Bd wdzieczny

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół