2 z trzech nasionek na pewno się przyjeły

Widać już listki wychodzące z ziemi

uff ale ulga

mam nadzieje że ten ostatni też pokaże się w najbliższym czasie

WW ma jakiś cm dopiero, jutro go wrzucę już pod lampę, dzień później dołożę serki
Ogólnie zrezygnowałem ze starego pomieszczenia i póki co właśnie skończyłem robić nowe, awaryjne...Zacząłem o 18...

Wymiary dł:47cm, sz:33cm, wys: 57 Do konstrukcji użyłem 2 kartonów twardych grubych do przeprowadzek. Środek z każdej strony okleiłem folią srebrną odbijającą ciepło. Z pierwszego pudła wyciąłem tylko górę, drugi przeciąłem na pół i pełni on funkcję pokrywy. Centralnie na styk co do minimetrów do pokrywy zmieściło się wahadło z moim HPSem. Zaoszczędziło mi to trochę pracy i kombinacji alpejskich

Zamontowałem 3 wiatraki komputerowe, wlot, wylot i mieszający w środku. Planuje te moje 4 planty zostawić tam maksymalnie na 2-3 tygodnie, jak zacznie im brakować już miejsca to dostaną nowy pokoik ( upatrzyłem już sobie komodę 71x110x160 wydaje mi sięże będzie idealna

---------- Aktualizacja posta 04:27 ---------- Czas poprzedniego posta 04:25 ----------
Tak dokładnie o to

Znalazłem to wczoraj tyle że nie mogłem zmienić już treści posta, tak czy owak dzięki

---------- Aktualizacja posta 05:05 ---------- Czas poprzedniego posta 04:27 ----------
Przełożyłem jeszcze termometr (czujnik 20cm od żarówki ), włożyłem do środka pojemnik z wodą i zrobiłem test na warunki wewnątrz.
Bez szału, głośno, gorąco...Jednak będę musiał popracować nad tym pudłem jeszcze...Po 30 minutach termometr pokazał 48stopni i wilgotność 49%...to drugie chyba jest OK, najbardziej smuci mnie temperatura...Wiadomo, jak na te wymiary boxa HPS250 to chyba dużo...
Co do wiatraczków to dorwałem je przypadkowo w sklepie z używanymi rzeczami były po 2e i wszystkie nowe zapakowane więc kupiłem od razu 8sztuk. Teraz właśnie dostrzegłem że mają 22dB i Airflow32.37 każdy... pier***e to ide spać :/ Jutro zrobię jeszcze wlot pasywny, jak to nie pomoże to dołoże jeszcze po jednym wiatraczku wlot/wylot, mam nadzieje że nie będe zmuszony montować wszystkich 8....ehh
---------- Aktualizacja posta 05:16 ---------- Czas poprzedniego posta 05:05 ----------
Fotki postaram się jutro wrzucić. Może ma ktośz Was jakiś pomysł na tą temperature? Nie chcę za bardzo inwestować niepotrzebnie w tego boxa...
---------- Aktualizacja posta 18:25 ---------- Czas poprzedniego posta 05:16 ----------
Dołożyłem jeden do wlotu, jeden do wylotu i zrobiłem wlot pasywny 125cm. Po godzinie temperatura staneła na 40stopniach i 51% wilgotności...Spróbuje dołożyć jeszcze jeden wylotowy i ten mieszający skierować na lampę do góry. Jak nie pomoże to wyczaruje kawałek szyby i podkleje go do pokrywy pod lampę..
---------- Aktualizacja posta 19:41 ---------- Czas poprzedniego posta 18:25 ----------
Zamontowałem 3 wyprowadzający, po 30 minutach staneło na 36stopniach, dalej za dużo. Przypadkowo zatrzymałem palcami wiatraki wtłaczające powietrze, momentalnie temperatura spadła do 34stopni, odłączyłem je, mam teraz jeden mieszający i 3 wyprowadzające plus 3 wprowadzajace pasywne...temperatura 30stopni, wilgotność 55%, warunki dobre, zaraz wkladam maluchy do środka

Pytanie tylko czy brak mechanicznego wlotu powietrza niestanowi żadnego problemu ???
Apropo ziarenka, to ostatnie wykluło się już

---------- Aktualizacja posta 07-08-2012 22:44 ---------- Czas poprzedniego posta 05-08-2012 19:41 ----------
W koncu zrobiłem zdjęcia mojego inkubatora

To 2 nie wyraźne jest, postaram się opisać dobrze i zrobić nowe, a więc:
2 kartony, spód i pokrywa, na niebiesko wlot pasywny, na czerwono wyloty powietrza z wiatraczkami, jeszcze jeden jest z tyłu. Brak wiatraka wtłaczającego. Temperatura w przedziale 29-30 stopni, wilgotność 56%-62%. Aluminiowe rury służą jedynie do kierowania światła na tylną ścianę coby to nie świeciło jak choinka w lecie. Blisko kompa bo póki co to moje jedyne źródło zasilania wentylatorów.
No i mamy rozmazany środek. Sory za tą jakość. Lampa HPS250W w pokrywie, wiatrak mieszający skierowany na lampę, oklejone folią wszystko i zaizolowane, pod doniczkami i kubkami kartonowe pudełko tak żeby szczyty plancików były max do 20cm od lampy. Po lewej na dole widać jedną dziure na wiatrak, jest tam jeszcze jedna, były zamontowane 2 takie same wiatraczki wtłaczające ale temperatura skakała za wysoko.
W razie przypału będe ich wkręcał że to chłodzenie do PC

Walić komode, dostałem namiar na tanie namioty, zamówiłem 80x80x160, powienien do max 2 tygodni być u mnie.
POZDRO