Growbox 30x30x90 Mały Jaś II od nicegrowbox.pl

Wyszukiwarka Forumowa:

lukasz8908

Active member
Buchów
0
Siema,

Zamierzam zmienić swojego pcboxa na coś wyższego i zastanawiam się nad namiotem 30x30x90 Mały Jaś II od nicegrowbox.pl.
Podtrzebuję czegoś wyższego ponieważ chcę użyć większą doniczkę.
Wiatraki i oświetlenie wykożystam z pc. Namiot ma pomieścić jednego krzaczka af.
Pytanie do Was:
Polecacie od nich namioty??
Jak wygląda sprawa podpięcia filtra do wiatraka komputerowego przy tym namiocie? Jest to dla mnie bardzo ważne ponieważ nie mogę używać wiatraka kanałowego ze względu na głośność...

14.jpg

Pozdro

Midnight Flower

Well-known member
Buchów
0
Kup td silent + akustyczna rurke metrowa na wylot powietrza by nie bylo szumu slychac i bajka :) watpie bys zalozyl filtr na pc wiatrak pozdro przy 90cm wiele miejsca na krzaki nie ma jeszcE po 30cm :p 1 doniczka 6l air pot ma 20cm w obwodzie

lukasz8908

Active member
Buchów
0
Namiot docelowo będzie stał w sypialni więc żaden inny wiatrak niż mam nie wchodzi w grę bo wiem, że będzie za głośny ;-) myślę że jednego AKacza zmieszczę w tym namiocie. Widziałem, że sporo os z forum ma te namioty ale zastanawia mnie jak podłączyli do nich filtry :scratch:

Śmieszek420

World Wide Weed
Weteran
Buchów
7,517
Odznaki
2
A jak masz podłączony w PC boxie ? Spróbuj podobnie...

lukasz8908

Active member
Buchów
0
W pcboxie mam przykeljone kolanko do tylniej ścianki i na nie nawinięty filtr do okapu.
W namiocie pewnie nie da się tego zrobić ponieważ ścianka jest materiałowa i rozkminiam jak to ogarnąć...
Może jutro zadzwonię do producenta, bo nie chce wydać kasy i od***ać jakąś kiszkę...

Aerith

Well-known member
Buchów
0
no rzeczywiscie sprawa z filtrem do komputerowego w takim namiocie jest wąska. sam mam jasia 1 i musialem doszyć rekaw na wentyl kanalowy rura i pod filtr.

medicum89

Well-known member
Buchów
0
ja mam od nich 3boxy i jestem zadowolony bardzo z tych boxow i nie dlugo nastepnego bede zamawial od nich

spor

Heeeeeee
Weteran
Buchów
5,392
Odznaki
3
Z nimi jest kwestia tego typu, że mogą Ci zrobić boxa na wymiar. Otwory na wiatraki też.
Ja mam boxa od nich 40x40x100, na początku miałem tylko wentyl komputerowy zamontowany w przewodzie wentylacyjnym o fi100.
Przewód owinąłem papierową taśmą tak, że ciasno wszedł w otwór i tyle. Zresztą możliwości jest tyle, że na pewno coś wykminisz.

Spliffer

Well-known member
Buchów
0
normal_2015-03-12_18_25_29.jpg

Kiedyś użyłem takich podkładek z blachy do zamocowania wentów.

normal_a45B15D.jpg

Tak wyglądał sekretny ogród w szafie ;)

lukasz8908

Active member
Buchów
0
Box przyszedł i już chyba wiem jak to ogarnę;) ale mam jeszcze do was ostatnie pytanie. Jakiej donicy użyć do tak niskiego boxa? Mam na stanie okrągłą 11l ale zastanawiam się czy nie kupić nieco mniejszej kwadratowej... co sądzicie??

Hoofner

Well-known member
Buchów
0
Możesz kupić doniczkę płaską o tej samej pojemności.

sputter_green

Well-known member
Buchów
1
Ja bym wziął 18L doniczkę, bo powinna mieć około 30x30cm i przyciał ją od góry na hmm do 10L powinno być ok.
Lub inna opcja, przy tym boxie, zrób najniższą jak się da, ale szeroką.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

Góra Dół